Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2016. : Hírek 2016. június : Jún.9. Átadták a Jó tanuló, jó sportoló díjakat. Budapest

Átadták a Jó tanuló, jó sportoló díjakat

2016. június 9. Budapest

Közel 350 fiatal érdemelte ki a "Magyarország Jó tanulója – Jó sportolója" díjat, közülük negyvenen csütörtökön a Földmûvelésügyi Minisztérium dísztermében vették át oklevelüket.

Sipos Imre köznevelésért felelõs helyettes államtitkár köszöntõjében elmondta: bár a szülõk és a pedagógusok gyakran válaszút elé állítják a gyerekeket, hogy a tanulást vagy a sportolást válasszák, ezek valójában erõstik egymást." A magyar iskolarendszer olyan, amely jó lehetõséget biztosít a tanulói elõmenetelre és mellette párhuzamosan egy adott fiatal sportkarrierjére is". Utalt arra, hogy a díjazottak a tanulmányi elvárások magas szintû teljesítése mellett kiváló eredményeket értek el a hazai országos bajnokságokon és diákolimpiákon, valamint a nemzetközi megmérettetéseken. Sipos Imre beszélt arról is, hogy a pályázat célja az eredményes tanulásra és magasabb szintû sportolásra, a szellemi és fizikai képességek folyamatos fejlesztésére való ösztönzés volt, s a 377 pályázó közül 347-en megfeleltek a magas követelményeknek.

Kozmann György sportért felelõs helyettes államtitkár arról beszélt, hogy a Jó tanuló – jó sportoló díj elnyeréséhez nem elegendõ a születési adottság és a képesség, emellett rátermettség, elkötelezettség és kitartás is kell a tanulmányi és a sportolói eredményességhez." A sport és a tanulás kettõse az, ami igazán sikerrel készíti fel gyermekeinket a nagybetûs életre" – fogalmazott a sportért felelõs helyettes államtitkár, majd emlékeztetett rá, hogy a kormány hat éve döntött úgy, hogy az általános és középiskolákban fokozatosan bevezeti a mindennapos testnevelést.

A Jó tanulók – jó sportolók között 11 lábtoll-labdázó van: Dániel Márk, Diós Letícia, Ézsiás Fanni, Ézsiás Zsófia, Farkas Lilla, Molnár Dániel, Molnár Gergõ, Vachal Krisztina (Újszászi VVSE), Babos Roland, Németh Barbara és Szabó Gergõ (Pusztaszer PISZE SE). Közülük Ézsiás Fanni a budapesti díjátadó ünnepségen vehette át az elismerõ oklevelet, a többiek postán, ill. a június 23-i tanévzáró ünnepségükön kapják meg okleveleiket.

001 Ézsiás Fanni az ünnepség elõtt

003 Sipos Imre köznevelésért felelõs helyettes államtitkár

005 Kozmann György sportért felelõs helyettes államtitkár

007 Fúvós ötös

011 Ézsiás Fanni és a díjátadó helyettes államtitkárok

013 A díjazottak

017 Kozmann György, Ézsiás Zsófia és Sipos Imre

021 Ézsiás Zsófia és Ézsiás Fanni. Mindketten jó tanuló - jó sportolók

Fotó: Ézsiás Zsófia és Fehér János