Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2023. : Júl. 14. A KÖSSZI Táborban lábtoll-labdáztunk. Újszász

A KÖSSZI Táborban lábtoll-labdáztunk

2023. július 14. Újszász

Július 14-én az Újszászi Önvédelmi Sportegyesület környezettudatos, öko, sport- és szabadidõ ifjúsági (KÖSSZI) táborában kaptunk lehetõséget lábtoll-labda bemutatót tartani. A Nagykerti Sport-és Szabadidõ Központban, vagy ahogyan a helyiek ismerik, a Táncsicson családias környezetben, fegyelmezett és érdeklõdõ gyerekek számára biztosítottunk foglalkozást. Többségük a Szegõ Gábor Általános Iskola alsó tagozatos tanulója, akiket a lábtoll-labdás múlttal rendelkezõ fiatal pedagógus, az újszászi tábor vezetõje, Rézsó Babett tanít.

Flaisch László, Ribka Erika, Skultéti Zsombor, Steczina Nikol Farkas Lilla vezetésével gyors sportágismertetés után az alapérintéseket mutatták meg, passzolgatás és egy néhány pontos mérkõzés szimulálása után pedig lehetõséget adtak a gyerekeknek a labdajáték kipróbálására. Megkérdeztük tõlük elõzetesen, hogy ki hallott már a sportágról. Mindösszesen egy gyermek számára volt ismerõs, aki az Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskola tanulója. A gyerekek kiváló készségei már a labdaérintések, labdakezelés gyakorlása során megmutatkoztak. Ezt követõen távolba rúgó versenyt játszottunk, labdacsatát és kapura rúgó versenyt. A támadó rúgásokat is szerették volna megtanulni a gyerekek, így a talpalás rávezetõ gyakorlatait is kipróbálhatták. Végül a shuttleball rokon sportágunkat mutattuk meg nekik, körbe állva passzolgattunk. A foglalkozás szabad játékkal zárult, ahol nagy sikert arattak a gyerekek körében a színes labdáink, melyek elkészítésének szakértõje Tóth Gábor, aki az edzéseink után rendszerint sárga, piros és rózsaszín lábtoll-labdák újrahasznosításával, összeszerelésével tölti idejét.

Foglalkozásunkat sikeresnek tekinthetjük, elértük a célunkat. A gyerekek kellemesen elfáradtak a szabadban töltött két órás mozgalmas foglalkozás során, miközben egy számukra eddig ismeretlen sportágat, a lábtoll-labdázást ismerhették meg. Reméljük, hogy a késõbbiekben is találkozni fogunk ezen gyerekekkel a lábtoll-labda pályán, hiszen nagyon ügyesek és fogékonyak a sportág iránt.

Farkas Lilla

Fotó: Rézsó Regina