Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2023. : Nov. 18. Dunaújvárosi, szederkényi és újszászi játékosok a Gyermek OB-n. Dunaújváros

Dunaújvárosi, szederkényi és újszászi játékosok a Gyermek OB-n

2023. november 18. Duanújváros

Ágrajzok

November 18-án rendeztük a Gyermek Országos Bajnokságot a Fejér vármegyei Dunaújvárosban három egyesület 48 versenyzõjével. A mezõnyben számos új játékossal találkozhattunk, akik nagyon lelkesen rúgták a labdát, tanultak a nagyobbaktól. A dobogón és bajnoki címeken végül újszászi és dunaújvárosi játékosok osztoztak, miközben a Pécs melletti Szederkénybõl érkezõ gyerekek is szép helyezésekkel és értékes versenytapasztalattal gazdagodtak.

A lányoknál öt csapat versenyzett körmérkõzéses rendszerben, melynek során Dunaújváros Naszádos csapata szerezte meg a gyõzelmet. Az ezüstérmes újszászi csapattal háromszettes mérkõzést játszottak, akik a fiúk között versenyzõ Dániel Petra nélkül még kicsit bizonytalanok voltak. A dobogó harmadik fokára a dunaújvárosi Kerti Emília, Kondor Kitti és Kovács Noémi állhattak.

A fiúknál a tíz csapat versenyében Dániel Patrik, Dániel Petra és Oláh Olivér magabiztos gyõzelmet szereztek. A döntõben klubtársaik, Kanalas Richárd, Kanalas Patrik, Rézmûves Alex és Vidák Nikolasz ellen két játszmában nyertek. Mögöttük a szintén újszászi, még nagyon fiatal Breszkó Dominik, Kiss Vendel, Molnár-Némethy Botond és Rab Bence végeztek.

Izgalmas párharcokat hoztak az egyéni mérkõzek is. A lányoknál Dániel Petra mögött két dunaújvárosi, Nagy Hanna és Nagy Kitti, valamint egy újszászi játékos, Debrei Alexandra szereztek érmet. A fiúknál a két újszászi rivális, Oláh Olivér és Dániel Patrik döntõztek. A mérkõzés az elõbbi játékos gyõzelmével zárult. Pörgõs, színvonalas meccset láthattunk. Elõdöntõben Oláh Olivér Rézmûves Alexszal, valamint Dániel Patrik Kanalas Richárddal játszottak izgalmas mérkõzéseket. A tizenhat lány és harmincegy fiú egyénizõ között remek hangulatban és sportszerû meccsek keretében dõltek el a bajnoki címek.

Az országos bajnoksággal a gyermek korcsoportos játékosok számára véget ért a hivatalos versenyek idénye, ám az év hátralevõ részében tapasztalatszerzésként felversenyezhetnek az idõsebb korcsoportok versenyein, valamint a közösségépítõ Mikulás Kupán is várjuk õket.

Farkas Lilla