Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2021. : Szep. 04. Civil Kavalkád. Szolnok

Civil Kavalkád

2021. szeptember 4. Szolnok 

Szeptember 4-én Szolnok Napjához kapcsolódóan új helyszínen rendezték a XVIII. Civil Kavalkádot. Szolnok fõterén, a Kossuth téren a koronavírus-járvány után ez volt az elsõ alkalom, ahol a megye civiljei találkoztak, és ismét bemutathatták tevékenységüket.  Rekordszámú – összesen nyolcvanhárom civil szervezet – fogadta el a meghívást a kavalkádra. A szervezõk számos újdonságról gondoskodtak. Érdemes volt meglátogatni a Kézmûvesek ligetét, ahol a kecskesajttól kezdve a sült teán és a bonbonokon át, a különféle népmûvészeti alkotásokig a legkülönfélébb termékekkel ismerkedhettek meg az érdeklõdõk. Egy egyesület közös festésre várta az érdeklõdõket.

Az egész napos színpadi programok során a népi hagyományoktól a modern mûvészetekig és a sportbemutatókig produkciók széles palettáját kínálták a látogatóknak.

A lábtoll-labdázást a Magyar Lábtoll-labda Szövetség és legnagyobb tagszervezete, az Újszászi VVSE lábtoll-labda szakosztálya képviselte. Fehér János vezetésével Berkó Sándor, Bubori Hajnalka, Diós Letícia Farkas Lilla, Nagy Leila, Oláh Barbara, Steczina Nikol, Zsigmond Tamás lábtoll-labdázott az érdeklõdõkkel a Kossuth téri szabadtéri színpadon.

A délutáni programban a nagy színpadon szép számú közönség elõtt Fehér János konferálásával Berkó Sándor, Diós Letícia, Farkas Lilla és Zsigmond Tamás mutatta meg a lábtoll-labdázás különleges szépségét.

A lábtoll-labdázók rendszeres résztvevõi a Civil Kavalkádnak. Jó volt újra találkozni a régi ismerõsökkel, köztük olyanokkal, akik kapcsolatban voltak, vannak a lábtoll-labdázással: dr. Katona Károllyal, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal fõigazgatójával, aki megnyitó beszéde után lábtoll-labdázott földijeivel, Bali Istvánnal, aki a népi játékokról szóló könyvében egy fejezetet szentelt a lábtoll-labdázásnak, Mészáros Gézával, aki élvonalbeli labdarúgóként, lábteniszezõként lábtoll-labda versenyen is indult, és sportújságíróként többször írt a lábtoll-labdázásról. Berecz Lajossal és Serfõzõ Imrével, akik sok lövésztriatlon versenyt rendeztek Újszászon, és a Hungarian Openek rendezését is segítették.

Civil Kavalkád Kupával zárták a mozgalmas napot az újszászi lábtoll-labdázók. A három csapat körmérkõzésébõl két gyõzelemmel a Berkó Sándor, Fehér János, Nagy Leila összeállítású csapat került ki gyõztesen, 2. egy gyõzelemmel a Bubori Hajnalka, Oláh Barbara, Zsigmond Tamás hármas, 3. gyõzelem nélkül a Diós Letícia, Farkas Lilla, Steczina Nikol trió.

Berkó Sándor videója

A Civil Kavalkád plakátja

Készülõdés

Dr. Katona Károly, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal fõigazgatójának megnyitója

Lábtoll-labdázás a szabadtéri színpadon

Steczina Nikol hordólovaglása

Forgatag

Fehér János és Bali István

Ügyes fiúk

Lábtoll-labdázó Donald kacsák

Egy lelkes érdeklõdõ

Zsigmond Tamás, Oláh Barbara és Nagy Leila Szolnok kínai testvérvárosa, Jinzhong táblájánál. A lábtoll-labda, kínai neve, a jianzi is a város kezdõbetûjével kezdõdik

Steczina Nikol kedvenc édességével, a vattacukorral

Berkó Sándor

Passzolgatás

Ismerkedés a lábtoll-labdával

Diós Letícia jól tudja lábra adni a labdát

Nagymama és unokája lelkesen rúgták a labdát

Játék Diós Leticia és Farkas Lilla közremûködésével

A színpadi bemutató közönsége

Színpadi bemutató. Elõl: Farkas Lilla és Berkó Sándor. Hátul: Diós Letícia és Zsigmond Tamás

Játék párban

Diós Letícia, Steczina Nikol és Farkas Lilla

Diós Letícia

Bubori Hajnalka, Zsigmond Tamás és Oláh Barbara

Farkas Lilla talpalása és Zsigmond Tamás sánca

Zsigmond Tamás és Bubori Hajnalka

Berkó Sándor, Bubori Hajnalka, Nagy Leila, Oláh Barbara, Zsigmond Tamás, Farkas Lilla, Steczina Nikol, Diós Letícia és Fehér János

Fehér János

Levezetésként egy kis sakkozás: Bubori Hajnalka és Steczina Nikol

Családi játék

Fotó: Berkó Sándor, Bokó Letícia, Fehér János és Nagy Balázs