Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2014. : Hírek 2014. szeptember : Szep.20. XV. Budapesti Nagy Sportágválasztó. Budapest

XV. Budapesti Nagy Sportágválasztó

2014. szeptember 20. Budapest

Nagyon sikeres volt a szeptember 19-én és 20-án megrendezett 15. Jubileumi Budapesti Nagy Sportágválasztó. A kedvezõ, mindkét napon napsütéses idõjárás, valamint a rekord létszámú – 107 – sportág részvétele látogató csúcsot eredményezett. A két napon 22000-en látogattak ki a Merkapt Sportközpontba. Az elsõ napon 156 iskola tanulói próbálták ki szervezett csoportokban a sportágakat.

A 107 sportág között most is ott volt a lábtoll-labda és rokonsportága, a sepaktakraw. Mindkettõt az Újszászi VVSE utánpótlás játékosai mutatták be. Játszottak az érdeklõdõkkel, ismertették a szabályokat, megmutatták a különbözõ rúgásokat és labdaérintéseket.

Szeptember 19-én Fehér János vezetésével Balogh Noémi, Barta Karolina, Becskereki László, Farkas Levente, Juhász Patrik, Kanalas Renátó, Kanálos Júlió, Kanálos Róbert, Kenyeres Lívia, Mága Roland, Ráski Lajos, Seres Zsolt, Vachal Krisztina, Válint Attila, Válint Boglárka és Varga Károly állta az iskolai és az óvodai csoportok rohamát.

Becskereki László, Kanalas Renátó, Kanálos Júlió, Kenyeres Lívia, Seres Zsolt és Vachal Krisztina Fehér János kommentálásával – végre egyszer szélcsendes idõben – jól sikerült színpadi bemutatót is tartott.

Szeptember 20-án a családi napon Cseke Izabella vezetésével Becskereki László, Bolyós József, Csák Vivien, Fehér Valéria, Fülöp Áldáska, Hornyák Erzsébet, Kovács Enikõ, Kovács Evelin, Kovács Gergõ, Németh Márk és  Zele Richárd fogadta a pontgyûjtéssel sok sportág felkeresésére ösztönzött látogatókat.

Ismerkedés a lábtoll-labdával

Óvodások a Nagy Sportágválasztón

Az elsõ rúgás

A 15. Budapesti Nagy Sportágválasztó hivatalos megnyitója

Játék hálónál

Farkas Levente és egy érdeklõdõ

Õ is kedvet kapott

Ráski Lajos

Ügyes játékos

Jó kedvû lányok

Dekázás

Ráski Lajos mindig szívesen lábtoll-labdázik lányokkal

Jubileumi torta

Forgatag

Középen Válint Boglárka

Egyensúlyozás

Egyensúlyozás guggolással nehezítve

Az óvónéni is rúgta a labdát

Karatés a pályán

Az Újszászi VVSE gyermek és serdülõ lábtoll-labdázói

Fotó: Fehér János