Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2024. : Jún. 23. Repülőmúzeummal és ötlabda edzéssel indult a nyári szünet. Újszász

Repülõmúzeummal és ötlabda edzéssel indult a nyári szünet

2024. június 23. Újszász

A vakáció kezdetével az iskolai kötöttségek és tanulnivalók alól felszabadult gyerekek boldogan gyülekeztek június 23-án az újszászi vasútállomáson, hogy egy tartalmas napot töltsünk együtt. A tavaszi lengyelországi projektben résztvevõ gyerekek mellett az újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskola negyedik osztályos tanulói közül hatan, a Rózsa Imre Technikumból pedig négyen kaptak meghívást tanulmányi eredményeik alapján. A program apropója a márciusi és májusi lengyelországi testvérvárosi kapcsolatot erõsítõ programsorozatunk zárása, mely remek közösségépítésnek bizonyult.

Délelõtt Szolnokon a RepTár repülõmúzeumban csodáltuk meg a kiállított gépeket, néztünk 4D-s moziban vetített filmet balatoni ejtõernyõs ugrásról, madártávlatból készített szolnoki és havas alpoki felvételt. Kipróbáltuk a vadászpilóta képzés fantázianéven futó 360o -ban elforduló háromdimenziós karikát és a sötét labirintussal, mászófallal és más izgalmas, kihívást jelentõ feladattal rendelkezõ katonai akadálypályát. Ebéd után Újszászra indultunk, ahol a sportcsarnokban ötlabda edzést tartottunk asztalitenisz, footbag two-squares, lábtoll-labda, shuttleball és tollaslabda sportágakban. A programot azzal tettük izgalmassá, hogy az ellenfeleket sorsolással válogattuk össze minden fordulóban. A RepTárban résztvevõk mellett azon sportolóit hívtuk meg az ÚVVSE-nek, akik tavaly versenyeztek Lengyelországban, ezzel is segítve a programban résztvevõk tapasztalat-és élménycseréjét. A meghívott versenyzõk sepak takraw és footbag versenyeken vettek részt tavaly Lengyelországban, így örömmel segítettek ezen sportágakban a kevesebb tapasztalattal rendelkezõ fiatalabb társaiknak a szabályok és labdaérintések tanulásában.

Egy-egy forduló során két nyert játszmáig játszottak az ellenfelek egymással, az öt sportág közül egyszer az egyik játékos, egyszer a másik játékos választhatott, a harmadik szettben pedig közös megegyezés alapján vagy a versenybíróság segítségével döntöttek. A hat forduló során összesen 73 szettet játszottak az öt sportágban a résztvevõk. A sok mozgás után megéhezett és elfáradt fiatalokat a Szász Étterem által készített gyros és nutellás palacsinta várta.

A tartalmas nap során rengeteget tanulhattak a fiatalok miközben jól összekovácsolódott a csapat, sok gyermek már a folytatásról érdeklõdött a program végéhez közeledve. A márciusi, májusi és júniusi programelemeket tartalmazó projektünket a Waclaw Felczak Alapítvány Dwa Bratanki pályázatának köszönhetõen valósíthattuk meg, mely hatalmas segítséget jelentett Újszász lengyel-magyar kapcsolatokat ápoló tevékenységeinek elõmozdításában.

Farkas Lilla