Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2018. : Hírek 2018. június : Jún. 13. Lábtoll-labdázás a Rémi Általános Iskolában. Rém

Lábtoll-labdázás a Rémi Általános Iskolában

2018. június 13. Rém

A Magyar Lábtoll-labda Szövetség támogatásával az idei tanév második félévében csatlakozott iskolánk, a Rémi Általános Iskola (Bács-Kiskun megye) a lábtoll-labda használóinak köréhez. Kezdésként a 2., 4., és 6. osztályosokkal ismertettük meg a különleges labdát. A másodikosoknak próbaként különösebb ismertetõ, szabály, vagy megkötés nélkül adtuk ki a labdát. Teljesen a fantáziájukra bíztuk a játékszer használatát és beazonosítását. Hamar feltalálták magukat. Ketten- hárman körbe állva igyekeztek egymásnak eljuttatni a labdát. Itt elõfordult a kézzel, lábbal és még a fejjel való továbbítás is. Nagyon leleményesen használták és élvezték is. A játék sikerét igazolja, hogy minden órán a levezetõ játékoknál a szabadon választott résznél azóta is, elõkerül a „toll-labda”.

A negyedikesekkel hasonló módon ismertettük meg a sportszert, viszont itt már a használat elõtt megbeszéltük, hogy mi is ez és ki és mire használja. Viszont a „hogyant” itt is rájuk bíztuk. A kicsikhez hasonlóan nem volt elég az idei tanév, hogy megunják, szinte minden órán használjuk.

A hatodikban már a rövid ismerkedés, a szabályok és a pálya méretének kijelölése után csapatokban játszattuk.  Felsõben nem véletlen náluk kezdtük, hiszen ebbõl az osztályból a hét tanulóból négy focizik.  Hamar ráéreztek. Nagy sikert aratott itt is.

Mihóné Fenyvesi Tünde