Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2016. : Hírek 2016. november : Nov.26. Három újszászi győzelem. Újszász

Három újszászi gyõzelem

2016. november 26. Újszász

November 26-án Újszászon rendezték a lábtoll-labdázók szezonzáró versenyét, a DÁD 2002 Vasútépítõ Kupát, a 21. Felnõtt Országos Bajnokságot. A verseny megnyitóján köszöntötték a „veteránokat”, azokat, akik az 1996-os elsõ felnõtt bajnokságon már játszottak, és akik közül Fehér János, ifj. Fehér János, Fehér Judit, Földi Nikoletta, Polónyi Ágnes és Tóth Gábor most is pályára lépett. A hazaiak a várakozást felülmúlva jól szerepeltek, három bajnoki címet nyertek és még egy-egy ezüst és bronzérmet is begyûjtöttek. Nem a legjobb elõjelekkel kezdõdött a férfi csapatverseny. A Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Tóth Gábor összeállítású hazai csapat címvédõként, Európa-bajnokként két sérülttel nevezett. Kézér Zsolt térdsérülés miatt csak a pályán kívülrõl lelkesítette társait. Szerencsére Tóth Gábornak csak a keze volt gipszben, a lábát tudta használni. Óvatosan játszott, a szokásos nagy ütéseivel nem próbálkozott. Csapattársai vigyáztak rá, helyette is játszottak. Becskereki Sándor remekül sáncolt, ollózásai védhetetlenek voltak. Herczeg Gábor jól szedte az ellenfél ütéseit, talpalásai és ejtései ponterõsek voltak. A selejtezõkben könnyedén haladtak elõre. A döntõben az a nagykanizsai csapat – Farkas Balázs, Huszár Emil, Lukács Benedek, Lukács Márton, Takács Endre – várt rájuk, amely szeptemberben megszakította két és féléves veretlenségi sorozatukat. Most sikerült a visszavágás. A finálé elsõ játszmáját az újszászi trió uralta. 7-2-re elhúztak, ezt az elõnyt végig megtartották, és 21-16-ra nyertek. A második szett szorosabb volt. 11-11-ig együtt haladtak a csapatok. Aztán 15-11-re elhúztak a hazaiak, amit 18-17-re még szorossá tettek a dunántúliak. A vége 21-18 az újszásziak javára. A nagykanizsai és az újszászi második számú csapatok mérkõztek a harmadik helyért. Az ifj. Fehér János, Lakatos Zoltán, Szûcs Gergely, Takács Zoltán összeállítású újszászi teamnek a harmadik játszmában 14-13-nál mérkõzéslabdája volt. Kihagyták. 16-14-re a kanizsaiak – Baranyai Benett, Horváth Gergõ, Kunics Bence – nyertek.

Férfi egyéniben Herczeg Gábor címvédõhöz méltóan játszott. Könnyedén nyerte meccseit. Csak a döntõben szorította meg õt a félelmetesen szerváló nagykanizsai Farkas Balázs. A 21-18, 21-19-es eredmény Herczeg második bajnoki címét jelentette.

A nõknél a négyszeres Európa-bajnok Kunics Réka vezette nagykanizsai csapat végzett az élen. Csak a Farkas Lilla, Gyõrfi Barbara, Vachal Krisztina összetételû újszászi egység tudta velük felvenni a versenyt. Az elõdöntõ második szettjében még játszmalabdájuk is volt, de a végén 26-24-re vesztettek. Az egyéniben is mindenki Kunics gyõzelmét várta. Õ azonban sérülés miatt a legjobb nyolc között kiszállt a versenybõl. A váratlan helyzetbõl az újszásziak jöttek ki legjobban. Két versenyzõjük Vachal Krisztina és Farkas Lilla döntõzhetett. Két játszmában Vachal Krisztina, a 15 éves tehetség nyert.

Eredmények

Férfi csapat (12): 1. Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Tóth Gábor (Újszászi VVSE), 2. Farkas Balázs, Huszár Emil, Lukács Benedek, Lukács Márton, Takács Endre (Nagykanizsa ZSE), döntõ: 21-16, 21-18, 3. Baranyai Benett, Horváth Gergõ, Kunics Bence (Nagykanizsa ZSE)

Férfi egyéni (28): 1. Herczeg Gábor (Újszászi VVSE), 2. Farkas Balázs (Nagykanizsa ZSE), döntõ: 21-18, 21-19, 3. Lukács Benedek és Horváth Gergõ (mindkettõ Nagykanizsa ZSE)

Nõi csapat (10): 1. Kunics Réka, Morvai Noémi, Vlasics Dalma (Nagykanizsa ZSE), 2. Horváth Orsolya, Macsicska Noémi, Németh Barbara (Pusztaszer PISZE SE), döntõ: 21-10, 21-15, 3. Farkas Lilla, Gyõrfi Barbara, Vachal Krisztina (Újszászi VVSE)

Nõi egyéni (23): 1. Vachal Krisztina (Újszászi VVSE), 2. Farkas Lilla (Újszászi VVSE), döntõ: 21-14, 21-12, 3. Udvari Boglárka (Cserszegtomaji SK) és Horváth Orsolya (Pusztaszer PISZE SE)

Éremtáblázat

Egyesület

arany

ezüst

bronz

össz.

Újszászi VVSE

3

1

1

5

Nagykanizsa ZSE

1

2

3

6

Pusztaszer PISZE SE

-

1

1

2

Cserszegtomaji SK

-

-

1

1

Tápióbicske, Pusztaszer és Újszász lábtoll-labdázói

Újszászi, cserszegtomaji és nagykanizsai versenyzõk

A 21. Felnõtt Országos bajnokság résztvevõi

Fehér János köszöntötte a résztvevõket

Generációk csatája

Dobozi Boglárka, Kenyeres Lívia és Szacskó Ágota a nagykanizsaiak ellen

Suki József talpalása

Vachal Krisztina talpalása a nõi elõdöntõben

Nagykanizsa - Újszász nõi elõdöntõ

1996-ban az elsõ Felnõtt Országos Bajnokságon már játszottak: Fehér János, Polónyi Ágnes, Tóth Gábor, Fehér Judit, Lakatos Zoltán, Földi Nikoletta és ifj. Fehér János

Tóth Gábor begipszelt kézzel játszott

Férfi csapat: 2. Nagykanizsa ZSE, 1. Újszászi VVSE, 3. Nagykanizsa ZSE

Nõi csapat: 2. Pusztaszer PISZE SE, 1. Nagykanizsa ZSE, 3. Újszászi VVSE

Férfi egyéni: 2. Farkas Balázs (Nagykanizsa ZSE), 1. Herczeg Gábor (Újszászi VVSE), 3. Lukács Benedek és Horváth Gergõ (mindkettõ Nagykanizsa ZSE)

Nõi egyéni: 2. Farkas Lilla (Újszászi VVSE), 1. Vachal Krisztina (Újszászi VVSE), 3. Udvari Boglárka (Cserszegtomaji SK) és Horváth Orsolya (Pusztaszer PISZE SE)

Fotó: Fehér János, Fehér Judit és Pigler Tamás