Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2014. : Hírek 2014. március : Már.15. Harc a válogatottságért. Nagykanizsa

Harc a válogatottságért

2014. március 15. Nagykanizsa

Eredmények ...

Nagykanizsán a Zsigmondy Sportcsarnokban rendezték a 2014. évi felnõtt ranglista és a júliusi lengyelországi Európa-bajnokságra válogató versenysorozat második fordulóját. A közel százfõs mezõnyben a hármasban másodszor, a párosban elõször csaptak össze a versenyzõk. A hármasokban alaposan felborítva a papírformát az elsõ forduló harmadik helyezettjei nyertek. A férfiaknál az örökös bajnoki címmel visszavonuló Hartai Attilának köszönheti gyõzelmét a kanizsai csapat. Két forduló után a férfiaknál az Újszászi VVSE, a nõknél a Nagykanizsa ZSE áll az élen, de a szoros versenyben csak az áprilisi harmadik forduló dönt az Eb indulásról. A párosokban is nagy a tülekedés a válogatottságért. A ranglistavezetõk nem tudtak nyerni. Újszászi és cserszegtomaji párosok várják kedvezõ helyzetben a következõ fordulót.

A férfi hármasban tizenhat csapat nevezett. A négy közé a megszokott csapatok jutottak. Az elsõ forduló gyõztese, a Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Tóth Gábor összeállítású újszászi gárda könnyedén besétált a legjobb négy közé. A nagykanizsaiak Baranyai Benett, Farkas Balázs, Kovács Patrick, Kunics Bence összeállítású csapata nagy küzdelemben nyert a második számú újszászi egység – Harsányi Zoltán, Petõ Tibor, Szûcs Gergely, Tóth Gergõ – ellen. 21-19, 18-21, 23-21. A döntõ játszmát 11-5-ös elõnyrõl veszítették el az újszásziak. Az alsó ágon Nagykanizsa elsõ csapata Újszász 3, Borjád pedig Újszász 4 ellen ment tovább nagy különbségû gyõzelemmel.

Az elõdöntõkben:

Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Tóth Gábor (Újszászi VVSE) – Baranyai Benett, Farkas Balázs, Kovács Patrick, Kunics Bence (Nagykanizsa ZSE) 21-18, 21-10.

Arany Bálint, Hartai Attila, Huszár Emil, Lukács Benedek, Lukács Márton, Takács Endre (Nagykanizsa ZSE) – Himmer János, Kleics Dávid, Nyisztor Zoltán, Pop Valentin (Borjád SE) 18-21, 21-19, 21-17

A búcsú versenyén Hartai Attila remek játékot produkált és csapatát is jól szervezte. Meglepetés gyõzelem lett az eredménye.

A meglepetés a döntõben folytatódott. Az újszásziak az elsõ játszmában 21-9-re kiütötték a fáradtnak tûnõ kanizsaiakat. Kicsit korán érezték magukat Eb résztvevõnek. Az elbizakodottság nem tett jót a feltámadó Hartai Attila ellen, aki ollózásaival, hátrahúzásaival sorra szerezte a pontokat. A kanizsaiak 21-19-el egyenlítettek a késõn ébredõ újszásziak ellen, akik a harmadik játszmában, – amikor rájöttek, hogy akár veszíthetnek is – teljesen összeomlottak. A végére összekapták magukat, de csak szépíteni tudtak. A meccs 21-16-tal a kanizsaiaké lett.

Két forduló után az újszászi csapat vezeti a ranglistát: Áprilisban nyerniük kell az Eb-re jutásért. Második a nagykanizsai csapat. Ha õk nyerik a harmadik fordulót, õk indulhatnak az Európa-bajnokságon. Halvány esélyük még a harmadik helyezett borjádiaknak is van.

A nõknél magabiztosan jutott a döntõbe a februári fordulóban elsõ helyezett Kunics Réka, Morvai Noémi, Vlasics Dalma nagykanizsai trió. A másik ágon két újszászi csapat mérkõzésén az elsõ forduló harmadik helyezettje Ézsiás Kitti, Joó Anett, Makai Gréta, Vágó Henriett nyert az elsõ forduló másodikja Gulyás Adrienn, Kurdi Krisztina, Tûri Alexandra ellen. (21-9, 21-13)

A döntõt két játszmában (21-15, 21-15) a visszavágástól fûtött újszásziak nyerték. Ézsiás Kitti és Makai Gréta ponterõsen talpalt. Joó Anett jól hárította Kunics Réka talpalásait, és a támadásba is besegített.

A ranglista élén a nagykanizsai csapat áll. Másodikok az újszásziak. Amelyik csapat nyer áprilisban, az utazhat az Eb-re.

A férfi párosban 29 duó indult. Legjobban az újszásziaknak ment a játék. Három párosuk is a négybe jutott.

Eredmények a négy közé jutásért

Himmer János, Kleics Dávid (Borjád SE) – Lukács Benedek, Lukács Márton (Nagykanizsa ZSE) 21-14, 21-13

Becskereki Sándor, Kézér Zsolt (Újszász VVSE) – Arany Bálint, Huszár Emil (Nagykanizsa ZSE) 21-16, 21-13

Harsányi Zoltán, Tóth Gergõ (Újszászi VVSE) –Hartai Attila, Takács Endre (Nagykanizsa ZSE) 21-16, 21-6

Ezt a mérkõzést követõen zajlott az örökös bajnokként visszavonuló Hartai Attila búcsúztatása.

Herczeg Gábor, Tóth Gábor (Újszászi VVSE) – Nózsi Péter, Szûcs Gergely (Újszászi VVSE)

21-17, 21-9

Elõdöntõk:

Himmer János, Kleics Dávid (Borjád SE) – Becskereki Sándor, Kézér Zsolt (Újszász VVSE) 21-14, 21-16

Herczeg Gábor, Tóth Gábor (Újszászi VVSE) – Harsányi Zoltán, Tóth Gergõ (Újszászi VVSE) 21-14, 21-14

Döntõ:

Herczeg Gábor, Tóth Gábor (Újszászi VVSE) – Himmer János, Kleics Dávid (Borjád SE) 21-19, 19-21, 21-14

Két szoros játszma után a harmadikat a jobb kondícióban lévõ újszászi páros nyerte.

A tizenhét nõi páros versenye cserszegtomaji gyõzelemmel végzõdött.

Elõdöntõk:

Kunics Réka, Morvai Noémi (Nagykanizsa ZSE) – Ézsiás Kitti, Makai Gréta (Újszászi VVSE) 21-7, 21-19

Mile Alexandra, Udvari Boglárka (Z+D Cserszegtomaji SK) – Joó Anett, Vágó Henriett (Újszászi VVSE) 21-12, 21-15

Döntõ:

Mile Alexandra, Udvari Boglárka (Z+D Cserszegtomaji SK) – Kunics Réka, Morvai Noémi (Nagykanizsa ZSE) 21-14, 21-12

A ranglista és Eb válogató versenysorozat harmadik fordulóját, a Tavaszköszöntõ Kupát hármasban, párosban és egyéniben április 12-13-án rendezik Újszászon.

Eredmények

Férfi hármas (16): 1. Arany Bálint, Hartai Attila, Huszár Emil, Lukács Benedek, Lukács Márton, Takács Endre (Nagykanizsa ZSE), 2. Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Tóth Gábor (Újszászi VVSE), döntõ: 9-21, 21-19, 21-16, 3. Himmer János, Kleics Dávid, Nyisztor Zoltán, Pop Valentin (Borjád SE)

Férfi páros (29): 1. Herczeg Gábor, Tóth Gábor (Újszászi VVSE), 2. Himmer János, Kleics Dávid (Borjád SE), döntõ. 21-19, 19-21, 21-14, 3. Harsányi Zoltán, Tóth Gergõ és Becskereki Sándor, Kézér Zsolt (mindkettõ Újszászi VVSE)

Nõi hármas (10): 1. Ézsiás Kitti, Joó Anett, Makai Gréta, Vágó Henriett (Újszászi VVSE), 2. Kunics Réka, Morvai Noémi, Vlasics Dalma (Nagykanizsa ZSE), döntõ: 21-15, 21-15, 3. dr. Farkas Martina, Farkas Mirella, Heinek Amáta, Merk Gréta (Borjád SE)

Nõi páros (17): 1. Mile Alexandra, Udvari Boglárka (Z+D Cserszegtomaji SK), 2. Kunics Réka, Morvai Noémi (Nagykanizsa ZSE), döntõ: 21-14, 21-12, 3. Joó Anett, Vágó Henriett és Ézsiás Kitti, Makai Gréta (mindkettõ Újszászi VVSE)

Éremtáblázat

Egyesület

arany

ezüst

bronz

Össz.

Újszászi VVSE

2

1

4

7

Nagykanizsa ZSE

1

2

-

3

Z+D Cserszegtomaji SK

1

-

-

1

Borjád SE

-

1

2

3

Cserszegtomaj csapata

A Nagykanizsa Zsigmondy DSE és a Borjád SE versenyzõi

Közel százan a Kanizsa Kupa megnyitóján

Újszásziak a nagykanizsai verseny megnyitóján

A Szepetnek SE versenyzõi

A házigazda nagykanizsaiak

Középen Tápióbicske csapata

Budavölgyi Kálmán

Két újszászi csapat férfi hármas mérkõzése

Borjád SE - Z+D Cserszegtomaji SK nõi hármas mérkõzés

Laskiné Spingár Éva és tanítványai

Nagykanizsa - Újszász férfi hármas döntõ

Nõi hármas: 2. Nagykanizsa ZSE, 1. Újszászi VVSE, 3. Borjád SE

Férfi hármas: 2. Újszászi VVSE, 1. Nagykanizsa ZSE, 3. Borjád SE

Nõi páros: 2. Kunics Réka (Nagykanizsa ZSE), 1. Udvari Boglárka, Mile Alexandra, 3. Joó Anett, Vágó Henriett és Ézsiás Kitti, Makai Gréta (mind Újszászi VVSE)

Férfi páros: 2. Kleics Dávid, Himmer János (Borjád SE), 1. Tóth Gábor, Herczeg Gábor (újszászi VVSE), 3. Harsányi Zoltán, Tóth Gergõ és Kézér Zsolt, Becskereki Sándor  (mind Újszászi VVSE)

Fotó: Fehér János