Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2011. : Hírek 2011. Május : Máj.23. Lábtoll-labda bemutató a Rozgonyi úti Általános Iskolában. Nagykanizsa

Lábtoll-labda bemutató a Rozgonyi úti Általános Iskolában

2011. május 23. Nagykanizsa

Sikeres sportbemutatót tartottak május 23-án a Zemplén Ifjúsági Egyesület lábtoll-labdázói a Rozgonyi Úti Általános Iskolában. Az iskola igazgatójának Jeszenõi Csabának a kérésére jöttek a lábtollasok az iskolába, ahol mintegy 60-70 fõ, 3.-4. osztályos tanuló várta õket. A program elindítója, Rábavölgyi Judit testnevelõ tanár volt, aki meg szeretné honosítani a sportágat az intézményben.

A bemutatót Budavölgyi Kálmán moderálta Takács Endre játékos edzõ és öt versenyzõ részvételével. Több kisgyermek ismerõsöket fedezhetett fel a sportolók között, akik közül hárman is itt tanultak a közelmúltban. Lukács Márton és Baranyai Benett országos bajnokok, mindketten a Magyar Köztársaság jó tanuló, jó sportoló kitüntetetõ cím birtokosai és Kovács Patrick, aki szintén országos bajnok, itt végezte általános iskolai tanulmányait a Rozgonyiban.

A résztvevõk elõször megismerkedtek magával a sporteszközzel, a játék alapjaival és történetével, majd a játékszabályokkal. A visszakérdezés során több ajándéktárgy: versenylabda, papagájlabda, kínai evõpálcika, került kiosztásra a válaszadók között. Ezt követõen 20 fõs csoportokban kipróbálhatták a játékot, a Zemplénesek iránymutatásával. A csoportonkénti legtöbbet dekázó leányok és fiúk ajándékot kaptak. Említést érdemel a leányok közül a kiemelkedõen teljesítõ Balogh Eszter, akinek jutalma egy aranyérem, Zemplénes póló és versenylabda volt. A következõ versenyszám a távolba rúgás volt, ahol szintén értékelték és jutalmazták a csoportonkénti legjobb eredményt elérõket. A bemutató körjátékkal és az úgynevezett nagy „indiánjátékkal” zárult.

A sportág népszerûségére jellemzõ, hogy rövid idõn belül ez volt a második felkérés bemutató tartására. Szívesen tesznek eleget a megkereséseknek, hogy minél nagyobb körben népszerûsítsék a sportos életmódot, ifjúsági egyesületüket és sportágukat, a 3000 éves múlttal rendelkezõ lábtoll-labdát.

Forrás: www.zdse.hu

Jeszenõi Csaba iskola-igazgató és Budavölgyi Kálmán

Felsorakozott a Zemplén csapata

Játék Takács Endre vezetésével

A lányok is rúgták

Sokan játszottak

Mindenki mozgásban

Zemplénesek a Rozgonyisok gyûrûjében

Dekázás

Farkas Balázs

A legjobbak ajándékot kaptak

Díjátadás

Budavölgyi Kálmán

Takács Endre gratulál a jövõ bajnokának

Érem átadás

Rábavölgyi Judit testnevelõ tanár

Játék hálónál

Farkas Balázs bemutatója