Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2018. : Hírek 2018. november : Nov. 24. Taroltak az újszásziak. Újszász

Taroltak az újszásziak

2018. november 24. Újszász

Tarolt az Újszászi VVSE a lábtoll-labdázók DÁD 2002 Kft. Kupáján, a XXIII. Felnõtt Országos Bajnokságon. Mind a négy versenyszámot megnyerték November 24-én az újszászi tornacsarnokban rendezett Ob-n. + két ezüst és négy bronzérmet is begyûjtöttek. A férfi csapatversenyben sorozatban ötödik alkalommal nyert bajnokságot a Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Tóth Gábor összeállítású újszászi kvartett. Nem voltak ugyan csúcsformában, de az elõdöntõben könnyedén nyertek 21-17, 21-8-ra a Kökény Zoltán, Lakatos Zoltán, Takács Zoltán összetételû második számú hazai csapat ellen. A döntõben a másik ág nagykanizsai elõdöntõjének gyõztesét (17-21, 24-22, 21-13), a Farkas Balázs, Horváth Gergõ, Lukács Benedek triót kapták. Az elsõ játszmában még akadozott az újszászi gépezet. Fej-fej melletti játékkal 20-19-nél játszmalabdájuk volt, amit az ellenfél még hárítani tudott, de a következõ két pont az övék volt, és 22-20-ra gyõztek. A második játszmát már négy-öt ponttal végig vezetve könnyedén nyerték. Az elõdöntõben  meccslabdáról veszítõ csalódott Nagykanizsa II nem állt ki a harmadik helyért. Így a bronzérem Kökény Zoltánék ölébe hullott.

A nõknél júliusi mûtétjébõl még lábadozik a cserszegtomajiak legjobbja, Kunics Réka. Ezért a fináléba mindenki a hazaiak címvédõ Farkas Lilla, Gyõrfi Barbara, Vachal Krisztina összeállítású csapatát és a pusztaszeri tiniket – Buki Napsugár, Horváth Orsolya, Németh Barbara – várta. A várt döntõ össze is jött. A hazaiak a második csapatukat gyõzték le 21-8, 21-15-re, a pusztaszeriek a cserszegtomajiaknál bizonyultak jobbnak 21-14, 21-16-ra az elõdöntõben. A finálé elsõ játszmáját az újszásziak négy pont elõnyrõl 22-20-ra elbukták.  A második és a harmadik játszmában jobban figyeltek, és könnyedén szerezték meg a bajnoki címet. (21-12, 21-12)

A harmadik helyért Diós Letícia, Kovács Brigitta, Szaszkó Dorka, Vágó Henriett (Újszászi VVSE) – Gyalog Csenge, Sillinger Zsanett,  Udvari Boglárka (Cserszegtomaji SK) 15-9, 15-13 játszott.

A nõi egyéniben Kunics Réka távollétében Vachal Krisztina volt az esélyes, aki esélyeshez méltóan, könnyedén jutott a döntõbe. Pontot is alig tudtak ellene csinálni.

A másik ágon a pusztaszeri Hungarian Open gyõztes Németh Barbara és Farkas Lilla elõdöntõzött. Az októberben 3:30-as maratonit futó Farkas Lilla kifárasztotta, felõrölte ellenfelét, és 15-21, 21-13, 21-10-es eredménnyel jutott a fináléba, ahol dinamikus játékának ellenszerét Vachal Krisztina sem találta. Lilla 21-13-ra nyerte az elsõ játszmát. A másodikban is õ irányított. 17-15-nél kihagyott egy hatalmas, talán mindent eldöntõ helyzetet. Kriszti ettõl erõre kapott. Szoros (21-19) játszmában egyenlített, majd a harmadik szettben már az õ technikás játéka érvényesült. (21-17). A dobogó harmadik fokán Szaszkó Dorka (Újszászi VVSE) és Németh Barbara (Pusztaszer PISZE SE) állt, akik mindketten a szolnoki Széchenyi Gimnázum tanulói.

A befejezõ számban, a férfi egyéniben összejött a szokásos Herczeg Gábor – Tóth Gábor döntõ. Az Újszászi VVSE éljátékosai – páros és csapattársak – ebben az évben öt alkalommal csaptak össze a versenyek döntõiben. Az állás 4-1 Herczeg Gábor javára. A bajnoki cím mellett az év játékosa címrõl is döntött az összecsapásuk. Az éves pontversenyben a döntõ elõtt Tóth Gábor vezetett egy ponttal. Herczeg Gábor a bajnokság megnyerésével elõzhetett volna. Az elõzés elmaradt. Tóth Gábor nagyon motíváltan, kiváló fizikai kondícióban játszott. (Októberben õ is maratonit futott, júliusban pedig Ironman távot teljesített: 3.8 km úszás, 180 km kerékpározás, 42.2 km futás) Két 21-15-ös játszmában nyerte 25 éves pályafutásának 14. felnõtt egyéni bajnoki címét. A harmadik helyen a szervakirály és labdazsonglõr Kanalas Renátó (Újszászi VVSE) és a rendszeresen jó teljesítményt nyújtó Farkas Balázs (Nagykanizsa ZSE) végzett.

Eredmények

Férfi csapat (15): 1. Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Tóth Gábor (Újszászi VVSE), 2. Farkas Balázs, Horváth Gergõ, Lukács Benedek (Nagykanizsa ZSE), döntõ: 22-20, 21-17, 3. Kökény Zoltán, Lakatos Zoltán, Takács Zoltán (Újszászi VVSE)

Férfi egyéni (27): 1. Tóth Gábor (Újszászi VVSE), 2. Herczeg Gábor (Újszászi VVSE), döntõ: 21-15, 21-15, 3. Kanalas Renátó (Újszászi VVSE) és Farkas Balázs (Nagykanizsa ZSE)

Nõi csapat (8): 1. Farkas Lilla, Gyõrfi Barbara, Vachal Krisztina (Újszászi VVSE), 2. Buki Napsugár, Horváth Orsolya, Németh Barbara (Pusztaszer PISZE SE), döntõ: 20-22, 21-12, 21-12, 3. Diós Letícia, Kovács Brigitta, Szaszkó Dorka, Vágó Henriett (Újszászi VVSE)

Nõi egyéni (16): 1. Vachal Krisztina (Újszászi VVSE), 2. Farkas Lilla (Újszászi VVSE), döntõ: 13-21, 21-19, 21-17, 3. Szaszkó Dorka (Újszászi VVSE) és Németh Barbara (Pusztaszer PISZE SE)

Éremtáblázat

Egyesület

arany

ezüst

bronz

össz.

Újszászi VVSE

4

2

4

10

Pusztaszer PISZE SE

-

1

1

2

Nagykanizsa ZSE

-

1

1

2

XXIII. Felnõtt Országos bajnokság Újszász 2018

Fehér János köszöntötte a résztvevõket

A Szolnok TV is jelen volt

A Pusztaszer PISZE SE versenyzõi

Nagykanizsai lábtoll-labdázók

A Cserszegtomaji SK csapata

A házigazda újszászi csapat

Nagykanizsa - Újszász mérkõzés

Újszász - Pusztaszer mérkõzés

Újszászi elõdöntõ

Lábtoll-labda óvoda

Veres Pál adta át az érmeket

Nõi csapat: 2. Pusztaszer PISZE SE, 1. Újszászi VVSE, 3. Újszászi VVSE

Újszász - Nagykanizsa döntõ

Ötödik bajnokságát nyerte az újszászi férfi csapat

Férfi csapat: 2. Nagykanizsa ZSE, 1. Újszászi VVSE, 3. Újszászi VVSE

Németh Barbara - Farkas Lilla elõdöntõ

Nõi egyéni: 2. Farkas Lilla (Újszászi VVSE), 1. Vachal Krisztina (Újszászi VVSE), 3. Szaszkó Dorka (Újszászi VVSE) és Németh Barbara (Pusztaszer PISZE SE)

Herczeg Gábor - Tóth Gábor döntõ

Férfi egyéni: 2. Herczeg Gábor (Újszászi VVSE), 1. Tóth Gábor (Újszászi VVSE), 3. Kanalas Renátó (Újszászi VVSE) és Farkas Balázs (Nagykanizsa ZSE)

Fotó: Berkó Sándor és Fehér János