Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2013. : Hírek 2013. szeptember : Aug.29. Irány Vietnam. Újszász

Irány Vietnam

2013 augusztus 29. Újszász

Szeptember 1-tõl szeptember 5-ig Vietnam déli részén, a Ho Shi Minh Citytõl 150 kilométerre lévõ Chao Lanh városában, Dong Thap tartomány székhelyén rendezik a lábtoll-labdázók hetedik világbajnokságát. A válogató versenyek eredményeként négy egyesület versenyzõi szereztek jogot a vb részvételre. A férfi hármast a Borjád SE versenyzõi: Himmer János, Kleics Dávid, Nyisztor Zoltán, Pop Valentin és Wágner Gábor játsszák. Férfi párosban Himmer János és Kleics Dávid szerzett duplázási lehetõséget. Egyéniben Tóth Gábor (Újszászi VVSE) készül éremszerzésre. A nõknél hármasban Ézsiás Kitti, Joó Anett, Makai Gréta, Vágó Henriett, nõi párosban Kapás Ágnes és Vágó Henriett (mind Újszászi VVSE) lépnek pályára. Nõi egyéniben Mile Alexandra (Cserszegtomaji SK) igyekszik majd felvenni a versenyt az ázsiaiakkal. A vegyes párosban Tóth Gábor, Kapás Ágnes (Újszászi VVSE) szeretné megismételni a legutóbbi világbajnokságon elért harmadik helyezését.

A Vietnamban nemzeti sportnak számító lábtoll-labdázásban várhatóan a hazaiak és a kínaiak osztoznak majd a világbajnoki címeken. Magyarország legjobb európaiként a bronzérmekért küzdhet majd Hongkong, Makaó és Szingapúr csapataival.

Kézér Zsolt játékvezetõként utazik a vb-re. A csapattal tart Veres Pál, a Magyar Lábtoll-labda Szövetség elnöke és Fehér János fõtitkár is, akik szeptember 3-án a vb helyszínén a Nemzetközi Lábtoll-labda Szövetség (ISF) közgyûlésén vesznek részt.

A magyar delegáció Isztambul érintésével repül Ho Shi Minh Citybe. Onnan háromórás buszozással érkezik majd a Mekong-deltájában lévõ egzotikus versenyhelyszínre.

Makai Gréta

Vágó Henriett

Joó Anett

Ézsiás Kitti

Kapás Ágnes

Mile Alexandra

Wágner Gábor

Pop Valentin

Himmer János

Nyisztor Zoltán

Kleics Dávid

Tóth Gábor

A magyar válogatott

Fotó: Fehér Judit