Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2023. : Ápr. 29 - máj. 1 Két csapattal a French Openen. Angers

Két csapattal a French Openen

2023. április 29 – május 1. Angers

A Loire-völgyi Angersben rendezték április 29. és május 1. között a 13. French Opent. Hét nemzet versenyzõi képviselték hazájukat, szövetségüket, egyesületüket. Európából Finnország, Magyarország, Németország és Olaszország csapatai érkeztek az eseményre, valamint természetesen a házigazda Franciaország is számos csapattal képviselte a hazai klubokat. Ázsiából egy kínai és két hongkongi csapat érkezett Franciaországba, akik dinamikus, jól szervezett játékkal, fegyelmezetten versenyezve minden dobogós helyezést begyûjtöttek.

Magyarországot két csapattal képviseltük. Nagy László, Palotás Dominik, Román Sándor és Szaszkó Dorka összeállítású vegyes csapatunknak sikerült az elsõ napi csoport mérkõzésekbõl másodikként továbbjutni. Ennek megfelelõen a legjobb nyolc csapat között folytathatták az összecsapásokat. A rutinos FFC Hagen csapata ellen két mérkõzést is nyertek, azonban végül a nagyobb versenytapasztalattal rendelkezõ Christopher Zentarra által vezetett német csapat 3-2 arányban nyert. Az elsõ napi csoportmérkõzések során a kínai egységgel, majd a második napon Hongkong elsõ számú csapatával is játszottak. Sajnos nem nyertek mérkõzést, de a magas színvonalú és taktikus ázsiai játékosoktól sokat tanulhattak és mindig nagy élmény ellenük játszani. A francia válogatott Antony Axprod Nyugen vezette csapattal is szoros mérkõzéseket játszottak, azonban nem tudták felülmúlni a hazaiakat. Végül Franciaország fiatal, de motivált csapatát legyõzve a hetedik helyet szerezték meg.

Nõi csapatunkat Buki Napsugár, Farkas Lilla és Kovács Evelin alkották egy hongkongi származású Angliából érkezõ lánnyal kiegészülve. Ko Hiu Ching már tizenöt éve lábtoll-labdázik, azonban az utolsó három Angliában töltött évében csak egyedül tudott edzeni. Néhány mérkõzés után viszont sikerült elõhoznia a korábbi tudását és labdabiztosságát. Legeredményesebb nõi csapatként az abszolút mezõnyben a tizedik helyet sikerült megszerezni. Az elsõ napi mérkõzések után a csoportjukból harmadikként jutottak tovább. Hongkong elsõ számú csapata ellen õk is megmérkõztek. Egyéniben Farkas Lilla háromjátszmás mérkõzést játszott Suki Huanggal, aki a tavalyi Hungarian Open egyéni elõdöntõjében legyõzte. Nem sikerült visszavágni, de mindenesetre jó versenytapasztalat volt. Következõ nap Szaszkó Dorka is három szettes mérkõzést játszott a hongkongi lánnyal, gyõzelmet sajnos neki sem sikerült szerezni. Franciaország nõi csapata és a különleges összeállítású francia-olasz-madagaszkári vegyes csapat legyõzése után második nap a rutinos finn csapattal küzdöttek meg. Az öt mérkõzésbõl csak egyet sikerült megnyerni ellenük. A harmadik napon a Francois vezette tapasztalt francia csapatot legyõzve ismét a finn csapattal kerültek szembe, ahol ismét a skandináv ország csapata nyert.

Izgalmas elõdöntõket és döntõket nézhettünk, ahol a végsõ gyõzelmet Kína csapata szerezte meg. A férfi versenyzõk között a lányok jól helytálltak. A legjobb kínai nõi játékos, aki a legutóbbi világbajnokságon vegyes párosban képviselte hazáját a férfiakat is sorra gyõzte le egyéniben. Az elõdöntõben Cristopher Zentarrát izgalmas három játszmás mérkõzésben gyõzte le, a döntõben két szettben nyert a bajnoki címet eldöntõ egyéniben a hongkongi egyénizõ fiú ellen.

A verseny utáni estéken a különbözõ országok és klubok versenyzõi együtt footbageztek, pingpongoztak, tollaslabdáztak, beszélgettek. Versenyzõink a hosszú hazaút elõtt Angersben töltöttek egy városnézõs napot, ahol a város közepén oázisként elterülõ botanikus kert aratta a legnagyobb sikert, valamint Párizsban az Eiffel torony. Az autóval utazó delegációnk az olasz tengerparton, Milánóban és Párizsban is járt, mindenhol megnézve a helyi látványosságokat.

A részletes eredmények a http://tournoi.franceplumfoot.fr oldalon találhatók.