Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2010. : Hírek 2010. Szeptember : Szep. 18-19. Újszász Kupa. Újszász

Újszász Kupa

2010. szeptember 18-19. Újszász

Szeptember 18-19-én öt egyesület – Cserszegtomaj SK, Borjád SE, Királyhalom, Nagykanizsa ZSE, Újszászi VVSE – 68 versenyzõje indult az év legnehezebb versenyén, a szombat 10 órától vasárnap 20 óráig tartó, hét versenyszámos Újszász Kupán, amely a hatodik, az utolsó válogató volt a novemberi marseillei Európa-bajnokságra.

A hét versenyszámból kettõben – férfi párosban és férfi egyéniben – volt csak igazán nyílt a verseny, a többiben a ranglistavezetõnek már a négy közé jutás is elegendõ volt az EB szerepléshez, azonban mindegyikük elsõ helyezéssel teljesítette túl a minimum követelményt.

A nõi hármasban a ranglista elsõ Kapás Ágnes Szabó Nóra, Varga Rita újszászi csapatban az egy évig Vietnamban tanuló Varga Ritát Makai Gréta helyettesítette. Az új összeállításban is jól játszottak 21-11, 21-14-re nyerték a Darnai Adrienn, Farkas Martina, Heinek Amáta, Merk Gréta (Borjád SE) elleni döntõt. A harmadik helyért Ézsiás Kitti, Gazdag Viktória, Joó Anett (Újszászi VVSE) – Gulyás Adrienn, Kaszonyi Viktória, Oszlányi Mercédesz, Varga Frida (Újszászi VVSE) 15-13, 11-15, 15-12.

A férfiaknál Arany Bálint, Hartai Attila, Takács Endre (Nagykanizsa ZSE) négy elsõ és egy második hellyel jutottak ki az EB-re. A utolsó fordulóban a Himmer János, Kleics Dávid, Pop Valentin, Wágner Gábor (Borjád SE) elleni 21-13, 21-16-os gyõzelemmel tették fel az i-re a pontot. A harmadik helyért újszászi rangadón Bogár László, Boros Péter, Kézér Zsolt, Nózsi Péter – Herczeg Gábor, Szûcs Gergely, Tóth Gábor 15-10, 17-15.

Nõi párosban 11 pontos elõnnyel, ranglista elsõ Darnai Adrienn, Farkas Martina (Borjád SE). Az Újszász Kupán is magabiztosan, játszma veszteség nélkül nyertek. A döntõben Ézsiás Kitti, Gazdag Viktória (ÚjszásziVVSE) ellen 21-11, 21-14.

A harmadikok: Kaszonyi Viktória, Kurdi Krisztina (Újszászi VVSE) és Csontos Aranka, Makai Gréta.

Egyszerû volt a nõi egyéniben Mile Alexandra (Cserszegtomaj SK) helyzete. Az Újszász Kupáig csak elsõ helyezései voltak, és ez a Kapás Ágnes (Újszászi VVSE) elleni döntõ után sem változott.(21-17, 21-8) 3. Farkas Martina (Borjád SE) és Joó Anett (Újszászi VVSE).

A férfi párosban szorosan alakult a válogató. Az utolsó forduló elõtt Boros Péter, Nózsi Péter (Újszászi VVSE) és Himmer János, Kleics Dávid (Borjád SE) kettõseknek volt még EB esélye. A végsõ sorrendet az Európa-bajnoki címvédõ nagykanizsai Hartai Attila, Takács Endre döntötte el. Az elõdöntõben a borjádiakat (21-18, 22-20), majd a döntõben Boros-Nózsit is legyõzték 21-18, 19-21, 22-20-ra. Borosék a döntõ játszmában 18-15-re vezettek, amikor Takács Endre bravúros mentéseivel fordítottak a kanizsaiak. Az újszásziaknak a második hely is elég volt a válogatottsághoz.

Még izgalmasabb volt a férfi egyéni. Herczeg Gábor (Újszászi VVSE) Tóth Gábor (Újszászi VVSE) elõtt egy ponttal, Kleics Dávid (Borjád SE) elõtt hárommal, Nózsi Péter (Újszászi VVSE) elõtt négy pont elõnnyel vezette a ranglistát. A négy közé õk jutottak be. Herczeg Gábor Huszár Emil (Nagykanizsa ZSE) 21-10, 21-13-as, Nózsi Péter Hartai Attila (Nagykanizsa ZSE 21-23, 21-2, 21-15-ös, Kleics Dávid Arany Bálint (Nagykanizsa ZSE) 21-12, 22-20-as, Tóth Gábor pedig Becskereki Sándor (Újszászi VVSE) 21-18, 21-10-es legyõzésével jutott az elõdöntõbe, ahol Nózsi Herczeg Gábort verte 21-8, 21-15-re, Tóth Gábor pedig Kleics Dávidot 21-11, 21-14-re. Az augusztusi Hungarian Open kétszeres gyõztese, Nózsi Péter a döntõben is bizonyította, hogy jelenleg õ a legjobb formában lévõ egyénizõ. Az elsõ játszma bizonytalankodása után (11-21) a másodikban és a harmadikban már õ irányította a játékot. (21-18, 21-19). Tóth Gábor második helyével pontszámban beérte Herczeg Gábort, és több második helyével megszerezte az EB indulási jogot.

A vegyes párosra huszonkét duó nevezett. A fiúk-lányok nagy kedvvel játszották a ritkán mûsorba kerülõ érdekes versenyszámot. A dobogó legmagasabb fokára Tóth Gábor, Kapás Ágnes (Újszászi VVSE) állhatott. 2. Nózsi Péter, Makai Gréta (Újszászi VVSE). Döntõ: 21-12, 21-13. 3. Herczeg Gábor, Ézsiás Kitti (Újszászi VVSE) és Hartai Attila, Dominkó Dóra (Nagykanizsa ZSE).

A vegyes páros nem volt válogató. Az EB indulókat a szövetség jelöli ki a részvételi jogot szerzett versenyzõk közül.

Az Újszász Kupát a legtöbb pontot gyûjtõ férfi – Nózsi Péter (Újszászi VVSE) – és nõi – Farkas Martina (Borjád SE) – versenyzõ nyerte.

Éremtáblázat

Egyesület

arany

ezüst

bronz

összesen

Újszászi VVSE

3

5

7

15

Nagykanizsa ZSE

2

-

2

4

Borjád SE

1

2

3

6

Cserszegtomaj SK

1

-

-

1

Fehér János

Királyhalom csapata

Az újszászi lányok

A Borjád SE versenyzõi

Mile Alexandra (Cserszegtomaj SK) és a nagykanizsai fiúk az Újszász Kupa megnyitóján

Az Újszászi VVSE versenyzõi

Nõi hármas eredményhirdetés: 2. Borjád SE, 1. Újszászi VVSE, 3. Újszászi VVSE

Férfi hármas eredményhirdetés: 2. Borjád SE, 1. Nagykanizsa ZSE, 3. Újszászi VVSE

Férfi páros: 2. Boros Péter, Nózsi Péter (Újszászi VVSE), 1. Hartai Attila, Takács Endre (Nagykanizsa ZSE), 3. Himmer János, Kleics Dávid ( Borjád SE) és Huszár Emil, Arany Bálint (Nagykanizsa ZSE)

Nõi páros: 2. Gazdag Viktória, Ézsiás Kitti (Újszászi VVSE), 1. Farkas Martina, Darnai Adrienn (Borjád SE), 3. Kaszonyi Viktória, Kurdi Krisztina (Újszászi VVSE) és Csontos Aranka, Makai Gréta (Újszászi VVSE)

Vegyes páros: 2. Makai Gréta, Nózsi Péter (Újszászi VVSE), 1. Tóth Gábor, Kapás Ágnes (Újszászi VVSE), 3. Herczeg Gábor, Ézsiás Kitti (Újszászi VVSE) és Dominkó Dóra, Hartai Attila (Nagykanizsa ZSE)

Férfi egyéni: 2. Tóth Gábor (Újszászi VVSE), 1. Nózsi Péter (Újszászi VVSE), 3. Kleics Dávid (Borjád SE)

Nõi egyéni: 2. Kapás Ágnes (Újszászi VVSE), 1. Mile Alexandra (Cserszegtomaj SK), 3. Farkas Martina (Borjád SE) és Joó Anett (Újszászi VVSE)

Az Újszász Kupa gyõztesei: Farkas Martina (Borjád SE) és Nózsi Péter (Újszászi VVSE)

Fotó: Ifj. Fehér János