Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2014. : Hírek 2014. szeptember : Szep.22. Lábtoll-labdázás az Autómentes Napon. Mohács

Lábtoll-labdázás az Autómentes Napon

2014. szeptember 22. Mohács

Az egyre növekvõ jármûforgalom miatti környezeti, baleseti és városképi problémákra kívánja felhívni a figyelmet az Európai Unió által kezdeményezett Autómentes Nap, amit szeptember 22-én rendeznek világszerte.

Mohács az idén is csatlakozott az Autómentes Nap programjaihoz. Szeptember 22-én hétfõn reggel héttõl délután ötig lezárták a Széchenyi teret és az Arany János utcától az odáig vezetõ útszakaszt, amit csak a gyalogosok és a biciklisek használhattak.

A hagyományoknak megfelelõen délelõtt kerékpárral és gyalog vonultak fel a város iskolásai, akikhez bárki csatlakozhatott. Féltízkor a Széchenyi téren Szekó József, Mohács polgármestere köszöntötte a megjelenteket, utána pedig a témába vágó elfoglaltságokat kínáltak a gyerekeknek.

Többek között lehetett tekerni a kerékpáros ügyességi pályán, aszfaltrajz és bicikliversenyt rendeztek számunkra és a kerékpár-szerelési tudományukat is bizonyíthatták. Különféle spotágak kipróbálására is lehetõség volt. A fõtéren felállított háló felett sokan lábtoll-labdáztak. Voltak, akik a padok felett passzolgattak.

Lábtoll-labdázás pad fölött

Lábtoll-labdázás háló fölött

Lábtoll-labdázás Mohács fõterén

Vegyes páros

Fiú páros

Lendületes játék