Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2012. : Hírek 2012. szeptember : Szep.15. Kasza Józsefné kitüntetése. Újszász

Kasza Józsefné kitüntetése

2012. szeptember 15. Újszász

Egész napos rendezvénysorozattal ünnepelték szeptember 15-én Újszász várossá avatásának 15. évfordulóját. A már hagyományosnak számító zászlófelvonással kezdõdött a délelõtti ünnepség. A zászlókat az Európa-bajnokságot nyert férfi lábtoll-labda csapat tagjai – Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Tóth Gábor – húzták fel a városháza elõtti parkban.

A mûvelõdési ház nagytermében tartott díjátadó ünnepségen Molnár Péter polgármester adta át az emlékérmeket az ide év kitüntetettjeinek. A díjazottak között volt Kasza Józsefné, a Magyar Lábtoll-labda Szövetség gazdasági vezetõje is, aki Újszász Város Szakmai Díját kapta.

Az ünnepségen az alábbi méltatás hangzott el:

Újszász Város Önkormányzata Kasza Józsefné gazdaságvezetõt hosszú idõn át végzett magas színvonalú gazdaságvezetõi  munkájáért Szakmai Díjban részesíti.

Kasza Józsefné Simon Márta 1953-ban született Budapesten. Szakmai tevékenységét 1971-ben középfokú kereskedelmi végzettséggel kezdte meg a helyi ÁFÉSZ-nél, majd a munka mellett 1977-ben kereskedelmi üzemgazdász oklevelet szerzett. 1984-ben Szolnokra távozott, a MESZÖV munkatársa lett. 1991 óta mérlegképes könyvelõi képesítéssel rendelkezik. 1995-tõl a megyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági vezetõje volt.  2004-ben ismét hazatért, azóta látja el a középiskola gazdasági vezetését. E mellett – ha kellett – besegített a középiskolai szakmai képzésbe, de hasznos észrevételeire az oktató-nevelõ munka területén is számítani lehet. Felkarolója a hátrányos helyzetû, nehéz sorsú gyerekeknek.

Szakmai felkészültségét folyamatos önképzéssel fejlesztette; szakterületének jogszabályi környezetében naprakész ismeretekkel, illetve a munkavégzéshez nélkülözhetetlen informatikai mûveltséggel rendelkezik.

Emberi és szakmai kvalitásaira már fiatal korában felfigyeltek. Az 1970-es évek végén, illetve a ’80-as évek elején egy cikluson keresztül tanácstagként szolgálta a helyi közösséget. A rendszerváltozást követõen négy évig, majd 2006-tól ismét az önkormányzat pénzügyi bizottságának tagjaként segíti a képviselõ-testület munkáját. A település sportéletének aktív résztvevõje. A ’70-es - ’80-as években asztaliteniszezett, napjainkban pedig gazdasági szakemberként végzi, illetve segíti a városban mûködõ több sport- és egyéb civil szervezet könyvelését. Az Újszász Városi Vasutas Sport Egyesület Ellenõrzõ Bizottságának tagja. Közvetlen, nyílt és segítõkész – kiváló szakember és jó munkatárs. Egyenes és szókimondó, de véleményalkotásában mindig megfontolt és megalapozott, megbízói a nehéz helyzetekben is számíthatnak a munkájára.

Két felnõtt korú gyermeke önállóvá válását férjével karöltve segíti.  Gyermekszeretõ, családcentrikus ember. Személyében egy szakmailag felkészült, megbízható, munkáját lelkiismeretesen végzõ, munkatársai által is elismert, derûs és kiegyensúlyozott embert köszönthetünk, aki eddigi tevékenységével rászolgált Újszász Város Szakmai Díjára.

Zászlófelvonók: Herczeg Gábor, Tóth Gábor és Becskereki Sándor

Fenn a zászlók

Kasza Józsefné Szakmai díjas

Újszász Város kitüntetettjei

Fotó: Fehér Judit