Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2024. : Ápr. 05. Látványos mérkőzésekkel folytatódott a German Open (2. nap). Hagen

Látványos mérkõzésekkel folytatódott a German Open (2. nap)

2024. április 5. Hagen

Az elsõ napon egy váratlan sérülés következtében a tervezett játékmenettel ellentétben nem sikerült minden meccset lejátszani. Hong Kong 3 csapatából egy játékost baleset ért, így az FFC Hagen 1 elleni meccsüket, mely a legjobb 8 közé jutásért zajlott csak péntek reggel tudták lejátszani. Sajnálatos módon a játékos a mai napon sem tudott pályára állni, így bár megengedték, hogy a páros után egyénit játszanak mégsem sikerült Hong Kong 3 csapatának gyõzelmet aratnia. Ezzel kialakult a legjobb 8 csapat: Vietnam 1, Vietnam 3, Hong Kong China 2, FFC Hagen 1, Hong Kong China 1, Nagykanizsa-Újszász, Haspe 1, Vietnam 2.

Számukra a mérkõzések két csoportban folytatódtak. A Nagykanizsa-Újszász csapatnak ebben a körben Vietnam 2, Hong Kong China 1 és FF Haspe 1 csapatokkal kellett megmérkõzni.

Elsõként Hong Kong China 1 csapatával kerültek szembe, ahol az ázsiaiak nagy lendülettel indítottak, ezzel megnyerve a párost. A magyar csapat ezek után a csapat meccs elsõ szettjét hosszabbítással nyerte, majd úgy látszik kiismerve ellenfelüket a második szettet már könnyedén hozták. Az egyénit Rab Alex játszotta, aki a tõle megszokott módon nyert két szettben, így az állás végül 2-1 lett a magyarok javára.

Másodikként Vietnam 2 csapatával játszottak. A méltán híres ázsiai csapat most sem hazudtolta meg magát, rutinos játékukkal párosban és csapatban is két szettben nyertek a magyarok ellen. A csoport utolsó összecsapásaként a magyarok FF Haspe 1 csapatával kerültek szembe. A párost FF Haspe 1 nyerte 2 szettben. Ezután viszont Lukácsék fordítottak és mind a csapatot, mind az egyénit megnyerték, így a végeredmény 2-1 lett Nagykanizsa javára.

A 9-16. helyért játszó játékosoknak is két csoportot csináltak. Pusztaszer-Újszász és Újszász Szaszkó csapata azonos csoportba kerültek, ahol egymás ellen, valamint a finnek és az SG Haspe Hagen csapatával mérkõztek meg.

A pusztaszeriek elsõként a finnekkel kerültek szembe, ahol a párost két szettben megnyerték a magyarok, majd a csapatban a második szettben kicsit elbizonytalanodtak és a finnek nyertek egy szettet, de sikeresen visszahozták a nyerõ szériájukat a pusztaszeriek, így végül 2-0 eredménnyel megnyerték a meccset. A csoport utolsó meccsén SG Haspe Hagen német csapat ellen játszottak. A párost két szettben nyerték a magyarok, de a csapatot három szoros játszmában elveszítették. Ezután az egyénit sikerült három szettben megnyerniük, így végül Pusztaszer gyõzött 2-1-re.

Az Újszász Szaszkó csapat elsõ meccsét ezen a napon az SG Haspe-Hagen csapat ellen játszotta. Párosban nem adta magát könnyen a magyar csapat, ám sajnos három szettben kikaptak, és ugyanez történt csapatban is. Így végül egy szoros küzdelem után a német csapat került ki gyõztesként.

Ezek után a két magyar csapat feszült egymásnak.  Pusztaszer csapata nyerte két játszmában a párost és a csapatot is. A csoport utolsó párharcaként a finnekkel kellett megmérkõzniük. A páros elsõ szettjében Pekkáék meglepték a magyarokat, a második szettben viszont fordult a kocka és a magyarok nyertek. De a lendület elfogyott, így a harmadik szett ismét a finneké lett. A csapat elsõ szettjét is õk nyerték, de végül ezt a kört sikerült magyar gyõzelemmel zárni három szettben. Egyéniben viszont már nem tartott ki a lendület, így végül a finnek nyertek 2-1-re.

Szederkénynek a nap elsõ ellenfele Deûle & Lys, egy francia csapat volt. A lányok a legjobb tudásuk szerint játszottak, de ez sem bizonyult elégnek, a franciák 2-0-ra nyertek a magyarok ellen.

Tápióbicske csapata a második játéknapon elsõként a német CP Gifhorn 1 csapattal került szembe.

A lányok derekasan küzdöttek, de így is a német csapat gyõzedelmeskedett 2-0-ra.

A második körben FF Haspe 3 ellen játszottak, ahol könnyû gyõzelmet arattak.

Szederkény és Tápióbicske így a 25-28. helyért folytathatja a küzdelmet a verseny utolsó napján.

Dobozi Boglárka, Farkas Lilla