Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2019. : Máj. 1. Nemzetközi tapasztalatcsere. Újszász

Nemzetközi tapasztalatcsere

2019. május 1. Újszász

Május elsején Peter von Rüden társaságában Újszászra látogatott a Németországban élõ dr. Malik András, aki jó néhány év szünet után visszatért a lábtoll-labdázáshoz, és a TV Bühlertal keretei között lábtoll-labda szakosztályt szervezett. Látogatásának célja tapasztalatcsere volt. Az újszászi utánpótlás korúak edzésére volt kíváncsi.

Dr. Malik András a Sarud SE-ben, a Magyar lábtoll-labda Szövetséget alapító egyesületek egyikében kezdett lábtoll-labdázni 1993-ban. Edzõje Stemler Ferenc volt, de sokat tanult a minden évben Sarudon nyaraló Peter von Rüdentõl is, aki 1997-ben Hefeibe (Kína) is elvitte, ahol a 14 éves Malik András a Kínai Nemzetközi Bajnokságon vett részt. Csapatban a németekkel játszott, egyéniben pedig magyar versenyzõként lépett pályára.

Középiskolai tanulmányait Egerben, a Neumann János Szakközépiskolában folytatta. Az egri iskola tanulója volt Szarvas Péter, akinek révén Kisnánára igazolt. Az egri iskola tanulója volt a szintén kisnánai Paulenka László is. A Malik-Paulenka-Szarvas triói iskolai és egyesületi szinten is kiváló eredményeket ért el.

Malik András eredménylistája

2000-ben diákolimpiai bajnok az egri Neumann János Szakközépiskola VI. korcsoportos fiú csapatában.

2002-ben diákolimpiai bajnok az egri Neumann János Szakközépiskola VI. korcsoportos fiú csapatában és fiú egyéniben.

2001-ben, 2002-ben, 2003-ban és 2004-ben felnõtt országos bajnok férfi csapatban.

2003-ban Európa-bajnok férfi csapatban Paulenka Lászlóval és Szarvas Péterrel. Európa-bajnok férfi párosban a nagykanizsai Takács Endrével.

2005-ben Európa-bajnok férfi csapatban Paulenka Lászlóval és Szarvas Péterrel, valamint Ézsiás Tamással és Tóth Gáborral (Újszászi VVSE).

Férfi csapatban három alkalommal vívta ki a világbajnoki részvételt. 2000-ben Újszászon világbajnoki 5., 2002-ben Hagenban világbajnoki 3., 2005-ben Guagzhouban világbajnoki 5. helyezést ért el.

Férfi csapatban 2002-ben Hungarian Opent, 2003-ban German Opent nyert.

2007-ben abbahagyta a versenyzést, és tíz évi szünet után a Hungarian Openen tért vissza. Közben gépészmérnökként diplomázott, majd doktori fokozatot szerzett a miskolci egyetemen. Németországban vállalt munkát. Megnõsült, felesége a volt kisnánai lábtoll-labdázó, Lukács Eszter.

Malik Andrásnak hiányzott a lábtoll-labdázás. Bekapcsolódott a német lábtoll-labdázásba. Szakosztályt szervezett, és a németországi versenyek rendszeres résztvevõje lett.

Május elsején az újszászi tornacsarnokban rövid bemutatkozás és ismerkedés után Fehér János az Újszászi VVSE lábtoll-labdázói – Berkó Sándor, Kovács Evelin, Konka Dániel, Kulcsár Zalán, Lázár Sándor és Sebõk Roland – közremûködésével bemutató edzést tartott, amelyet teljesített Malik András és Peter von Rüden is. Az edzésen elsõsorban a fiatal korosztály által kedvelt labdás gyakorlatok szerepeltek. A jó hangulatú edzés csapatjátékkal fejezõdött be, amelyben egyik fiatal csapat sem tudta megszorítani a Fehér János, dr. Malik András, Péter von Rüden összeállítású old boys csapatot.

Az edzés végén dr. Malik András ígéretet tett, hogy júliusban bühlertali csapatokkal jön a 24. Hungarian Openre.

Indiánozás

Peter von Rüden

Kulcsár Zalán, a háló túloldalán Malik András és Peter von Rüden

Malik András

Ejtés

A hálónál

Fotó: Berkó Sándor és Fehér Jáno