Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2014. : Hírek 2014. július : Júl.12. A párosokban is a magyarok a legjobbak. Pustkow-Osiedle

A párosokban is a magyarok a legjobbak

2014 július 12. Pustkow-Osiedle

A 6. lábtoll-labda Európa-bajnokság második és harmadik napján a párosok mérkõztek Pustkow-Osiedle-ben.

A nõi párosban a Nagykanizsa ZSE kettõse, Kunics Réka és Morvai Noémi képviselte Magyarországot, akik számára izgalmasan kezdõdött a verseny, mert Kunics Réka a lengyelek elleni meccsen megsérült. Sikerült ugyan talpra állítani, de a folytatásban is sántikálva játszott. A lengyelek ellen el is ment egy játszma (18-21, 21-14, 21-17). A sántítás szerencsére a talpalásban nem akadályozta, ponterõs játékával a továbbiakban minden ellenfelüket 2-0-ra gyõzték le. Így a döntõben a Bagos Viktória, Pribula Éva (Szlovákia) duót (21-8, 24-2) is. Harmadik Lidika Kadzielewa, Sylwia Miazga (Lengyelország), negyedik Giulia Pinnau, Sarah Walter (Németország).

A férfiaknál a Borjád SE játékosai, Himmer János és Kleics Dávid mérkõztek. Esélyeshez méltóan játszottak. Mindenkit leiskoláztak, a döntõben a Sven Walter, David Zentarra német párost (21-13, 21-14), mellyel a múlt évi vb harmadik helyük mellé az elsõ Európa-bajnoki címüket is megszerezték. Harmadik Szimkó Balázs, Sebastián Költõ (Szlovákia), negyedik Kare Jantunen, Teemu Marjamäki (Finnország).

Az Eb harmadik napján vegyes párosban a nagyakanizsai Kunics Réka és az újszászi Tóth Gábor aratott gyõzelmet. Kunicsnak ez volt a harmadik bajnoki címe. Eb újoncként mindhármat Lengyelországban szerezte.

A sportág "nagy öregjének" számító Tóth Gábor tizenegyedszer bizonyult Európa legjobbjának, õ hat Eb-n gyûjtötte össze ezt a tisztes éremhalmazt.

A döntõben a német David Zentarra és Sarah Walter volt az ellenfelük. Mindkét páros ugyanazt a a taktikát követte. A nõk magasra feladott labdáit a férfiak nagy erõvel talpaták a másik térfélre. Tóth a vegyes párosban kevésbé alkalmazott sáncolással igyekezett megakadályozni - többször sikerrel - ellenfele pontszerzését. A mindkét játszmában 21-18 Tóth erõs talplásainak és Kunics német ellenfelénél többszöri mentésének, labdaszedésének köszönhetõ. Harmadik Szimkó Balázs, Pribula Éva Szlovákia, negyedik Lidia Kadzielewa, Patryk Siwi Lengyel páros.

Fehér János