Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2023. : Ápr. 17. Lábtoll percek Troszt Fanni. Szederkény

Lábtoll percek Troszt Fanni

2023. április 17. Szederkény

A szederkényi színekben versenyzõ, még ifjúsági korcsoportú Troszt Fannival beszélgettünk.

Mikor és hogyan ismerkedtél meg a lábtoll-labdázással?

2017-ben kezdtem el lábtoll-labdázni. Ezt a sportágat edzõm, Orbán Tibor hozta be az iskolánkba 2016-ban. Viszont akkoriban még csak a felsõsök járhattak lábtoll edzésre, így sajnos én egy évet ezzel csúsztam. Az elsõ lábtollas cipõmet 2017-ben vettem egy magyar bácsitól, aki kézzel készítette, rajta van a monogramom is és a szerencse számom a 7-es is.  Az elsõ érmemet 2018 februárjában kaptam meg és azóta is szorgosan gyûjtöm.

Hogyan kell elképzelnünk, miként zajlik egy-egy edzésetek és milyen elemeket gyakoroltok a legfõképp?

Az edzéseink mindig a bemelegítéssel kezdõdnek, ugyanis ezek a legfontosabbak a sport szempontjából. Utána mindig szervákat gyakorlunk, hiszen ez is a lábtoll labda mérkõzés alapja. Majd a nagyobbak már próbálkoznak a talpalással, hiszen az ifjúsági és a felnõtt versenyeken ez egy igen fontos elemnek bizonyul.

Versenyrõl-versenyre látszik a fejlõdés az egyesületedben, hiszen egyre jobb eredményeket értek el a korosztályotokban. Mi lehet a titka ezeknek a kiugró eredményeknek?

Az edzõink mindig azt mondják, hogy élvezzük a játékot, mert, ha nem érezzük jól magunkat a pályán és feszülten játszunk, annak akkor semmi értelme. Hatalmas akaraterõnk van, ami a titka lehet, hogy egyre jobb eredményeket érünk el.

Mi a kitûzött célod, vágyad a sportággal kapcsolatban a jövõre nézve?

A fõ célom, hogy jobbnál jobb eredményeket érjek el minden versenyszámban. Szerencsére a csapattársammal mindig tudjuk egymást motiválni. Mindenképp szeretnék majd az év játékosa lenni és egyszer talán a nemzeti válogatottban is szerepet kapni.

Az egyik legfiatalabb egyesület tagja vagy jelenleg, okozhat esetleg meglepetéseket Szederkény, akár felnõtt szinten is a továbbiakban majd?

Felnõtt versenyeken gondolkodtunk már, hogy elkezdünk járni, hiszen vannak az egyesületben olyanok, akik hamarosan már ott fognak versenyezni. Úgy érzem sokat lehet egy felnõtt versenyen fejlõdni, így ebbõl a szempontból is nagyszerû lehetõség lenne majd a számunkra a továbbiakban. A szederkényiek közül vannak egy páran, akik azután is még mindig járnak edzésekre, hogy már középsuliban tanulnak, így elõreláthatólag a szederkényi csapat továbbra is megmarad, akár azután is miután kiöregednek az ifjúsági korosztályból.

Herczeg Gábor