Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2015. : Hírek 2015. december : Dec.3. Szepataka bajnokság. Újszász

Szepataka bajnokság

2015. december 3. Újszász

December 30-án a kilencedik szepataka bajnokságot rendezték az Újszászi VVSE lábtoll-labdázói. A Magyarországon csak Újszászon játszott, a Malajziából, Thaiföldrõl származó sportágban korábban az ÚVVSE játékosai többször indultak ausztriai, franciaországi, németországi, olaszországi és svájci versenyeken, sõt egyszer még Malajziában is jártak. 2015-ben is volt több belgiumi, franciaországi és németországi meghívásuk, de nem volt pénzük az utazásra. Pedig felvennék a versenyt az európai élmezõnnyel. Tudásukat december 27-én az M4 sportcsatorna Adrenalin címû mûsorában mutatták meg, amelyben Takács Zoltán, Becskereki Sándor, Herceg Gábor, Lakatos Zoltán és Tóth Gábor rúgta a bambusz labdát. Az Eurosport 2-n viszonylag sokszor látható attraktív szepataka kiválóan fejleszti a gyorsaságot, és a látványos ollózások megtanulásában is nagyon jó segédeszköz. Ennek ellenére a lábtoll-labdázók nem nagyon szeretik játszani, mert a 17-18 dekagramm súlyú labda fájdalmas nyomokat hagy. Ennek ellenére, az évzáró résztvevõi nagy lelkesedéssel játszották a lábtoll-labda rokon sportágát, izgalmas és mozgalmas mérkõzéseken döntötték el a helyezéseket. A versenyzõk, köztük az elsõ alkalommal induló tápióbicskeiek és újszászi utánpótlás korúak bátran próbálgatták a különbözõ játékelemeket. Voltak szép erõs szervák, talpalások és ollózások, a hálónál lábbal és háttal kivitelezett különleges sáncolások.

A reguban (a csapatversenyben) öt trió játszott körmérkõzést. A Herczeg Gábor, Szûcs Gergely, Tóth Gábor összeállítású tavalyi bajnok veretlenül, játszmaveszteség nélkül ismételte meg gyõzelmét. Második helyen a Fehér János, Kökény Martin, Raffael Csaba, Ráski Lajos összetételû regu végzett. Fehér János a mezõny legidõsebb tagjaként rutinosan dobta a szervákat Ráski Lajos lábára, aki erõsen és jól helyezve rúgta a labdát az ellenfél térfelére. Párosban a Ráski Lajos, Tóth Gábor duó nyert. Tóth Gábor orrvérzésig küzdött. A labda egyszer jól orrba találta, egy kis orrvérzést és a szilveszteri buliban jól mutató orrgörbületet okozva. A fiúsan játszó Molnár Laura, Lõrincz Bettina tápióbicskei leány páros két fiú kettõst is megelõzött.

Eredmények

Regu (5): 1. Herczeg Gábor, Szûcs Gergely, Tóth Gábor 4 gyõzelem, 2. Fehér János, Kökény Martin, Raffael Csaba, Ráski Lajos 3 gyõzelem, döntõ: 21-12, 21-18, 3. Kanalas Renátó, Kökény Zoltán, Molnár Gergõ 2 gyõzelem, 4. Kovács Márton, Molnár Dániel, Tamás Patrik 1 gyõzelem, 5. Csabai Dániel, Lõrincz Bettina, Molnár Laura, Nagy Máté (Tápióbicske) 0 gyõzelem.

Páros (7): 1. Ráski Lajos, Tóth Gábor, 2. Herczeg Gábor, Szûcs Gergely, döntõ: 21-16, 20-22, 15-11, 3. Molnár Gergõ, Kökény Zoltán és Suki József, Tamás Patrik, 5. Lõrincz Bettina, Molnár Laura (Tápióbicske), 6. Kovács Márton, Molnár Dániel, 7. Csabai Dániel, Kökény Martin

A verseny résztvevõi

Szerva

Molnár Gergõ

Tóth Gábor

Kökény Zoltán fejese

Ráski Lajos

A tápióbicskei csapat

Kökény Martin

Rangadó a második helyért

Ráski Lajosnál a labda

Kovács Márton

Csabai Dániel

Kökény Martin

Akcióban a bajnokcsapat

Regu eredményhirdetés

Herczeg Gábor

Szûcs Gergely

Tamás Patrik

Suki József

Molnár Dániel

Molnár Gergõ

Lõrincz Bettina

Tóth Gábor

Kökény Zoltán

Páros döntõ

A Ráski Lajos, Tóth Gábor páros nyert

Molnár Laura, Lõrincz Bettina (Tápióbicske)

Páros eredményhirdetés: 2. Herczeg Gábor, Szûcs Gergely, 1. Tóth Gábor, Ráski Lajos, 3. Tamás Patrik, Kökény Zoltán és Molnár Gergõ, Suki József

Fotó: Fehér János és Tamás Patrik