Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2016. : Hírek 2016. december : Dec.31. Szilveszter Kupa. Újszász

Szilveszter Kupa

2016. december 31. Újszász

December 31-én lábtoll-labdázással búcsúztatták az óévet az Újszászi VVSE versenyzõi. Az újszásziak vendégeként egy pusztaszeri versenyzõ – az év serdülõ játékosa, Németh Barbara – is nevezett a Szilveszter Kupára. Az indulók között voltak kezdõk, serdülõk, ifjúságiak és szeniorok, válogatott játékosok, mint az év játékosa, Tóth Gábor és a kétszeres Európa-bajnok Herczeg Gábor.

 44 játékos sorakozott fel a háló két oldalán a nyitó versenyszámhoz, a szilveszteri nagy indiánjátékhoz. Az egy „életig” tartó egyéni játékban sorra estek ki a nagy ászok. A nõi gyõztes, Szaszkó Dorka a legjobb háromig jutott. A férfiaknál a gyõzelmet a gyermek korcsoportú Kökény Martin szerezte meg. Szilveszteri trombita szólt a tiszteletükre.

A következõ versenyszámban, a kézenfogós párosban nõi és férfi kategóriában zajlottak a mérkõzések. Végig kézen fogva kellett játszaniuk a játékosoknak. Ha elengedték egymás kezét, az az ellenfélnek jelentett pontot. A kötöttség érdekes játékot, sok szokatlan mozdulatot és vidámságot okozott. A lányoknál a Farkas Lilla, Kovács Enikõ duó nyert a Kovács Brigitta, Vachal Krisztina páros elõtt. A férfiaknál a Herczeg Gábor, Szûcs Gergely duó gyõzött. A második helyen a Csák Dávid, Kanálos Róbert páros végzett.

A harmadik versenyszám a sorsolásos szilveszteri páros volt, amelyben 20 duó indult. A párok sorsolással jöttek létre. A fordulók után a továbbjutó gyõzteseket egészen a döntõig újra sorsolták. A minden forduló utáni sorsolás különös izgalmat okozott. Ki kivel alkot párt a következõ mérkõzésen? Ez volt a nagy kérdés. Egy válogatottból és egy kezdõbõl, két kezdõbõl, vagy két válogatottból álló párt vet-e a szerencse? Volt minden kombináció. A végén a két egyéni felnõtt bajnokból – Herczeg Gábor és Vachal Krisztina – álló kettõs nyert. A döntõt  a tehetséges ifjúsági Hornyák Erzsébet és az egyik legjobb gyermek játékos, Rab Alexander ellen játszották. 3. Gudics Richárd serdülõ és Szûcs Gergely felnõtt játékos. 4. Németh Barbara és Viola Vivien.

Ezután a hagyományos páros játék következett. A nõknél fordított eredménnyel megismétlõdött a kézenfogós döntõ. Kovács Brigitta és Vachal Krisztina nyert. A férfiaknál a Herczeg Gábor, Szûcs Gergely páros gyõzött.  A döntõben a 2016 év legjobb gyermek játékosa, Kökény Martin és a legjobb újszászi szenior, Lakatos Zoltán volt az ellenfelük.

A hagyományos csapatversenyekkel fejezõdött be a sportos évzáró. A férfi mezõnyben a Fehér János, Tóth Gábor, Vachal Krisztina trió 2-1-re nyert a Kökény Martin, Molnár Dániel, Tamás Patrik összeállítású fiatal csapat ellen. A nõknél a Csák Vivien, Fehér Valéria, Hornyák Erzsébet team lett a szilveszteri bajnok. Koccintással, új év köszöntéssel zárult a kellemes nap. Sokan fogadkoztak, hogy január 2-án már edzeni fognak.

A Szilveszter Kupa résztvevõi

Indiánozás

Kökény Martin és Szaszkó Dorka , a legjobb indiánozók

Farkas Lilla és Kovács Enikõ, a kézenfogós páros gyõztesei

Farkas Lilla, Szûcs Gergely, Kovács Enikõ és Herczeg Gábor, a kézenfogós páros legjobbjai

Vachal Krisztina,  Herczeg Gábor, Hornyák Erzsébet és Rab Alexander, a sorsolásos páros döntõsei

Férfi páros döntõ

Szilveszteri sánc

A férfi páros döntõsei: Lakatos Zoltán, Szûcs Gergely, Kökény Martin és Herczeg Gábor

Nõi páros döntõ

Farkas Lilla, Kovács Brigitta, Vachal Krisztina és Kovács Enikõ, a nõi páros legjobbjai

A gyõztes nõi csapat: Csák Vivien, Hornyák Erzsébet és Fehér Valéria

Fotó: Fehér János