Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2023. : Szep. 10. Lengyel testvérvárosunk delegációjával lábtoll-labdáztunk. Újszász

A Budapesti Nagy Sportágválasztón lábtoll-labdáztunk

2023. Szeptember 15. Budapest

A tanév kezdetével sem lankadt a lelkesedése a lábtoll-labázóknak, hiszen a kétnapos Budapesti Nagy Sportágválasztó pénteki és szombati napjára is szép számmal érkeztünk sportági bemutatóra. Elsõ nap tizenöten, másnap huszonegyen népszerûsítettük sportágunkat.

Szeptember 15-én, a rendezvény elsõ napján Farkas Lilla vezetésével Breszkó Dominik, Breszkó Sándor, Debrei Alexandra, Gudics Szabolcs, Lénárt Liza, Oláh Krisztián, Oláh Levente, Rab Bence, Skultéti Zsombor, Steczina Nikol, Szabó Fanni, Ürmös László, Zentay Zoé és Zsigmond Tamás lábtoll-labdáztak, sepak takrowoztak és shuttleballoztak a Merkapt Sportközpontban. Szombaton ifj. Fehér János, Sipos Péter és Tóth Gábor irányításával Breszkó Dominik, Breszkó Sándor, Debrei Alexandra, Gudics Szabolcs, Jónás Károly Krisztián, Kanalas Richárd, Kiss Vendel, Oláh Krisztián, Rab Bence, Rézmûves Alex, Skultéti Zsombor, Sörös László, Szaszkó Dorka, Tóth Ákos, Ürmös László, Vidák László Andzseló, Vidák Nikolasz és Zsigmond Tamás népszerûsítették sportágunkat.

A pénteki nap döntõen az iskolás csoportoké ezen a rendezvényen. Sorra érkeztek a budapesti és az agglomerációban élõ iskolások osztályfõnökeikkel, testnevelés tanáraikkal. A korábbi évek tapasztalataihoz képest idén szabadabban mozogtak a gyerekek a standok között, amely azt eredményezte, hogy a lelkes és kitartó fiatalok hosszabb idõt töltöttek a számukra szimpatikus sportágaknál. Az alsó tagozatos csoportok természetesen idén is nevelõik vezetésével járták az egyes sportági helyszíneket. Egy-egy csoport érkezésénél 20-30 gyermek próbálhatta ki egyszerre a lábtoll-labdázást.

Pénteken lehetõséget kaptunk színpadi bemutatóra is, ahol Breszkó Dominik, Debrei Alexandra, Gudics Szabolcs, Rab Bence, Skultéti Zsombor és Zsigmond Tamás a labdaérintések bemutatása után passzolgattak, csapat, páros, vegyes páros és egyéni versenyszámokat mutattak be. Végül egy gyors indián játékot játszottunk, mely Gudics Szabolcs gyõzelmével zárult. Színpadi szereplésünket a szokásosnál nagyobb közönség kísérte figyelemmel, melyet feltehetõleg az utánunk következõ programnak köszönhetünk, hiszen Szilágyi Áron háromszoros olimpiai bajnok kardvívó és Gémesi Csanád világbajnok, olimpiai bronzérmes kardvívó adtak interjút.

Szombaton is remek napot zártunk, hiszen rengeteg szülõ hozta el gyermekeit. Ezen a napon leginkább a családok tartoznak a rendezvény célcsoportjába, de találkozhattunk baráti társaságokkal is, akik szívesen próbálták ki közösen a különbözõ sportágakat. A nap során mindenki lelkesen gyûjtötte az egyes sportági helyszíneken a pontgyûjtõ füzetébe a matricákat, melyekkel aztán értékes ajándékokat, sportszereket nyerhetett a sorsoláson. Ez tovább motiválta a rendezvény résztvevõit, hogy minden sportágat, köztük a lábtoll-labdázást, sepak takrawozást és shuttleballozást is kipróbálják.

Összességében elmondhatjuk, hogy a kora õszi napsütéses idõben rengetegen jöttek ki a sportrendezvényre és nagyon sok gyermek ismerhette meg a lábtoll-labdázást. Az õsz kezdetével szabadtéri bemutatóink végéhez közeledünk, melyet a ranglista versenyrendszer folytatása vált fel minden korosztályban.

Farkas Lilla

Fotók: pénteken Farkas Lilla, színpadi bemutató Szabó Fanni, csoportkép ismeretlen fotós, szombaton Tóth Gábor