Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2023. : Dec. 30. Nívós küzdelmek a 16. sepak takraw bajnokságon. Újszász

Nívós küzdelmek a 16. sepak takraw bajnokságon

2023. december 30. Újszász

Ágrajzok

December 30-án rendeztük a 16. sepak takraw bajnokságot Újszászon 21 játékos részvételével. A csapatversenynek megfeleltethetõ reguval kezdtünk, majd ezt követõen páros és egyéni versenyszámokkal folytattuk a programot. Kísérõprogramként dekázó versenyen mérték össze a labdaügyességüket a versenyzõk.

Öt regu játszott körmérkõzést, melybõl a Berkó Sándor, Ráski Lajos és Tóth Gábor összeállítású csapat került ki gyõztesen, játszmaveszteség nélkül sikerült nyerniük. A második, harmadik és negyedik helyezettek között körbeverés alakult ki, hiszen mindannyiuknak két meccset sikerült nyerniük. A játszmaarányokat figyelembe véve végül Farkas Balázs, Nagy László és Szaszkó Dorka ezüstérmet szereztek, míg a dobogó harmadik fokára Kovács Brigitta, Németh Márk, Rab Alexander és Skultéti Zsombor állhattak. Ugyan a Farkas Lilla, Kanalas Márió, Kanalas Renátó és Oláh Levente regunak sikerült nyernie a bronzérmesek ellen, de a szettarányok miatt ez csak a negyedik helyre volt elegendõ. Ötödik helyen a még nagyon fiatal Kanalas Richárd, Kiss Vendel és Rézmûves Alex csapata végzett.

Párosban két csoportban játszottunk körmérkõzést, a négyes csoportból Németh Márk és Rab Alexander, az ötös csoportból pedig Ráski Lajos és Tóth Gábor várták elsõ helyen az ellenfeleiket a fõtáblán. Az elõdöntõkben az utóbbi duó Nagy Lászlóval és Szaszkó Dorkával találkozott, és nyert 21-9, 21-9 arányban. A Németh-Rab párosnak is sikerült elõdöntõbe kvalifikálniuk magukat, ahol Berkó Sándor és Kanalas Márió ellen 21-12 és 21-11-re gyõztek. A fináléban a feltörekvõ fiatalok Németh Márk ponterõs szerváival és Rab Alexander talpalásaival 21-16, 21-15-re nyertek a Tóth-Ráski páros ellen.

A korábbi évek gyakorlata alapján a regu és páros versenyszámok után véget is ért a verseny, a magyarországi sepak takraw versenyek történetében korábban még nem volt példa arra, hogy egyénit és dekázó versenyt is rendezzünk. Utóbbi egy kísérõprogram keretében zajlott, a gyõztes az egyéb versenyszámokban nem induló Oláh Olivér lett 173 érintéssel. Második helyen Kanalas Márió (138) végzett, a dobogó harmadik fokára pedig Oláh Levente állhatott (102). Szinte mindenki kipróbálta magát dekázásban, aki részt vett a versenyen, a 18 fõs mezõnyben hatalmas presztízscsatákat láthattunk.

Egyéniben tizennégyen tettük próbára gyorsaságunkat és labdabiztosságunkat. A dinamikus és fordulatos mérkõzések eredményeként Nagy László és Kanalas Márió jutottak el a döntõig, ahol Márió erõs oldalszerváival és ponterõs talpalásaival nem bírt a pihentebb és gyorsabb Nagy László. Végül 18-21, 21-15, 21-13 eredménnyel Kanalas Márió nyerte a finálét.

Az eredetileg bambuszból készülõ malajziai eredetû gömb alakú labda meglehetõsen nagyot üt, csúnya piros foltokat hagy maga után, emiatt ezen a napon a szokásosnál kisebb létszámmal találkozhattunk. Ennek ellenére szenzációs meccseknek lehettünk szemtanúi, látványos talpalások, ollózások és oldalszervák színesítették a játékot. Versenysorozatunk zárásaként szilveszter kupát rendezünk, ahol nagy indián játék, sorsolásos csapat és páros, kézen fogós páros és footbag two-squares versenyszámok lesznek.

Farkas Lilla