Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2014. : Hírek 2014. augusztus : Aug.13. Nemzetközi showműsor. Újszász

Nemzetközi showmûsor

2014. augusztus 13. Újszász

Augusztus 13-án este a hagyományos nemzetközi showmûsoron szórakoztak a 19. Hungarian Open résztvevõi. A valamikor spontán módon, a helyszínen alakuló mûsor – megõrizve a spontán elemeket – az évek során kinõtte magát, a fellépõk már otthon az újszászi mûsorra próbálnak. Az idei mûsorban hat ország 17 mûsorszámát szólíthatta színpadra Fehér János. A mûsor Dékány Dávid pusztaszeri lábtoll-labdázó Óda egy lábtoll-labdához címû versével kezdõdött, amelyet Bogár László adott át nagy átéléssel. Utána a Fire Dance táncegyüttes kiscsoportja – soraikban több lábtoll-labdázóval – lépett a színpadra. Utánuk a Nosza Mami Együttes táncolta Macskák címû sikerszámát. Az együttes vezetõje dr. Szóró Magdolna, aki az újszászi lábtoll-labdázás és a Hungarian Open régi támogatója. A táncos programot a Fire Dance középsõ csoportja folytatta. A táncmelódiák után elnémult a terem, amikor felcsendült a szepetneki Kanász Zsófia szép hangja, aki egy népdalt énekelt. A népdal után a Bogár László-Nózsi Péter beatbox duó aratta szokásos sikerét. Utánuk Fehér Valéria zongorázott, majd a Senórák következtek, akik táncuk közben volgai hajóvontatókból vidám tengerészekké változtak. A tengerészek után Barta Karolina és Vachal Krisztina bebizonyították, hogy nemcsak a lábtoll-labdával ügyesek, hanem a mazsorettbot forgatásához is jól értenek. Az elõzõ napi sikeres diszkó dj-e, Kasza József elõször lépett a nemzetközi show színpadára, és virtuóz gitárszólóval lepte meg a közönséget. Elõször indultak a Hungarian Openen és bátran a mûsorban is énekeltek a szolnoki Kodály DSE versenyzõi. A külföldiek közül elsõként a csinos, piros ruhás lengyel lányok, Zuzanna Cielak és Anna Cierczek kápráztatta el a közönséget. A német csapat zenés blokkjában Franziska Oberlies zongorázott és Michael Nölle gitározott a tõle megszokott magas színvonalon. A szlovákiai Királyhelmecet Bagos Viktória képviselte. Viktóriáról tudni kell, hogy az X Faktor felkészítõ táboráig jutott, de a táborba már nem ment el, inkább a továbbtanulást és a lábtoll-labdázást választotta. Az AC/DC Higway to hell dala után ismét egy újszászi szereplõ következett. Tóth Gergõ saját lábtoll-labdázásról szóló szerzeményét adta elõ.

A mûsor végére elhárultak a sorozatos technikai nehézségek és végre színpadra léphetett a népszerû Christophe Coudre, aki egy francia dal eléneklésével aratott sikert.

A mûvelõdési ház amúgy is izzasztóan forró levegõje tovább forrósodott a záró szám, a hajdújárásiak fergeteges kólója alatt. A végén mindenki velük táncolt.

Fehér János

Bogár László

Fire Dance kiscsoport

Nosza Mami Macskák

Nosza Mami Macskák

Fire Dance középsõ csoport

Kanász Zsófia

Nózsi Péter és Bogár László

Fehér Valéria

Senórák

Senórák

Barta Karolina és Vachal Krisztina botpörgetõk

Kasza József

A szolnoki Kodály DSE énekesei

Zuzanna Cielak és Anna Cierczek

Michael Nölle

Bagos Viktória

Tóth Gergõ

Christophe Coudre

Hajdújárási kóló

Táncol a közönség

Hajdújárásiak és újszásziak

Újszásziak és tápióbicskeiek a kólózók között

Mindenki kólót járt

Fotó: Fehér Judit