Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2018. : Hírek 2018. szeptember : Szept. 7. Lábtoll-labdázás a Tisza-parton. Nagykörű

Lábtoll-labdázás a Tisza-parton

2018. szeptember 7. Nagykörû

Szeptember 7-én sportnapot rendezett a nagykörûi Petrovay György Katolikus Általános Iskola, amelyre meghívást kaptak az újszászi lábtoll-labdázók is. A sportnap megnyitójára szép és kellemes helyszínen, hatalmas nyárfák alatt a nagykörûi Tisza-parton sorakoztak fel az iskola tanulói, akiket Nagyné Baráth Ágnes igazgatónõ köszöntött és ismertette a sportnap programját. Sportági bemutatókkal kezdõdött a nap. A szolnoki Európa-bajnok ugrókötelesek kezdték a programot. Utána a lábtoll-labdázás következett. Fehér János rövid sportágtörténeti és szabály ismertetõje után Galambos László, Kökény Martin és Rab Alexander bûvölte a labdát háló nélkül és háló felett.   A Hegeshow látványos és izgalmas BMX bemutatója szinte megbabonázta a nézõket. A kerékpárosok dobozról dobozra, akadályról akadályra ugrattak. A legizgalmasabb az volt, amikor nyolc gyerek felett is átugrottak kerékpárjukon. A nagykörûi gyerekeknek a közbiztonsági nap keretében könnyebb akadálypályát kellett teljesíteniük, de KRESZ-bõl is bizonyítani kellett tudásukat. A bemutatók után pontgyûjtésbe kezdtek a tanulók. Tíz sportágat kellett kipróbálniuk. A lábtoll-labdát az elsõsektõl a nyolcadikosokig nagyon lelkesen szinte mindenki kipróbálta. Az egyik legügyesebb próbálkozó a nyolcadikos Mozsár Péter volt, akin látszott, hogy nem elõször rúgott toll-labdába. Péter elmondta, hogy az anyukája újszászi. Káté Anikónak hívják, akivel szoktak otthon lábtoll-labdázni. (Káté Anikó nagyon szorgalmas versenyzõ volt. 2002-2003-ban az újszászi középiskola színeiben négyszeres diákolimpiai bajnok volt.)

A sok lábtoll-labdázás után az újszásziaknak lehetõségük volt, hogy a Tisza egyik legszebb szabadstrandján megmártózzanak a kellemesen langyos Tiszában, sütkérezzenek az aranyló homokú parton.

A nagykörûi Petrovay György Katolikus Általános Iskola sportnapján

Az egész iskola felsorakozott

Nagyné Baráth Ágnes igazgató köszöntötte a résztvevõket

Ugrókötél bemutató

Szolnoki ugrókötelesek

Egyszerre

Kökény Martin

Galambos László és Rab Alexander izgalmas mérkõzése

Kökény Martin két nagykörûi fiúval egy csapatban

Rab Alexander és közönsége

Galambos László

Fehér János, Rab Alexander, Galambos László és Kökény Martin

BMX bemutató

Magasugrás BMX-szel

Egy keréken

Bátor gyerekek

Nagykörû szabadstrand

A Tisza Nagykörûnél

Homokfoci

Nagykörûi csapat

Mozsár Péter egy régi újszászi játékos, Káté Anikó fia

Balett lila labdával

A kicsik is rúgták

Lábtoll-labdázók a Tiszában

Kökény Martin és Galambos László

Ebéd

Fotó: Fehér János és Galambos Lászlóné