Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2024. : Már. 09. Lakatos Zoltán volt a legeredményesebb két arannyal és egy ezüsttel. Újsszász

Lakatos Zoltán volt a legeredményesebb két arannyal és egy ezüsttel

2024. március 9. Újszász

Ágrajzok

Március 9-én a szenior versenyzõk és a lábtoll-labdázó családok érkeztek az újszászi tornacsarnokba, hogy egy jó hangulatú, izgalmas mérkõzésekkel telitûzdelt versenyen vegyenek részt. Délelõtt a már rutinos, szenior játékosok voltak fõszerepben. Az eseményen négy egyesület 26 versenyzõjét köszönthettük, akik csapat, páros és vegyes páros versenyszámokban mérték össze kitartásukat és technikai tudásukat.

A nõi mezõnyben Fehér Judit, Harsányi Judit és Tánczos Krisztina (Újszászi VVSE) játszmaveszteség nélkül szerezte meg a gyõzelmet, miközben a Czétényiné Knyul Edina, Mészáros Orsolya és Simonné Kószó Anita alkotta pusztaszeri-újszászi vegyes csapat az elsõ fölényesen megnyert szett után a második játszmában kikapott a dunaújvárosi és újszászi játékosokból álló Bartha Gabriella, Kohán Árpádné és Polónyi Ágnes ellen. A harmadik szettben ismét a rutinosabb kelet-magyarországiak kerültek fölénybe és nyertek 15-8-ra.

A férfiaknál öt csapat játszott körmérkõzéseket, ahol Berkó Sándor és Fehér János ifj. a nemrég jó formában visszatért Kurdi Gáborral kiegészülve tudtak nyerni három nyert mérkõzéssel. Szintén három gyõzelmet szerzett Ézsiás Tamás, Földi Béla és Lakatos Zoltán, azonban a játszmaarányok alapján számukra ez csak a második helyre volt elegendõ. A két cserszegtomaji csapat között szintén a nyert és vesztett szettek különbsége döntött, hiszen mindketten két-két gyõzelmet szereztek. Farsang András, Farsang Imre és Reizmüller László bronzérmesek lettek, miközben Dr. Varga Zoltán, Kiss Nándor, Sillinger Zsanett és Takács Tamás a bajnok csapat elleni gyõzelmük ellenére is csak a negyedik helyen végeztek. A dunaújvárosi, pusztaszeri és újszászi vegyes csapat pedig az ötödik helyen végzett.

Párosban öt nõi, nyolc férfi és tíz vegyes páros játszott. A nõknél Harsányi Judit és Polónyi Ágnes magabiztos gyõzelmet szereztek, míg a Fehér-Tánczos, Simonné-Mészáros és Sillinger-Czétényiné duók között az iménti sorrendben alakultak a helyezések 2-2 megnyert mérkõzés után. A dunaújvárosiak egy nyert szettel ötödik helyen zártak.

A férfiak versenyében a tapasztalt Lakatos-Kurdi páros a Kiss-Reizmüller, Takács-Varga és Berkó-Fehér duókat legyõzve jutottak a dobogó felsõ fokára. A fõágas rendszer másik oldalán is izgalmasan alakultak a mérkõzések. A Berkó-Fehér páros a cserszegtomaji Farsang testvéreket gyõzték le az elõdöntõben 9-15, 15-8, 15-13 arányban. A záró versenyszámban az elõzõ évtizedek meghatározó vegyes párosa, Lakatos Zoltán és Polónyi Ágnes sorra gyõzték le elleneleiket. Az elõdöntõben a Berkó-Tánczos, míg a döntõben a Földi-Simonné páros ellen sikerült nyerniük labdabiztos és összeszokott játékkal.

A remek hangulatú szenior verseny kiváló lehetõséget kínált a tapasztalt és rutinos játékosoknak a szezonkezdésre és közösségépítésre. Az esemény egyben a júniusi szenior országos bajnokság felkészülési tornájának is tekinthetõ. A verseny közben elkapott egy-egy beszélgetésfoszlány alapján leszûrhettük, hogy szeniorjaink már a következõ versenyt, az országos bajnokságot tervezgetik, mely Dunaújvárosban lesz.

Farkas Lilla