Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2008. : szep.13-14. Ranglista verseny

Újszász Kupa válogatott és ranglista verseny

2008. szeptember 13-14. Újszász

Szeptember 13-án és 14-én a Kulturális és Sporthetek keretében Újszászon rendezte EB válogató és ranglista versenyét a Magyar Lábtoll-labda Szövetség. A szezon legnehezebb versenyén – a két nap alatt mind a hét versenyszám mérkõzéseire sor került, míg más versenyeken általában csak négy versenyszámban mérkõznek a versenyzõk – három egyesület – Borjád SE, Nagykanizsa ZSE, Újszászi VVSE – hatvannégy versenyzõje lépett pályára. A nõi mezõnyben jól szerepeltek – a nagykanizsai élversenyzõk távollétében – az Újszászi VVSE sportolói. Minden versenyszámot megnyertek. A nõi hármasban csak újszásziak álltak a dobogón. A páros döntõt – némi bizonytalankodás után – a Kapás Ágnes, Varga Rita duó nyerte Darnai Adrienn, Farkas Martina (Borjád SE) ellen (14-21, 21-8, 21-14). A harmadik helyeket is újszásziak, Makai Gréta, Szabó Nóra és Horváth Martina, Joó Anett szerezték meg. A nõi egyéni fináléjában Kapás Ágnes magabiztos játékkal gyõzött a borjádi Darnai Adrienn ellen. (21-16, 21-14). A serdülõ korú Vágó Henriett most is elcsípte a bronzérmet. A másik bronzérem Farkas Martinának (Borjád SE) jutott. A férfiaknál mindhárom aranyérem a Nagykanizsai Zemplén Sportegyesület versenyzõié lett. Hartai Attila minden döntõben érdekelt volt és nyert. Vezérletével a férfi hármas döntõben a nemzetközi bajnok újszászi csapatot gyõzték le három játszmában. Takács Endrével párban az újszászi Boros Péter, Nózsi Péter páros ellen diadalmaskodtak. Az egyéni döntõt Tóth Gáborral (Újszászi VVSE) játszotta, és nagy csatában (18-21, 21-18, 21-18) nyerte. A harmadikok: Kleics Dávid (Borjád SE) és Arany Bálint (Nagykanizsa ZSE).

Az egész mezõny nagy lelkesedéssel játszotta a vegyes párost. Az évente csak kétszer rendezett mixedben újszászi döntõt láthattunk. A Tóth Gábor, Kapás Ágnes és a Herczeg Gábor, Ézsiás Kitti párosok nagy mérkõzést játszottak. Végül az idõsebb, tapasztaltabb páros nyert (21-17, 22-20). A két harmadik: Hartai Attila, Dominkó Dóra (Nagykanizsa ZSE) és Becskereki Sándor, Eperjessy Zsófia (Újszászi VVSE).

A vegyes páros már Kapás Ágnes negyedik gyõzelme volt, így õ lett az Újszász Kupa legeredményesebb nõi versenyzõje. A férfiaknál Hartai Attila (Nagykanizsa ZSE) – három elsõ és egy harmadik hellyel – bizonyult a legjobbnak.

Szomorú esemény rontotta a verseny jó hangulatát. A férfi egyéni versenyben Nyisztor Zoltán (Borjád SE) súlyos vállsérülést szenvedett.

Újszásziak a megnyitón

A Borjád SE versenyzõi a megnyitón

A huszonegyedik születésnapját ünneplõ Kézér Zsolt

Az újszászi lányok a megnyitón

Nagykanizsa csapata

A férfi hármas eredményhirdetése

A nõi hármas eredményhirdetése

Népszerû volt a vegyes páros

A vegyes páros legjobbjai

A férfi páros dobogósai

Férfi egyéni: 2. Tóth Gábor (Újszászi VVSE), 1. Hartai Attila (Nagykanizsa ZSE), 3. Kleics Dávid (Borjád SE) és Arany Bálint (Nagykanizsa ZSE)

Nõi egyéni: 2. Darnai Adrienn (Borjád SE), 1. Kapás Ágnes (Újszászi VVSE), 3. Vágó Henriett (Újszászi VVSE) és Farkas Martina (Borjád SE)

Az Újszász Kupa legeredményesebb versenyzõi: Kapás Ágnes (Újszászi VVSE) és Hartai Attila (Nagykanizsa ZSE)

Nyisztor Zoltán itt még egészségesen

Fotó: ifj. Fehér János és Fehér Judit