Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2024. : Jan. 13. Az utánpótlás szezonzáróval indította az évet a szederkényi Tini Kupán. Szederkény

Az utánpótlás szezonzáróval indította az évet a szederkényi Tini Kupán

2024. január 13 Szederkény

ágrajzok

A serdülõ és gyerek lábtoll-labdázók rendhagyó módon a 2023-as versenysorozatuk lezárásával kezdték az évet a baranyai vármegyei Szederkényben. A hagyományosan novemberi Tini Kupa januárra halasztódott, de az ott szerzett pontok még a 2023-as rangsorolóban jelennek meg. A Tini Kupán a házigazda Szederkény mellett a Dunaújvárosi Lábtoll-labda SE és az Újszászi VVSE versenyzõi vettek részt nagy létszámban, összesen 66-an regisztráltak. A szederkényi általános iskola tornaterme pillanatok alatt megtelt nyüzsgõ élettel, gyorsan elkapta a versenyláz a gyerekeket.

Az aranyérmek nagy többségét az újszásziak szerezték meg, a 13 számból 11-ben lettek elsõk, és közülük is kiemelkedtek a Dániel testvérek, Petra és Patrik, akik három-három aranyérmet zsebeltek be.

Kezdjük viszont a torna legnagyobb meglepetésével, a serdülõ fiú párossal, amelyet a szederkényi Rumszauer Zalán és Zelenka Zsolt nyert meg. A számban körmérkõzést játszott az öt induló páros, és Zelenkáék veretlenek maradtak. A jó labdabiztonsággal és higgadtan játszó szederkényiek 2-1-re a náluk nagyobb versenyrutinnal rendelkezõ és esélyesebbnek tûnt Kanálos Péter, Kanalas Renátó duót is legyõzték, amivel bebiztosították a gyõzelmûket.

A serdülõ lányoknál is Szederkény-Újszász-csata bontakozott ki az aranyéremért. A jóval többet támadó Dániel Petra, Kovács Boglárka párost az ellenfél többször elbizonytalanította, elsõsorban a sok ütést megfogó Marczi Maja tett ezért sokat, 1-1-es állás után viszont a pontosabb támadójáték döntött, így az újszásziak nyertek.

A serdülõ vegyes párosoknál a Kovács Boglárka, Kanalas Renátó duó nyert szettveszteség nélkül, míg döntõbeli ellenfelüket, a Kanálos Péter, Nagy Leila párost megizzasztotta az Orbán Lili, Zelenka Zsolt egység az elõdöntõben. Mindkét bronz Szederkényhez került, mert Marczi Maja és Rumszauer Zalán is beverekedte magát az elõdöntõbe, ahol Kovácsék ejtették ki õket.

A csapatversenyekben egyértelmûbb volt az újszászi fölény, a gyerek fiúknál Rézmûvesék és Kissék döntõztek egymással, és végül három játszmában a Dániel Patrik, Kanalas Richárd, Rézmûves Alex összeállítású csapat gyõzött. A bronzérem itt dunaújvárosiaké lett.

A gyerek lányoknál körmérkõzésen dõltek el a helyezések, közel voltak egymáshoz a csapatok, mert a gyõztes Újszász Debrei is veszített szetteket, de a ki-ki meccsen azért így is legyõzte Dunaújváros Kertit.

A serdülõ lányoknál a nagy favorit Újszász Dániel gyõzelme is veszélyben volt, a szederkényi csapat nyerte az elsõ szettet, és onnan fordítottak az újszásziak koncentráltabb játékkal. Szederkény végül csak harmadik lett, mert Dunaújvárostól is kikapott.

Bár az aranyérmeket többségében az újszásziak nyerték, szinte minden számban odafért a másik két egyesület is a dobogóra. Dunaújváros és Szederkény gyerek fiú, újonc fiú, újonc vegyes párosban és serdülõ csapatban is szerzett érmeket. A Faludi Emma, Quell Zénó szederkényi páros az aranyért is versenyben volt, de végül legyûrte õket Breszkó Dominik és Zentay Zoé.