Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2018. : Hírek 2018. május : Máj. 29. 25 éves a magyar lábtoll-labdázás. Szederkény

25 éves a magyar lábtoll-labdázás

2018. május 29. Szederkény

A „25 éves a lábtoll-labdázás Magyarországon” eseményt a szederkényi lábtoll-labdázó gyerekek is megünnepelték. Természetesen a 25 szám jegyében, különbözõ ügyességi feladatokban vetélkedhettek egymással.

Izgalmas verseny alakult ki a „25 érintés minél rövidebb idõ alatt” címû vetélkedõn.

Egyéniben, párosban (a 10. és 20. érintésnél kötelezõ volt váltani.), vegyespárosok, testvérpárosok, unokatestvér párosok is próbálkozhattak. A 34 sportoló vidám délutánt töltött el a tornateremben, melynek bejáratánál lábtoll-labda kiállítás is színesítette a programot.

 Mindenki gyõzött, a helyezés nem számított. A díjakat, 3 lábtoll-labdát, 3 pólót (saját gyûjteményembõl) a részt vevõ gyerekek között kisorsoltam.

+ még: a nap végén izgalmas rekord döntési kísérletek zajlottak egyéni dekázásban a lányoknál. A múlt héten Lendvai Dalma 79 érintéssel már megdöntötte Börzöli Nikolett 67 dekázását. Niki ma 81-gyel kezdett, melyre Dalma 96-tal válaszolt. Rövid ideig tartó csúcs volt, hiszen Börzöli Nikolett 109-cel tette le a névjegyét. (Hol van még december 1.?) Jó a verseny!

Jó, hogy ismét részese lehettem egy lábtoll-labda eseménynek. A lábtoll-labda 25 évében én is megélhettem örömet, csodát, sikert, vigaszt, erõt. Nagyon sokat kaptam én is a 25 éves magyar lábtoll-labdázástól.

Orbán Tibor

Kiállítás 1

Kiállítás 2

Dekázás 1

Dekázás 2

Dekázás felülnézetbõl 1

Dekázás felülnézetbõl 2

Fotó: Orbán Tibor