Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2020. : Dec. 23. #BEACTIVE levél. Újszász

#BEACTIVE levél

2020. december 23. Budapest

Levelet kapott az MLTSZ a Magyar Szabadidõsport Szövetségtõl, amelyben az Európai Sporthét értékelésérõl küldtek tájékoztatást. A 2020. szeptember 23-tól szeptember 30-ig tartó rendezvénysorozathoz a Magyar Lábtoll-labda Szövetség a szeptemberi 26-i #BEACTIVE Kupával csatlakozott, amelyen a Magyar Szabadidõsport Szövetség ajándékaként #BEACTIVE feliratú pólókat és csõsálakat nyertek a szerencsés résztvevõk. Az Európai Sporthéttel az Európai Bizottság az egész kontinensen népszerûsíteni kívánja a sportot és a testmozgást. Az egész Európára kiterjedõ kampány arra ösztönzi az európaiakat, hogy egy héten keresztül minél többet mozogjanak és ennek hatására az év további részében is aktívak maradjanak. A sport európai hetét nem csupán egy egyszeri eseménynek tervezték. 2015-tõl minden év szeptemberében megrendezik. Újszász és a Magyar Lábtoll-labda Szövetség a kezdetektõl részt vesz az Európai Sporthéten. 2015-ben két lábtoll-labda versennyel és az Újszászi Futónappal kezdõdött az együttmûködés. Azóta minden évben szerepel a programban a lábtoll-labdázás.

 

 

Aktív magyarok

Magyarország a “top 5” legaktívabb nemzet közé került az Európai Sporthéten! – derült ki az Európai Bizottság által szervezett decemberi online szemináriumon. A találkozón a Sporthét nemzeti koordinátorai és partnerei vettek részt, akik közösen összegezték a 2020-as Sporthét és a hozzá kapcsolódó #BeActive kampány eredményeit. Örömmel vettük, hogy a szervezõk egyedül a mi munkatársunkat kérték fel részletesebb prezentációra a tagállami koordinátorok közül. Ez a megkülönböztetett figyelem nagyban köszönhetõ a Ti szuper helyszíni munkátoknak.

Hozzánk hasonlóan a többi országban is kisebb volumenû, korlátozott létszámú eseményeket tartottak, de az európai összesítés alapján így is több millióan csatlakoztak Európa-szerte a #BeActive felhívásra. Nálunk a segítségetekkel és a partnereseményekkel együtt közel 350 ezren (!) mozdultak meg szeptember utolsó hetében, ezzel pedig bekerültünk az 5 legaktívabb nemzet közé az idei rendhagyó Sporthéten.

Tervezés

Már felírhatjuk a naptárba: a jövõ évi sporthét szokás szerint szeptember 23-30. között lesz. Kérjük, tervezzetek ezzel a dátummal. Tavasszal már a lebonyolítással és a kommunikációval kapcsolatos friss információkkal jelentkezünk!

Köszönjük még egyszer az idei aktivitást és lelkesedést mindenkinek! Bízunk benne, hogy jövõre szabadabban, és még többen sportolhatunk majd együtt! Jó pihenést, békés Karácsonyt és boldog új évet kívánunk!

Üdvözlettel:

Az Európai Sporthét csapata

1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. Tel.: 36-30-96-11731
www.europaisporthet.hu
www.masport.hu

Az Európai Sporthéten lábtoll-labdáztak

Kovács Evelin

Pólót és csõsálat nyertek

Ráski Lajos és Kovács Evelin

Kanalas Renátó

Ráski Lajos

Fotó: Fehér János