Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2023. : Jún. 14. Évvégi jégkrémezés. Újszász

Évvégi jégkrémezés

2023. június 14. Újszász

Az Újszászi VVSE lábtoll-labda szakosztálya június 14-én az Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskolában tartotta szokásos tanév végi jégkrémezését – korábban fagyizást – az utánpótlás korosztály számára. Az értékelésen és a díjazáson részt vett Makainé Zérczi Zsuzsanna, az intézmény igazgatónõje, valamint Bogárné Simon Klára, címzetes igazgatónõ.

A rendezvény elõtt és alatt Nagy Krisztián közremûködésével a gyerekek a diákolimpiáról készült fényképeket nézhették meg, amit Diós Letícia válogatott ki és állított össze diavetítésként.

Az értékelés elõtt megemlékeztünk az elmúlt napokban elhunyt kiváló volt labdarúgóról és elnökségi tagról Szilvási Ferencrõl, majd ezután a tanév legkiválóbb utánpótlás eredményeit ismertettem.

Az Újszászi VVSE lábtoll-labda szakosztálya az ország legnagyobb létszámú és legeredményesebb szakosztálya. 2022-ben minden korcsoportban – gyermek, serdülõ, ifjúsági, felnõtt és szenior – az újszászi szakosztály tagjai voltak a legsikeresebbek. A különbözõ korosztályok eredményeit összesítve az országos bajnokságokon az Újszászi VVSE szerezte a legtöbb érmet, összesen hetvenötöt. A szakosztály versenyzõi 31 bajnoki címet nyertek, valamint 23 ezüstérmes és 21 bronzérmes helyezést értek el. A 31 bajnoki címbõl az Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskola tanulói 9-ben vették ki a részüket.

Az általános iskolát és a középiskolát összevonva összesen a 18 diákolimpiai bajnoki címbõl 9-et az újszászi színekben játszó lábtoll-labdázók nyertek, 6-ot az Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskola és 3-at a Szolnoki Szakképzési Centrum Rózsa Imre Technikuma.

A diákolimpián a korosztályok legjobbjai a Magyar Lábtoll-labda Szövetség által felajánlott serlegeket vehették át Makainé Zérczi Zsuzsanna igazgatónõtõl és Bogárné Simon Klára címzetes igazgatónõtõl.

Díjazottak:

II. korcsoport lány:

Fajkó Norina: Diákolimpián 2. helyezett csapatban, egyéniben 1. helyezett.

II. korcsoport fiú:

Kiss Vendel: Diákolimpián 4. helyezett csapatban és egyéniben is

III. korcsoport lány:

Dániel Petra: Gyermek bajnok csapatban, párosban, vegyes párosban és egyéniben. Serdülõ bajnok egyéniben. 2022-ben az év játékosa gyermek korcsoportban. Diákolimpián 1. helyezett csapatban, 1. helyezett egyéniben. Emellett tollaslabdában megyei, területi bajnok, 2022-ben az Országos Tollaslabda Diákolimpia Döntõjén 4. helyezésével minden idõk legjobb újszászi tollaslabda diákolimpiai eredményét érte el.

III. korcsoport fiú:

Oláh Olivér: Gyermek bajnok csapatban, párosban. Diákolimpián 1. helyezett csapatban, 1. helyezett egyéniben. Iskola bajnok egyéniben 2022-ben és 2023-ban.

IV. korcsoport lány:

Nagy Leila: Gyermek bajnok csapatban. Diákolimpián 2. helyezett csapatban, 3. helyezett egyéniben.

IV. korcsoport fiú:

Kanalas Renátó: Gyermek bajnok csapatban, párosban, vegyes párosban és egyéniben. Serdülõ bajnok egyéniben. 2022-ben az év játékosa gyermek korcsoportban. Diákolimpián 2. helyezett csapatban, 1. helyezett egyéniben.

V. korcsoport lány:

Bubori Hajnalka: Serdülõ bajnok párosban, ifjúsági bajnok csapatban. 2022-ben az év játékosa serdülõ korcsoportban. Diákolimpián 3. helyezett egyéniben.

V. korcsoport fiú:

Kulcsár Zalán: Diákolimpián 1. helyezett csapatban, 2. helyezett egyéniben.

VI. korcsoport lány:

Breszkó Viktória: Ifjúsági bajnok csapatban, párosban. Diákolimpián 4. helyezett egyéniben.

VI. korcsoport fiú:

Rab Alexander: Ifjúsági bajnok csapatban, vegyes párosban, egyéniben. 2022-ben az év játékosa ifjúsági korcsoportban. Diákolimpián 1 helyezett csapatban, 1. helyezett egyéniben. Tavaly a German Openen 4. helyezett csapatban. Idén már két felnõtt egyéni versenyt is nyert.

A díjazás után Makainé Zérczi Zsuzsanna gratulált a megjelent versenyzõknek, bíztatta õket a további rendszeres sportolásra és az egészséges életmód követésére.

Az értékelés zárásaként a korábbi években megszokott fagyizás helyett 72 db csokis és vaníliás jégkrémet osztott ki Farkas Lilla és Kovács Brigitta korábbi diákolimpiai bajnokok a megjelent utánpótlás játékosoknak.

Tóth Gábor

Bogárné Simon Klára címzetes igazgatónõ (balra), Makainé Zérczi Zsuzsanna (középen) adta át a díjat Dániel Petrának (jobbra)

Oláh Olivér diákolimpiai bajnok csapatban és egyéniben. 2022 és 2023-ban az iskola abszolút legjobb egyéni játékosa.

Nagy Leila diákolimpiai 2. helyezett csapatban és 3. helyezett egyéniben

Bubori Hajnalka diákolimpiai 3. helyezett egyéniben

Makainé Zérczi Zsuzsanna gratulált a kiváló eredményekhez

Jégkrém osztás

Diós Letícia, Farkas Lilla, Kovács Brigitta

A legkisebb lábtoll-labdázók