Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2021. : Jún. 19. Újszászi győzelmek a páros bajnokságon és az egyéni ranglista versenyen. Újszász

Újszászi gyõzelmek a páros bajnokságon és az egyéni ranglista versenyen

2021. június 20. Újszász

A koronavírus-járvány miatt közel másfél éve nem rendeztek hivatalos mérkõzést a magyar lábtoll-labdázók. Páros bajnokság legutóbb 2019. júniusában volt. A tavaly elmaradt 21. Páros Országos bajnokságot június 19-én Újszászon pótolta 20 férfi, 9 nõi és 15 vegyes páros. 2019-ben mind a három számot az Újszászi VVSE versenyzõi nyerték. Azóta nem történt sok változás. Most is mindhárom számban újszászi bajnokot avattak.

A nõknél magabiztosan játszott a bajnokesélyes Farkas Lilla, Vachal Krisztina újszászi kettõs. Az elõdöntõben a Sillinger Zsanett, Udvari Boglárka cserszegtomaji párost gyõzték le könnyedén, 21-14, 21-7-re. A másik ágon a Hornyák Erzsébet, Szaszkó Dorka  kettesszámú újszászi duó jó kezdés után három játszmában, üggyel-bajjal 21-9, 15-21, 23-21-re nyert a pusztaszeri Buki Napsugár, Szabó Luca páros ellen. Ebbe a gyõzelembe nagyon belefáradtak. A döntõ elsõ játszmájában mindössze öt pontot tudtak elérni klubtársaik ellen. A második játszmában is csak 12 pontig jutottak a ponterõsen talpaló Farkas Lilla, valamint a feladásban és a szedésben is jól teljesítõ Vachal Krisztina ellen.

A 20 csapatos férfi párosban érdekesen alakultak az eredmények. A nyolc közé egy pusztaszeri, három nagykanizsai és négy újszászi páros jutott. A címvédõ, hatszoros bajnok Herczeg Gábor, Tóth Gábor 21-11, 21-19-el jutott a négybe a pusztaszeri Fehér Zsolt, Simon Márk ellenében. A három Nagykanizsa – Újszász mérkõzésen az elsõ játszmát mindig az újszásziak nyerték, a másodikat és a harmadikat pedig a kanizsaiak.

Horváth Gergõ, Takács Endre (Nagykanizsa) – Kenyeres Krisztián, Rab Alexander (Újszász) 12-21, 21-14, 21-17.  Az újszászi ifjúsági páros nagyon jól kezdett, de megijedtek a gyõzelem lehetõségétõl.

Farkas Balázs, Lukács Bendedek (Nagykanizsa) – Kökény Martin, Lakatos Zoltán (Újszász) 19-21, 23-21, 32-30. A harmadik játszmában 17-12-re vezettek az újszásziak. A jelentõs elõnyben könnyelmûsködtek. A zalaiak 20-20-ra egyenlítettek, majd a maratoni, váltott szervás játékban 32-30-ra nyertek.

Huszár Emil, Lukács Márton – Farkas Balázs, Kökény Zoltán (Újszász) 19-21, 21-15, 21-9. Egy játszmára volt elég az újszásziak erõnléte.

A Herczeg Gábor, Tóth Gábor – Horváth Gergõ, Takács Endre elõdöntõ elsõ játszmáját 21-17-re az újszásziak nyerték. A másodikban 14-10-re vezettek, amikor a kanizsaiak legjobban talpaló játékosa, Horváth Gergõ megfordította az eredményt, és a kanizsaiak 21-17-tel egyenlítettek. A harmadik szettben Herczeg Gábor jól hatástalanította Horváth Gergõ talpalásait, a támadásban is feljavultak a hazaiak, és 21-12-re nyertek.

A dunántúli elõdöntõben a Huszár Emil, Lukács Márton 2019-ben világbajnoki hatodik helyezett kettõs 23-21, 21-17-re nyert a Farkas Balázs, Lukács Benedek páros ellen.

A döntõben 21-15-ös szettel kezdtek az újszásziak. Négy-öt pontos újszászi vezetés után 23-21-el egyenlítettek a kellemetlen stílusban játszó kanizsaiak. Huszár Emil kiválóan sáncolt, Lukács Márton pedig kiismerhetetlenül talpalt. A döntõ játszmára sebességet váltott a Herczeg Gábor, Tóth Gábor páros, és 21-13-al nyerte a mérkõzést és a hetedik bajnokságát.

Vegyes párosban két mérkõzésen is Újszász és Pusztaszer küzdött a négy közé jutásért.

Kökény Martin, Szaszkó Dorka – Fehér Zsolt, Buki Napsugár 21-23, 24-22, 21-18

Herczeg Gábor, Farkas Lilla – Simon Márk, Szabó Luca 21-23, 21-15, 21-14

Szoros mérkõzéseken az újszásziak nyertek, és így csak újszászi párosok jutottak a legjobb négy közé. A pusztaszeriek a vigaszágon az ötödik helyért játszottak.

A fináléban a férfi páros és a nõi páros bajnokokból álló párok mérkõztek:

Herczeg Gábor, Farkas Lilla – Tóth Gábor, Vachal Krisztina 21-14, 21-14

A motíváltabb, frissebb páros nyerte a bajnokságot.

A sok páros mérkõzés, a harminc fokos hõség eléggé megviselte a versenyzõket. A második napi egyéni ranglista versenyen viszonlag kevesen léptek pályára.

A nõknél az elsõ helyet Farkas Lilla (Újszászi VVSE) szerezte meg Udvari Boglárka (Cserszegtomaj SK) 21-10, 21-13 legyõzésével.

A férfiaknál a szokásos Herczeg Gábor - Tóth Gábor döntõ jött össze. Herczeg 21-14, 21-17-re nyert a 39. születésnapját ünneplõ Tóth Gábor ellen.

Eredmények

Férfi páros (20): 1. Herczeg Gábor, Tóth Gábor (Újszászi VVSE), 2. Huszár Emil, Lukács Márton (Nagykanizsa ZSE), döntõ: 21-15, 17-21, 21-12, 3. Horváth Gergõ, Takács Endre és Farkas Balázs, Lukács Benedek (mindkettõ Nagykanizsa ZSE)

Nõi páros (9): 1. Farkas Lilla, Vachal Krisztina (Újszászi VVSE), 2. Hornyák Erzsébet, Szaszkó Dorka (Újszászi VVSE), döntõ: 21-5, 21-12, 3. Sillinger Zsanett, Udvari Boglárka (Cserszegtomaji SK) és Buki Napsugár, Szabó Luca (Pusztaszer PISZE SE)

Vegyes páros (15): 1. Herczeg Gábor, Farkas Lilla, 2. Tóth Gábor, Vachal Krisztina, döntõ: 21-14, 21-14, 3. Farkas Balázs, Hornyák Erzsébet és Kökény Martin, Szaszkó Dorka (mind Újszászi VVSE)

Férfi egyéni (21): 1. Herczeg Gábor (Újszászi VVSE), 2. Tóth Gábor (Újszászi VVSE), döntõ: 21-14, 21-17, 3. Fehér Zsolt (Pusztaszer PISZE SE) és Kanalas Renátó (Újszászi VVSE)

Nõi egyéni (7): 1. Farkas Lilla (Újszászi VVSE), 2. Udvari Boglárka (Cserszegtomaji SK), döntõ: 21-10, 21-13, 3. Kovács Evelin és Ézsiás Fanni (mindkettõ Újszászi VVSE)

Bemelegítés

Sorsolás

A megnyitóra felsorakozott csapatok

A versenyt Farkas István, az Újszászi VVSE új elnöke nyitotta meg

Rajtra készen

Pusztaszer PISZE SE - Újszászi VVSE nyitómérkõzés

Tápióbicske LSE - Cserszegtomaji SK mérkõzés

Érmek, serlegek

Farkas Balázs (Újszászi VVSE) talpalása

Udvari Boglárka, Sillinger Zsanett (Cserszegtomaji SK) szemben Nagy Diána (Újszászi VVSE)

Horváth Gergõ (Nagykanizsa ZSE)

Szaszkó Dorka, Hornyák Erzsébet (Újszászi VVSE)

Farkas Lilla (Újszászi VVSE)

Vachal Krisztina (Újszászi VVSE)

Pacsizás a nõi döntõ végén

A nõi döntõ résztvevõi: Szaszkó Dorka, Hornyák Erzsébet, Vachal Krisztina Farkas Lilla (mind Újszászi VVSE)

Nõi páros: 2. Szaszkó Dorka, Hornyák Erzsébet (Újszászi VVSE), 1. Vachal Krisztina, Farkas Lilla (Újszászi VVSE), 3. Sillinger Zsanett, Udvari Boglárka (Cserszegtomaji SK) és Buki Napsugár, Szabó Luca (Pusztaszer PISZE SE)

Nagykanizsa ZSE - Újszászi VVSE férfi páros döntõ

Huszár Emil (Nagykanizsa ZSE) szervája a döntõben

Férfi páros: 2. Huszár Emil, Lukács Márton (Nagykanizsa ZSE), 1. Tóth Gábor, Herczeg Gábor (Újszászi VVSE), 3. Horváth Gergõ, Takács Endre és Lukács Benedek, Farkas Balázs (mindkettõ Nagykanizsa ZSE)

Vegyes páros: 2. Tóth Gábor, Vachal Krisztina, 1. Farkas Lilla, Herczeg Gábor, 3. Farkas Balázs, Hornyák Erzsébet és Kökény Martin, Szaszkó Dorka (mind Újszászi VVSE)

Kulcsár Zalán (Újszászi VVSE)

Kovács Evelin - Farkas Lilla újszászi elõdöntõ

Ráski Lajos - Sebõk Roland egyéni mérkõzés

Berkó Sándor (Újszászi VVSE)

Nõi egyéni: 2. Udvari Boglárka (Cserszegtomaji SK), 1. Farkas Lilla (Újszászi VVSE), 3. Kovács Evelin és Ézsiás Fanni (mindkettõ Újszászi VVSE)

Kanalas Renátó (Újszászi VVSE)

Pusztaszeri rangadó: Fehér Zsolt és Simon Márk

Simon Márk (Pusztaszer PISZE SE) szervája

Tóth Gábor (Újszászi VVSE)

Herczeg Gábor (Újszászi VVSE) - Fehér Zsolt (Pusztaszer PISZE SE) elõdöntõ

Fehér Zsolt (Pusztaszer PISZE SE) szervája

Herczeg Gábor (Újszászi VVSE) talpalása

Herczeg Gábor (Újszászi VVSE) - Tóth Gábor (Újszászi VVSE) döntõ

Férfi egyéni: 2. Tóth Gábor (Újszászi VVSE), 1. Herczeg Gábor (Újszászi VVSE), 3. Fehér Zsolt (Pusztaszer PISZE SE)

Fotó: Fehér János