Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2010. : Hírek 2010. Június : Jún.1. Lábtoll-labdázás Angliában. Consett

Lábtoll-labdázás Angliában

2010. június 1. Consett

Május 25-tõl június 1-ig zömében jászberényi általános iskolásokból álló Jász-Nagykun Szolnok megyei csoport vendégeskedett Angliában, Consettben az ottani YMCA szervezetnél. A csoportnak tagja volt Veres Pál, az MLTSZ elnöke és Fehér János, az MLTSZ fõtitkára is. A vendéglátók nagyon jó kulturális, turisztikai és sportprogramot biztosítottak. A résztvevõk szinte minden nap valamilyen sportágat is kipróbálhattak. Volt focizás, vadvízi kenuzás, paintball, íjászat, krikettezés, zorbozás és hullámlovaglás. A consetti YMCA vezetõje, Billy Robson három évvel ezelõtt Újszászon ismerkedett meg a lábtoll-labdázással. Érdekes, szórakoztató, programjaikba jól beilleszthetõ játéknak tartja. A szabályok és a versenyszerû játék megismerésének érdekében csapatával eddig két alkalommal részt vett a Hungarian Openen, és már az augusztusi versenyre is beneveztek.

A mostani találkozón is elõkerültek a lábtoll-labdák. Fehér János tartott bemutatót és vezetett közös játékot egy az YMCA központban képzésen résztvevõ 15 fõs csoportnak. A második alkalommal pedig magyar-angol közös játékra került sor.

A hivatalos megbeszéléseken is szóba került a lábtoll-labdázás. Billy Robson javasolta a kapcsolatok szélesítését és egy közös EU-s pályázat benyújtását, amelynek fõtémája a lábtoll-labdázás, az angol és a magyar nyelv oktatása lenne.

Lábtoll-labdázás Consettben

Sikeres dekázás

Az elsõ mérkõzés

Lee már játszott a Hungarian Openen

Billy Robson is pályára lépett

Csoportkép a játékkal megismerkedõkkel

Passzolgatás

Graeme az augusztusi Hungarian Openre készül

Jászberényi próbálkozó

A jászberényi lányoknak is tetszik a játék

Ügyes labdamegállítás

YMCA

Fotó: Fehér János és Veres Pál