Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2023. : Nov. 25. Három újszászi és egy nagykanizsai győzelem a 27. Felnőtt Országos Bajnokságon. Újszász

Három újszászi és egy nagykanizsai gyõzelem a 27. Felnõtt Országos Bajnokságon

2023. november 25. Újszász

Ágrajzok

November 25-én Újszászon rendeztük a 27. Felnõtt Országos Bajnokságot öt egyesület 64 versenyzõjének részvételével. A legmesszebbrõl érkezõ már rutinos Nagykanizsa Zemplén SE játékosai férfi csapatban szerepeltek kiemelkedõen. A szintén dunántúli Cserszegtomaj SK szép létszámmal, öt nõi és hét férfi játékossal képviselték egyesületüket. A pusztaszeri egység a szokásosnál szerényebb létszámmal, döntõen férfi játékosokkal érkezett. A felnõtt versenyeken még újoncoknak számító dunaújvárosi fiatalok is bátran vették fel a versenyt a tapasztaltabbakkal. A házigazda újszásziak pedig a már megszokott nagylétszámú csapatukkal képviselték egyesületüket.

A versenyt férfi és nõi csapatmérkõzésekkel kezdtük, ahol a lányoknál öt csapat játszott körmérkõzést, miközben a fiúknál tizenkét egység számára fõágas, vigaszágas versenyrendszert alakítottunk ki. A nõknél a házigazda Újszászi VVSE sportolói, Diós Letícia, Farkas Lilla, Kovács Brigitta és Kovács Evelin tavalyi gyõzelmüket megismételve ismét bajnoki címet szereztek. Leginkább a második helyezést elérõ Cserszegtomaj SK Belovári Panna, Berezvai Barbara, Gyalog Csenge és Udvari Boglárka összeállítású csapata szorongatta meg õket, ahol szoros kezdés után végül 21-16 és 21-14 lett az állás. Bronzérmet szereztek az új felállásban játszó Dániel Petra, Hornyák Erzsébet, Kovács Boglárka és Szaszkó Dorka.

A férfiaknál a nagykanizsai Baranyai Benett, Lukács Benedek, Lukács Márton és Takács Endre a pusztaszeri Balogh Márton, Csabai Gábor, Fehér Zsolt és Simon Márk csapatával találkoztak az elõdöntõben, ahol három szoros játszmában 18-21, 22-20 és 21-11 sikerült nyerniük. A másik ágon szintén kiélezett küzdelmet láthattunk az elõdöntõben, ahol egy körülbelül háromnegyed órán át tartó mérkõzés eredményeként a feltörekvõ, fiatal játékosokból álló Béki Norbert, Jónás Károly Krisztián, Kulcsár Zalán és Zsigmond Tamás elsõ játszmában szerzett gyõzelme után kicsit elbizonytalanodott a rutinos, rengeteg szép eredménnyel rendelkezõ játékosokból álló Fehér János ifj., Ráski Lajos, Sipos Péter és Tóth Gábor ellen. Az elvesztett második játszma után erõs kezdésük bizalomra adott okot. A fiatalabb és hatalmas motivációval rendelkezõ csapat Béki Norbert kiváló sáncolásával, Kulcsár Zalán ponterõs ütéseivel és Jónás Károly Krisztián szedéseivel megnyerte az elõdöntõt. A döntõben kijött az elõzõ meccsek fáradtsága, a fiúk játéka pontatlanabbá vált, így Nagykanizsa könnyedén gyõzte le õket két játszmában 21-14, 21-10-re.

Nõi egyéniben tizenhat lány versenyzett a gyõzelemért. A negyeddöntõkben már sok helyen borult a papírforma, kiesett a dobogóra esélyes Szaszkó Dorka és Kovács Brigitta is. Az elõdöntõben Farkas Lilla az idei gyermek, serdülõ és ifjúsági bajnok Dániel Petrát gyõzte le, Udvari Boglárka pedig Kovács Evelin lendületes kezdését állította meg, majd fordította meg a mérkõzést, így sikerült két játszmában döntõbe jutnia. A fináléban Farkas Lilla oldalszerváival szerezte pontjainak jelentõs részét, Udvari Boglárka pontosan helyezett talpalásainak viszont sokszor nem találta ellenszerét. Végül két játszmában az Újszászi VVSE játékosa szerezte meg a gyõzelmet, ezzel pedig a bajnoki címet.

A harmincöt férfi egyénizõ közül egy cserszegtomaji, egy pusztaszeri és két újszászi játékos állhatott dobogóra. Bár igazolódott a ranglista alapján kikövetkeztethetõ papírforma, de számos remek mérkõzést láthattunk a fordulók során. Az elsõ elõdöntõben Rab Alexander Fehér Zsoltot búcsúztatta pontos és jól helyezett talpalásaival, 21-11, 21-19-es eredménnyel. A másik elõdöntõben Tóth Gábor a fiatal zala megyei Palotás Dominikot gyõzte le 21-13, 21-12 arányban. A döntõben végül a két újszászi játékos összecsapásának lehettünk szemtanúi. A kiváló szervákat adó és a pályán gyorsan mozgó Rab Alexander két játszmában 21-9 és 21-19-re gyõzte le Tóth Gábort.

Az országos bajnoksággal véget értek a felnõtt korcsoportos versenyzõk számára az idei ranglistaversenyek. Levezetésként néhányan a cserszegtomaji 23 órás lábtoll-labda maratonon, valamint a decemberi footbag Európa-bajnokságon fogják folytatni a versenyzést a következõ hetekben.

Farkas Lilla