Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2023. : Dec. 29. Népes mezőny versenyzett a 6. shuttleball versenyen. Újszász

Népes mezõny versenyzett a 6. shuttleball versenyen

2023. december 29. Újszász

Ágrajzok

December 29-én rendeztük a hatodik shuttleball versenyt, ahol két egyesület 31 versenyzõje rúgta egész nap a sárga gumilabdából és lila mûanyagtollakból álló tajvani származású labdát. A döntõen újszásziakból álló mezõnyt a cserszegtomaji Palotás Dominik színesítette éles hátrahúzásaival, ollózásaival és pontos passzaival.

A versenyt csapattal kezdtük, ahol kilenc team játszott két csoportban, hogy minél kedvezõbb helyre kerülhessenek a fõtáblán. Az egyik csoportban Berkó Sándor, Ráski Lajos, Tóth Gábor, míg a másik csoportban Czétényi Krisztián, Rab Alexander és Zsigmond Tamás nyertek. A fõtáblás mérkõzéseken az imént említett két csapat jutott döntõbe, ahol a rutinosabb Újszász Tóth 15-13, 12-15 és 15-4 eredménnyel nyert. Bronzérmes lett a Kulcsár Zalán, Nagy László, Palotás Dominik és Szaszkó Dorka összeállítású csapat.

Páros versenyszámban tizenöt duó küzdött a gyõzelemért. Elõdöntõben Kulcsár Zalán és Palotás Dominik a papírformát felborítva gyõzték le Czétényi Krisztiánt és Rab Alexandert 16-14, 17-15-re. A másik elõdöntõben Ráski Lajos és Tóth Gábor Berkó Sándort és Kanalas Máriót gyõzték le 15-8, 15-4-re. A döntõben a Ráski-Tóth páros könnyedén nyert Kulcsárék ellen 15-5 és 15-6 arányban.

A versenyt egyénivel zártuk, ahol huszonhárom versenyzõ küzdött egymással. Rab Alexander Farkas Lillával játszott a döntõbe jutásért és nyert 21-14-re. Kulcsár Zalán Kanálos Péter ellen 21-10-re gyõzött és jutott a fináléba. A döntõben Kulcsár Zalán fölényes gyõzelmet aratott riválisa, Rab Alexander ellen.

A shuttleball kiválóan fejlesztette a lábtoll-labdázók erõnlétét és jó közösségépítõ program volt, a versenysorozat következõ állomása a malajziai származású sepak takraw verseny, ahol regu, páros, egyéni és dekázó versenyszámokban mérik össze tudásukat a sportolók.

Farkas Lilla