Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2016. : Hírek 2016. szeptember : Szep.16. XIX. Budapesti Nagy Sportágválasztó. Budapest

XIX. Budapesti Nagy Sportágválasztó

2016. szeptember 16-17. Budapest

Szeptember 16-17-én rendezték Budapesten a Merkapt Sportközpontban a XIX. Budapesti Nagy Sportágválasztót. Fantasztikus élményeknek lehettek részesei a látogatók az elsõ napon. A rendezvény 9 órakor kezdõdött, az iskolák és az óvodák szervezésében többezer gyermek lépte át a kapukat és ismerkedett meg a jelenlévõ 103 sportággal. Dr. Szabó Tünde, az EMMI Sportért Felelõs Államtitkárságának államtitkára 10 órakor köszöntette az eseményre látogatókat, és hivatalosan megnyitotta a XIX. Budapesti Nagy Sportágválasztót. Az államtitkár köszöntõje után „leszállt az olimpiai aranygép” a nagyszínpadra. Tapsvihar fogadta az olimpikonokat, és méltán nevezhetõ történelmi pillanatnak az a csoda, amiben a látogatók részesültek, hiszen 31 olimpiai érem tulajdonosa mosolygott a látogatókra és buzdított mindenkit sportolásra.

A lábtoll-labda évek óta jelen van a Nagy Sportágválasztón. Az idén két rokon sportággal is bõvült a kínálat. A lábtoll-labda mellett a sepaktakraw és a shuttleball labdát is rúghatták az érdeklõdõk. Mindhárom labdával ügyesen bántak az Újszászi VVSE utánpótlás korú lábtoll-labdázói – Bakó Lili, Czétényi Klaudia, Csák Vivien, Farkas Balázs, Hornyák Erzsébet, Kanalas Renátó, Kenyeres Bernadett, Kenyeres Krisztián, Konka Tímea, Kovács Enikõ, Rab Alexander, Sebõk Roland, Szaszkó Dorka, Tamás Patrik, Tóth Kitti –, akik Fehér János és Paróczi Mária kíséretében labdáztak az elsõ napon. A kellemes, majdnem szélcsendes idõben sokan játszottak, sokan rúgták az ázsiai eredetû labdákat. A színpadi bemutató idejére aztán feltámadt a szél. Csák Vivien, Farkas Balázs, Kanalas Renátó és Szaszkó Dorka a szélben is mindent megpróbáltak a labdákkal. A labdarúgó Európa-bajnokság és a riói olimpia sztárriportere, Hajdú B. István közvetítette, kommentálta a látottakat és kérdezte Fehér Jánost a sportágakról.

A második nap Tóth Roland vezetésével Bereczki Róbert, Csák Vivien, Ézsiás Fanni, Farkas Lilla, Farkas Marcell, Farkas Péter, Hornyák Erzsébet, Kovács Evelin, Kökény Martin, Rab Alexander, Szaszkó Dorka, Tóth Kitti összeállításban utaztak Budapestre az újszásziak, ahol szakadó esõ várta õket. Az esõszünetekben voltak bátor próbálkozók, de a második, a családi napon megszokott roham elmaradt, mint a programtorlódás miatt a színpadi bemutató is.

Az elsõ érdeklõdõk

Reggeli lábtoll-labdázás

Egyensúlyozás

Kicsik a háló mögött

Tetoválás

Nagyüzem a pályán

Olimpia Budapest 2024

Dekázás

Újszásziak a pályán

Indiánozás

Az újszászi csapat: Kenyeres Krisztián, Tamás Patrik, Rab Alexander, Kanalas Renátó, Sebõk Roland, Csák Vivien, Hornyák Erzsébet, Bakó Lili, Farkas Balázs, Konka Tímea, Kovács Enikõ, Szaszkó Dorka, Kenyeres Bernadett, Tóth Kitti

A bajnok

Szepataka

Mindent bele!

Tamás Patrik és Hornyák Erzsébet

Tamás Patrik és tanítványok

Farkas Balázs és Csák Vivien a színpadon

Szaszkó Dorka és Kanalas Renátó

Szaszkó Dorka, Csák Vivien, Hajdú B. István, Farkas Balázs és Kanalas Renátó

XL-es pizza volt az ebéd

Fotó: Fehér János