Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2023. : Máj. 31. A Varga Katalin Gimnázium sportnapján jártunk. Szolnok

A Varga Katalin Gimnázium sportnapján jártunk

2023. május 31. Szolnok

Május 31-én Dániel Petra, Nagy Leila és Oláh Barbara Szacskó József és a volt vargás diák, Farkas Lilla kíséretében lábtoll-labda bemutatót és foglalkozást tartottak Szolnokon a Varga Katalin Gimnázium iskolaudvarán. Tradicionálisan minden tanév végéhez közeledve sportnapot rendeznek a gimnáziumban. Így történt idén is, azonban a korábbiakhoz képest bõvítették a választható sportágak palettáját, így a kerékpározás, túrázás és röplabda mellé a lábtoll-labdázás is bekerült.

A kétórás foglalkozást egy rövid sportágismertetéssel kezdtük, majd a labdaérintések bemutatása, passzolgatás, háló feletti játék prezentálása után kisebb csoportokra osztottuk a gimnazistákat, melynek keretében segítettünk nekik elsajátítani az alapokat. Rövidesen már annyira belejöttek a játékba, hogy a magabiztosabbak a háló feletti játékban is kipróbálták magukat. Nagy indián játékot játszottunk, majd csapat és egyéni mérkõzések keretében ismerkedtek a szabályokkal és labdaérintésekkel a vargás diákok.

Az elõzetes megkérdezés alapján egy tanuló ismerte korábbról a sportágat, aki a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskolában tanult és rendszeres résztvevõje volt a Bakos Dániel által tartott edzéseknek, házi bajnokságoknak, valamint többször járt Újszászon is a különbözõ utánpótlás versenyeken. Olyannyira fellelkesült a sportággal való találkozás kapcsán, hogy ígéretet tett, hogy a következõ tanévben csapatot szervez a megyei diákolimpiára iskolatársait bevonva. Bízunk a további sikeres együttmûködésben, és várjuk a Varga Katalin Gimnázium visszatérését a lábtoll-labda diákolimpiákra.

Farkas Lilla