Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2014. : Hírek 2014. április : Ápr.12. Nagykanizsaiak és újszásziak az Eb válogatottban. Újszász

Nagykanizsaiak és újszásziak az Eb válogatottban

2014. április 12-13. Újszász

Eredmények ...

Április 12-én és 13-án Újszászon rendezték a lábtoll-labdázók ranglista és Eb válogató versenysorozatának harmadik fordulóját, amelyen minden versenyszámban – csapatban, párosban és egyéniben – mérkõztek a résztvevõk. A csapatversenyben eldõlt a válogatottság sorsa. A férfiaknál a verseny elõtt Újszász, Nagykanizsa és az eredmények kedvezõ alakulása esetén Borjád legjobbjainak volt esélye az Eb-re jutásra. Már az elõdöntõk után eldõlt, hogy az Újszászi VVSE Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Tóth Gábor összeállítású csapata indulhat az Európa-bajnokságon. Történt ez azért, mert Borjád legyõzte Nagykanizsát, Újszásznak pedig már a második helyezés is elég volt a válogatottsághoz. Õk azonban nem elégedtek meg a második hellyel, és a döntõben a nagy riválist, a múlt évben világbajnoki bronzérmes Borjád SE csapatát is legyõzték három játszmában. A nõknél az Eb-ért az újszásziaknak – Ézsiás Kitti, Joó Anett, Makai Gréta, Vágó Henriett – nyerniük kellett volna a Nagykanizsa Zemplén SE tini csapata – Kunics Réka, Morvai Noémi, Vlasics Dalma – ellen. Az újszásziak nagyon jól kezdték a döntõt. Az elsõ játszmában 21-11-re lelépték a dunántúliakat. A második játszmát gyenge játékkal 21-14-re elvesztették. A harmadik szett jól kezdõdött az újszásziak számára. 7-1-re vezettek. Innen fordított 11-10-re az ellenfél. 16-14-re újra Újszásznál volt az elõny, de a végén a gyõzelemnek (21-18) és a válogatottságnak a nagykanizsaiak örülhettek. Õk képviselhetik Magyarországot júliusban a lengyelországi Pustków-Osidle-ben.

Férfi párosban a Himmer János, Kleics Dávid (Borjád SE) duó visszavágott a hazaiak Herczeg Gábor, Tóth Gábor kettõsének. Így mindkét páros egy-egy tornagyõzelemmel várja a júniusi folytatást. A dobogó harmadik fokán új arcok tûntek fel. Kurdi Gábor, Tóth Roland (Újszászi VVSE) és Lukács Benedek, Lukács Márton (Nagykanizsa ZSE).

A nõi páros is nagykanizsai gyõzelemmel zárult. A Kunics Réka, Morvai Noémi kettõs meglepõen fölényesen gyõzte le a cserszegtomaji Mile Alexandra, Udvari Boglárka párost. A a bronzérmeket az újszásziak gyûjtötték be.

Férfi egyéniben nem indultak a borjádiak, így egyszerûbb dolguk volt a házigazdáknak. Tóth Gábor klubtársával, Herczeg Gáborral döntõzve második tornagyõzelmét aratta. Nagy valószínûséggel õ indul majd az Európa-bajnokságon. Harmadik az elsõ felnõtt érmét megszerzõ Csák Dávid (Újszászi VVSE) és Huszár Emil (Nagykanizsa ZSE).

A nõi egyéniben a még serdülõ nagykanizsai Kunics Réka volt a legjobb. Õ volt a verseny sztárja. Három versenyszámban is a dobogó legmagasabb fokára állhatott. Az egyéni döntõjében elsõ alkalommal gyõzte le a sokszoros válogatott Mile Alexandrát. Kettõjük között dõl el júniusban az Eb válogatottság. A dobogó harmadik fokán két pusztaszeri versenyzõ, Gyapjas Adrienn és Túri Noémi osztozott.

A versenyt meglátogatta Pusztaszer polgármestere, Máté Gábor, aki barátaival motoros kirándulás közben érkezett Újszászra: Pont a legjobbkor, mert láthatta a pusztaszeri lányok kiváló szereplését.

A másik illusztris vendég Peter von Rüden, az Európai Lábtoll-labda Szövetség elnöke volt, aki a férfi egyéni elõdöntõit és döntõjét tekintette meg.

Eredmények

Férfi csapat (14): 1. Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Tóth Gábor (Újszászi VVSE), 2. Himmer János, Kleics Dávid, Nyisztor Zoltán, Pop Valentin (Borjád SE), döntõ: 21-15, 19-21, 21-15, 3. Huszár Emil, Takács Endre, Lukács Benedek, Lukács Márton (Nagykanizsa ZSE)

Férfi páros (22): 1. Himmer János, Kleics Dávid (Borjád SE), 2. Herczeg Gábor, Tóth Gábor (Újszászi VVSE), döntõ: 21-17, 21-19, 3. Kurdi Gábor, Tóth Roland (Újszászi VVSE) és Lukács Benedek, Lukács Márton (Nagykanizsa ZSE)

Férfi egyéni (25): 1. Tóth Gábor (Újszászi VVSE), 2. Herczeg Gábor (Újszászi VVSE), döntõ: 21-12, 21-15, 3. Csák Dávid (Újszászi VVSE) és Huszár Emil (Nagykanizsa ZSE)

Nõi csapat (8): 1. Kunics Réka, Morvai Noémi, Vlasics Dalma (Nagykanizsa ZSE), 2. Ézsiás Kitti, Joó Anett, Makai Gréta, Vágó Henriett (Újszászi VVSE), döntõ: 11-21, 21-14, 21-18, 3. dr. Farkas Martina, Merk Gréta, Vonház Aliz (Borjád SE)

Nõi páros (13): 1. Kunics Réka, Morvai Noémi (Nagykanizsa ZSE), 2. Mile Alexandra, Udvari Boglárka (Z+D Cserszegtomaji SK), döntõ. 21-14, 21-10, 3. Joó Anett, Vágó Henriett és Ézsiás Kitti, Makai Gréta (mindkettõ Újszászi VVSE)

Nõi egyéni (12): 1. Kunics Réka (Nagykanizsa ZSE), 2. Mile Alexandra (Z+D Cserszegtomaji SK), döntõ: 21-7, 21-19, 3. Gyapjas Adrienn és Túri Noémi (mindkettõ Pusztaszer PISZE SE)

Éremtáblázat

Egyesület

arany

ezüst

bronz

össz.

Nagykanizsa ZSE

3

-

3

6

Újszászi VVSE

2

3

4

9

Borjád SE

1

1

1

3

Z+D Cserszegtomaji SK

-

2

-

2

Pusztaszer PISZE SE

-

-

2

2

Nõi csapat: 2. Újszászi VVSE, 1. Nagykanizsa ZSE, 3. Borjád SE

Nõi páros: 2. Udvari Boglárka, Mile Alexandra (Z+D Cserszegtomaji SK), 1. Morvai Noémi, Kunics Réka (Nagykanizsa ZSE), 3. Joó Anett, Vágó Henriett és Ézsiás Kitti, Makai Gréta (mindkettõ Újszászi VVSE)

Férfi csapat döntõ

Férfi csapat: 2. Borjád SE, 1. Újszászi VVSE, 3. Nagykanizsa ZSE

Férfi páros: 2. Herczeg Gábor, Tóth Gábor (Újszászi VVSE), 1. Himmer János, Kleics Dávid (Borjád SE), 3. Lukács Márton, Lukács Benedek (Nagykanizsa ZSE) és Tóth Roland, Kurdi Gábor (Újszászi VVSE)

Pusztaszer polgármestere, Máté Gábor és motoros barátai is meglátogatták a versenyt

Máté Gábor a pusztaszeriekkel

Pusztaszeri motorosok

Nõi egyéni: 2. Mile Alexandra (Z+D Cserszegtomaji SK), 1. Kunics Réka (Nagykanizsa ZSE), 3. Gyapjas Adrienn és Túri Noémi (mindkettõ Pusztaszer PISZE SE)

A férfi egyénizõknek Peter von Rüden, az SFE elnöke adta át az érmeket

Férfi egyéni: 2. Herczeg Gábor (Újszászi VVSE), 1. Tóth Gábor (Újszászi VVSE), 3. Huszár Emil (Nagykanizsa ZSE) és Csák Dávid (Újszászi VVSE)

Peter von Rüden a legjobb egyénizõkkel

Peter von Rüden és Tóth Gábor

Fotó: Fehér János és ifj. Fehér János