Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2011. : Hírek 2011. Június : Jún.3. Napfényes záróakkord. Több mint 9000 látogató a II. Szegedi Nagy Sportágválasztón. Szeged

Napfényes záróakkord. Több mint 9000 látogató a II. Szegedi Nagy Sportágválasztón

2011. június 3-4. Szeged

Június 3-án és 4-én ismét benépesült az újszegedi Kisstadion és a Sportuszoda területe, a látogatók idén több mint 50 sportágat próbálhattak ki a két nap során. Már péntek délelõttre közel 2000 gyermek részvételét biztosították az oktatási intézmények jelentkezései, és ez a szám tovább nõtt, hiszen egész Csongrád megyébõl érkeztek csoportok a rendezvényre. 14 órától már a családok, a nagyközönség is folyamatosan özönlött a II. Szegedi Nagy Sportágválasztóra és ennek eredményeképpen pénteken összesen 4380-an látogattak ki a helyszínre. Az egyesületi helyszínek pillanatok alatt benépesültek, a látogatók a legkülönfélébb sportágakkal ismerkedhettek meg a két nap során. Nagy sikert aratott a versenybob, amely Debrecen, Zalaegerszeg és a fõváros után Szegeden is megállás nélkül várta az érdeklõdõket. Hosszú sorok álltak a falmászásnál. A „táncos” sportágak folyamatosan bemutatóztak a színpadon és sportági helyszíneiken egyaránt. Az íjászoknál is számtalan nyílvesszõ talált a célba, és a küzdõsportoknál is rengetegen próbálták ki a látványos elemeket tartalmazó mozgásformákat, így többek között az akrobatikus capoeira vagy a taekwondo képviselõi is nagy siker arattak.

A második napon még az elsõ napot is túlszárnyalva,  4880-an látogattak ki a Kisstadion és a Sportuszoda területére, így a két nap során összesen 9260-an választották programjuknak a rendezvényt, mely jócskán meghaladta a tavalyi rendezvény látogatói adatait. A kedvezõtlen elõrejelzések ellenére a „Napfény városa” nevéhez méltóan, mindkét nap pazar idõjárási körülmények között fogadta a látogatókat, és méltó befejezése volt a Nagy Sportágválasztó országos rendezvénysorozat 2011-es tavaszi állomásainak.

A sportág választékban jelen volt a lábtoll-labda is. Elsõ nap Vágó Tibor vezetésével a Pusztaszer PISZE játékosai lábtoll-labdáztak a mûfüves focipályán felállított háló felett, és színpadi bemutatón is népszerûsítették a sportágat.

A második napon Fehér Zsolt és Szeri Zoltán volt a két pusztaszeri sportág – a lábtoll-labda és a petanque – felelõse. A lábtoll-labdázásba az arra járó újszászi csapat – Bábosik Ferenc, Fehér János, Gulyás Adrienn, Joó Richárd, Kurdi Gábor, Kanálos József, Kanálos Júlió, Ráski Lajos, Tóth István – is besegített nekik. Az újszásziak számos sportágat kipróbáltak. Boboztak, vívtak, hastáncoltak. A hastáncban különösen Gulyás Adrienn és Ráski Lajos jeleskedett.

Lábtoll-labda újszászi és pusztaszeri kivitelezésben

Sportágválasztó Szeged

Játék a mûfüvön

Beszállás a bobba

Joó Richárd és Kurdi Gábor tolja

Most Ráski Lajos és Gulyás Adrienn tolja a bobot

Sebesség

Zumba

Hastánc

Ráski Lajos megtalálta új sportágát

Lábtoll-labdázó karatékák

Családi játék

A pusztaszeriek másik játéka, a petanque is népszerû volt

Bábosik Ferenc nagy türelemmel oktatja  a gyerekeket

Ráski Lajos és Fehér Zsolt

Egy régi újszászi lábtoll-labdázó, Bakó Kata

Kata a barátait is bevonta a játékba

Fehér Zsolt, Bábosik Ferenc, Szeri Zoltán, Kanálos József, Kanálos Júlió, Fehér János, Tóth István, Ráski Lajos, Joó Richárd, Kurdi Gábor és Gulyás Adrienn

Fotó: Fehér János