Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2023. : Jún. 27. A „Zánkai Erzsébet-táborban” tartottunk lábtoll-labda bemutatót. Zánka

A „Zánkai Erzsébet-táborban” tartottunk lábtoll-labda bemutatót

2023. június 27.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is lehetõséget kaptunk az Erzsébet-táborokat szervezõ Erzsébet Alapítványtól, hogy a zánkai táborban lábtoll-labda bemutatót tartsunk a táborozó gyerekeknek.

Agócs Laura, Breszkó Dominik, Dániel Patrik, Dániel Petra, Debrei Alexandra, Kanalas Richárd, Kanálos Péter, Kovács Boglárka, Nagy Leila, Oláh Barbara, Oláh Krisztián, Rab Bence, Rézmûves Alex, Szabó Ruben, Szentpéteri Tamás utaztak Zánkára június 27-én Farkas Lilla és Tóth Gábor vezetésével.

Tizenhét fõs delegációnk becsülettel helyt állt, a délelõtti sportos programok során rengeteg gyermek látogatott el a lábtoll-labda pályákhoz, ahol lelkesen próbálták elsajátítani az alapérintéseket. Néhányan gyorsan ráéreztek a játék ritmusára és már mérkõzéseket is játszottak. Örömünkre szolgál, hogy a gyerekek mellett a tanáraik és a táborban tevékenykedõ animátorok is kipróbálták a lábtoll-labdázást.

Az esemény különlegessége, hogy az ország minden tájáról érkeznek csoportok a táborba, így egy-egy sportágbemutató alkalmával széles körben tudjuk népszerûsíteni sportágunkat. Akadtak ismerõs sporttársak is, hiszen a törökszentmiklósi utánpótlás focisták és kísérõ pedagógusuk már ismerték a lábtoll-labdázást és néhány játékosunkat is.

A bemutató után ebéddel vártak minket, majd a szemerkélõ esõ elcsendesedésével egy rövid fürdõzésre is szakítottunk idõt. Nagy élmény volt a gyerekeknek, hiszen sokuknak csak ritkán adódik ilyen lehetõség.

Természetesen szívesen vállaljuk, hogy a következõ, fonyódligeti turnusban táborozó gyerekek számára is tartunk hasonló foglalkozást.

Farkas Lilla