Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2019. : Jan. 23. Sport és diplomácia. Budapest

Sport és diplomácia

2019. január 23. Budapest

Negyven magyarországi nagykövetség képviselõi vettek részt a Nemzeti Versenysport Szövetség által megrendezett Sport és diplomácia elnevezésû rendezvényen. Az eseménynek otthont adó New York Palace-ban felszólalók – köztük dr. Szabó Tünde sportért felelõs államtitkár és dr. Mészáros János NVESZ elnök – több ízben is hangsúlyozták a sport és a diplomácia kölcsönhatásainak fontosságát. Elõször került sor egy nemrégiben alapított díj átadására, amelyet a nemzetközi sportkapcsolatokért sokat tett szervezetek és személyek vehettek át

Az eseményen Bóné Zoltán, a Nemzeti Versenysport Szövetség fõtitkára bemutatta az NVESZ 2019-es angol nyelvû naptárát, amely tartalmazza a szövetséghez tartozó sportágak legfontosabb idei magyarországi versenyeit, egyúttal meghívta azokra is a diplomáciai testületek képviselõit.

Szerepel a naptárban a 24. Hungarian Open Újszász 2019. július 20-23. nemzetközi verseny is.  A sportág nevét érdekesen foot badmintonnak fordították. A naptár címlapján a magyar változathoz hasonlóan Herczeg Gábor ollózása látható.

forrás: www.nvesz.hu

Sport és Diplomácia

A konferencia résztvevõi

Nagy Máté és Fehér János

Finom étkek

Sütemények

New York Palace

Felülnézetbõl

New York kávéház

Fotó: Nagy Máté