Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2021. : Dec. 08. NVESZ sportszakmai nap és évértékelő. Budapest

NVESZ sportszakmai nap és évértékelõ

2021. december 8. Budapest

A Nemzeti Versenysport Szövetség 2021. december 8-án a budapesti Danubius Hotel Heliában NVESZ Nap 2021 néven sportszakmai elõadás-sorozatot rendezett.

Elsõ elõadókéntt Tóman Krisztina, az EMMI fõosztályvezetõje a támogatási szerzõdésekkel és azok elszámolásával kapcsolatos tudnivalókat ismertette. Felszólalt prof. dr. Géczi Gábor, a Testnevelési Egyetem Gazdaság és Társadalomtudományi Intézet igazgatója, majd Bognár Nagy Dóra, az EMMI munkatársa beszélt a sportszakember képzés jelenlegi helyzetérõl. Ezt követõen Domokos István, az EMMI osztályvezetõje a Nemzeti Sportinformációs Rendszer (NSR) mûködésérõl tartott elõadást.

A délutáni programban dr. Toman József, az OSEI VKESZ vezetõ fõorvosa a válogatott kereteket érintõ sportegészségügyi tudnivalókat ismertette. Zárásként a Magyar Antidopping Csoport részérõl dr. Tiszeker Ágnes és dr. Szabó Gergely Balázs a doppingellenes tevékenységekrõl beszélt, valamint a hozzájuk fûzõdõ legfrissebb információkat osztotta meg a közel ötven megjelenttel.

A szakmai elõadásokat követõ NVESZ évzárón és évértékelõn dr. Mészáros János, az NVESZ elnöke a bizakodás és a remény évének nevezte 2021-et, Sárfalvi Péter sportért felelõs helyettes államtitkár pedig támogatásáról biztosította az NVESZ-t.

"Túl van fennállásának elsõ öt évén a Nemzeti Versenysport Szövetség, ezalatt fel tudtunk nõni ahhoz, hogy önállóak lettünk, és önállóan kell képviselnünk az érdekeinket" – fogalmazott évzáró beszédében dr. Mészáros János.

A Magyar Lábtoll-labda Szövetséget a szakmai napon és az évértékelõn Fehér János elnök és Farkas Lilla ügyvezetõ elnök képviselte.

A nap zárásaként a résztvevõk karácsonyi ajándékot kaptak. Az ajándékocsomagban lévõ 2022-es naptárban minden NVESZ sportág szerepel. A lábtoll-labdázás két látványos, Galambos Lászlóról (Újszászi VVSE) készült fényképen látható. amelyeket Vörös Nándor Újszászon, a júliusi utánpótlás páros bajnokságon készített.

Forrás: nvesz.hu

NVESZ szakmai nap

Dr. Mészáros János, az NVESZ elnöke

Farkas Lilla és Fehér János a 2022. évi NVESZ naptárral

NVESZ naptár 2022

Galambos László látványos talpalása az NVESZ naptárban

Galambos László látványos mozdulata

Fotó: Tóth Gábor és Vörös Nándor