Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2013. : Hírek 2013. március : Már.17. Válogatóverseny két nap halasztással. Nagykanizsa

Válogatóverseny két nap halasztással

2013. március 17. Nagykanizsa

Eredmények ...

A tervek szerint a ranglista és válogatóversenyek második fordulóját március 16-án rendezték volna Nagykanizsán. A versenynaptárban szereplõ idõpontban azonban más rendezvénynek adták a termet. A kényszerû módosítás március 15-re tette a versenyt. Március 14-én este Takács Tamás cserszegtomaji és Budavölgyi Kálmán nagykanizsai szakosztályvezetõ arról értesítette az alföldi szakosztályokat, hogy Zalában hóvihar és ítéletidõ tombol, és javasolták, hogy mindenki maradjon otthon. Rövid tanácskozás után az idõjárás elõrejelzés figyelembe vételével március 17. lett a verseny új idõpontja. Szerencsére tizenhetedikére az idõjárás megszelídült. Az utakat járhatóvá tették. A hófúvásra csak az utak melletti hóbuckák emlékeztettek. Így kétnapos halasztással Nagykanizsán a Zsigmondy Sportcsarnokban megkezdõdhetett a lábtoll-labdázók második vb válogatóversenye. Közel száz versenyzõ lépett pályára. A pusztaszeriek kivételével szinte mindenki jelen volt. Most is az Újszászi VVSE és a Borjád SE versenyzõi játszották a fõszerepet. Az újszásziak a négy számból hármat nyertek, de nagy bánatukra a „királykategóriát”, a férfi hármast elbukták. A kétszeres gyõztes újszászi nõk a következõ fordulóban már egy második hellyel is vb résztvevõk. A férfiaknál Újszász és Borjád hármasai közül, aki a harmadik válogatót nyeri, az utazhat szeptemberben Vietnamba.

Férfi hármasban az elsõ fordulóhoz hasonlóan Újszász és Borjád döntõzött. Az elsõ játszmát a borjádiak nyerték. A másodikban egyenlítettek az újszásziak. A harmadik játszmában 14-10-es hátrányt dolgoztak le Tóth Gáborék, de a csúszós padlón nehezen mozogva nem tudták a maguk javára fordítani a mérkõzést. Nem bírtak a remekül sáncoló Nyisztor Zoltánnal és a mögötte jól szedõ Kleics Dáviddal és a kiválóan ütõ Himmer Jánossal. Az áprilisi döntõ fordulóban nagy izgalmak várhatóak. A harmadik helyért most is két kanizsai csapat mérkõzött.

A nõi hármasban is Újszász – Borjád finálé volt. Az újszásziak Kanizsán könnyebben nyertek, mint az elsõ fordulóban. A harmadik helyért játszott mérkõzésen Újszász második csapata leszorította a dobogóról a cserszegtomajiakat.

A férfi páros elsõ fordulójában 25 duó mérkõzött. Négy közé három újszászi és egy borjádi egység jutott. A Herczeg Gábor, Tóth Gábor újszászi kettõs nyert visszavágva a borjádiaknak a hármasban elszenvedett vereségért. Igaz az elsõ játszmában 21-20-nál vezettek elõször, de a másodikban már könnyen, a végén kiengedve nyertek.

Nõi párosban két újszászi duó döntõzött. Kapás Ágnes és Vágó Henriett nyert Ézsiás Kitti és Makai Gréta ellen. Kapás Ágnes Londonból jött haza, ahol már két éve él. 2010 novemberében versenyzett utoljára, akkor Marseilleben Makai Grétával és Szabó Nórával nõi hármasban, Tóth Gáborral vegyes párosban nyert Európa-bajnokságot, majd az Eb után itthon Makai Grétával és Szabó Nórával az országos bajnokság megnyerésével búcsúzott a játéktól. Most újra játékra jelentkezett. Az elsõ fordulót sikerrel zárta.

A verseny a Magyar Olimpiai Bizottság támogatásával valósult meg. A rendezvényt az Emberi Erõforrás Minisztérium is támogatta.

Eredmények

Férfi hármas (16): 1. Himmer János, Kleics Dávid, Nyisztor Zoltán, Pop Valentin (Borjád SE), 2. Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Tóth Gábor (Újszászi VVSE), döntõ: 21-14, 14-21, 21-19, 3. Huszár Emil, Lukács Benedek, Lukács Márton, Takács Endre (Nagykanizsa ZSE).

Férfi páros (25): 1. Herczeg Gábor, Tóth Gábor (Újszászi VVSE), 2. Himmer János, Kleics Dávid (Borjád SE), döntõ: 22-20, 21-17, 3. Becskereki Sándor, Kézér Zsolt (Újszászi VVSE) és Harsányi Zoltán, Tóth Gergõ (Újszászi VVSE)

Nõi hármas (11): 1. Ézsiás Kitti, Makai Gréta, Joó Anett, Vágó Henriett (Újszászi VVSE), 2. dr. Farkas Martina, Heinek Amáta, Merk Gréta, Vonház Aliz (Borjád SE), döntõ: 21-19, 21-12, 3. Gulyás Adrienn, Kaszonyi Viktória, Kurdi Krisztina, Tóth Virág (Újszászi VVSE)

Nõi páros (19): 1. Kapás Ágnes, Vágó Henriett (Újszászi VVSE), 2. Ézsiás Kitti, Makai Gréta (Újszászi VVSE), döntõ: 21-16, 21-14, 3. Mile Alexandra, Sillinger Zsanett (Cserszegtomaj SK) és dr. Farkas Martina, Merk Gréta (Borjád SE)

Éremtáblázat

Egyesület

arany

ezüst

bronz

összesen

Újszászi VVSE

3

2

3

8

Borjád SE

1

2

1

4

Cserszegtomaj SK

 

-

1

1

Nagykanizsa ZSE

-

-

1

1

 

A Nagykanizsa Zsigmondy DSE csapata

Nagykanizsa Zemplén SE

A Nagykanizsa Zemplén SE, az Újszászi VVSE és Tápióbicske versenyzõi

Középen Kézér Zsolt (Újszászi VVSE)

Tápióbicske csapata

Tápióbicske, Újszász és Szepetnek versenyzõi

A szepetneki csapat

A Szepetnek SE versenyzõi

Középen Sillinger Zsanett és Pál Dorina (Cserszegtomaj SK)

A Borjád SE csapata

Budavölgyi Kálmán

A megnyitó résztvevõi

A felsorakozott versenyzõk

Nõi hármas elõdöntõ

Joó Anettnél a labda

Újszász Gulyás - Újszász Ézsiás elõdöntõ

Újszász Becskereki - Nagykanizsa Farkas férfi hármas elõdöntõ

Tóth Gábor (Újszászi VVSE) talpalása

Nagykanizsa Huszár - Borjád SE férfi hármas elõdöntõ

Lukács Benedek (Nagykanizsa ZSE) remek sánca

Becskereki Sándor (Újszászi VVSE) sánca

Farkas Balázs (Nagykanizsa ZSE) a háló felett

Herczeg Gábor (Újszászi VVSE) talpalása

Borjád SE - Újszász Ézsiás nõi hármas döntõ

Közel a válogatottsághoz. Ézsiás Kitti, Vágó Henriett, Makai Gréta, Joó Anett (Újszászi VVSE)

Borjádi gyõzelemmel végzõdött a férfi hármas döntõ

Az érmeket Budavölgyi Veronika, a magyar lábtoll-labdázás örökös bajnoka adta át

Nõi hármas eredményhirdetés: 2. Borjád SE, 1. Újszászi VVSE Ézsiás, 3. Újszászi VVSE Gulyás

Férfi hármas: 2. Újszászi VVSE, 1. Borjád SE, 3. Nagykanizsa ZSE

Becskereki Sándor és Kézér Zsolt (Újszászi VVSE) a férfi páros versenyben

Takács Tamás (Cserszegtomaj SK) ad tanácsokat a Mile-Sillinger párosnak

Harsányi Zoltán és Tóth Gergõ (Újszászi VVSE)

Nõi páros: 2. Makai Gréta, Ézsiás Kitti (Újszászi VVSE), 1. Vágó Henriett, Kapás Ágnes (Újszászi VVSE), 3. dr. Farkas Martina, Merk Gréta (Borjád SE) és Sillinger Zsanett, Mile Alexandra (Cserszegtomaj SK)

Férfi páros döntõ

Férfi páros: 2. Himmer János, Kleics Dávid (Borjád SE), 1. Tóth Gábor, Herczeg Gábor (Újszászi VVSE), 3. Becskereki Sándor, Kézér Zsolt és Harsányi Zoltán, Tóth Gergõ (mindkettõ Újszászi VVSE)

Fotó: Fehér János és Kapás Ágnes