Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2013. : Hírek 2013. november : Nov.23. Ifj. Fehér János és Tóth Gábor húsz éve lábtoll-labdáznak. Újszász

Ifj. Fehér János és Tóth Gábor húsz éve lábtoll-labdáznak

2013. november 23. Újszász

1993. november 28-án rendeztek elsõ alkalommal Újszászon lábtoll-labda versenyt. Ez volt akkor a magyarországi lábtoll-labda versenyek sorában a második. A versenyen budapesti, jászjákóhalmi, nyárlõrinci, sarudi és újszászi versenyzõk vettek részt: a 64 résztvevõvel három korcsoportban megrendezett verseny budapesti, újszászi és sarudi gyõzelemmel zárult.

1993 óta minden év novemberében összegyûlnek az ország legjobb lábtoll-labdázói az újszászi tornacsarnokban. 1994-ben és 1995-ben még csak barátságos versenyen, majd a Lábtoll-labda Szövetség megalakulását követõen 1996-tól a mindenkori Felnõtt Országos Bajnokságon.

Az új sportág versenyérõl tudósított a TV 2 szabadidõsportokat bemutató Zöldpont címû mûsora.

Az elsõ versenyen sokan részt vettek olyanok, akik sokáig és eredményesen játszottak, a válogatottságig is eljutottak, de csak ketten vannak, akik azóta is kitartóan versenyeznek. Húsz éves kitartó lábtoll-labdázásáért emlékserleget kapott ifj. Fehér János és Tóth Gábor. A serlegeket a Felnõtt Ob-én Veres Pál, a Magyar Lábtoll-labda Szövetség elnöke és Fehér János – aki húsz éve rendezi az újszászi versenyeket – adta át.

Húsz éve lábtoll-labdáznak: ifj. Fehér János és Tóth Gábor

Az 1993. évi újszászi verseny plakátja

Az 1993. évi újszászi verseny eredménylistája

Az Újszászi Híradó tudósítása a versenyrõl

Az Újszászi Híradó tudósítása a versenyrõl. A képen a Zöldpont riporterének, Luigits Tamásnak nyilatkozik Tóth Renáta (Sarud)