Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2022. : Dec. 31. Szilveszter Kupa. Újszász

Szilveszter Kupa

2022. december 31. Újszász

December 31-én immár tizenötödik alkalommal búcsúztatták lábtoll-labdázással az óévet az Újszászi VVSE versenyzõi. A résztvevõk között voltak gyermekek, serdülõk, ifjúságiak, felnõttek, szeniorok, kezdõk és válogatott játékosok, mint az év nõi lábtoll-labdázója, Farkas Lilla, a 164-szeres válogatott Tóth Gábor, az év ifjúsági versenyzõi Diós Letícia és Rab Alexander, a legjobb gyermek leány játékos, Dániel Petra.

A nevezési díj sütemény és üdítõ volt. A sütemény remekek közül Czétényi Klaudia virslis kiflije fogyott el a leggyorsabban. A verseny végére minden enni és innivalót elfogyasztottak a résztvevõk.

A Szilveszter Kupán nem a hagyományos versenyszámokat játsszák a résztvevõk. Az évzáró torna a sportos körülmények közötti szórakozásról, a vidámságról szól.

A nyitó versenyszámhoz, „a szilveszteri nagy indiánjátékhoz” 38 játékos sorakozott fel a háló két oldalán. Az egy „életig” tartó egyéni játékban cseles és jól helyezett rúgások után nagy nevetés közben sorra estek ki a nagy ászok. Kovács Brigitta és Sebõk Roland maradt legtovább a pályán. A döntõt Brigi nyerte egy védhetetlen, hálón átforduló labdával. A harmadik helyen a gyermek korcsoportú Kanalas Richárd végzett. Szilveszteri trombita szólt a tiszteletükre.

 A második versenyszámban, a kézen fogós párosban 12 férfi és vegyes páros, valamint 5 nõi duó játszott. A pároknak végig kézen fogva kellett rúgniuk a labdát. Ha elengedték egymás kezét, az az ellenfélnek jelentett pontot. A kötöttség érdekes mozdulatokat, volt, akiknél megtervezett koreográfiát, másoknál szokatlan megoldásokat és vidámságot okozott. A kézen fogóst a két válogatottból – Farkas Lilla és Tóth Gábor – álló kettõs nyerte. Megismételték 2021-es gyõzelmüket. A döntõben a Kovács Brigitta, Rab Alexander kettõst gyõzték le 21-11-re. 3. Czétényi Krisztián, Varga-Nagy Bálint, 4. Diós Letícia, Konka Dániel. A nõknél a Czétényi Klaudia, Czétényiné Eperjessy Zsófia páros nyert. A döntõben a gyermek korcsoportú Dániel Petra, Kovács Boglárka kettõsnél bizonyultak jobbnak 21-17-re, 3. Breszkó Viktória, Ribka Erika.

A harmadik versenyszám a sorsolásos szilveszteri páros volt, amelyben 16 kettõs indult. A párok sorsolással jöttek létre. A fordulók után a továbbjutó gyõzteseket egészen a döntõig mindig újrasorsolták. A minden forduló utáni sorsolás nagyon izgalmas volt. Az volt mindig a nagy kérdés, hogy ki kivel alkot párt a következõ mérkõzésen. Érdekes kombinációkat hozott a szerencse. Összekerült egy válogatott egy kezdõvel, voltak olyan párosok, amelyikben két kezdõ és voltak olyanok, amelyekben két éljátékos játszott együtt. A döntõt szoros mérkõzésen 15-13, 15-12-re a Rab Alexander, Kovács Brigitta duó nyerte. 2. Konka Dániel, Oláh Lola.

A hagyományos csapatversennyel fejezõdött be a szilveszteri lábtoll-labdázás. Mindenki szabadon alakíthatott csapatot. Tíz csapat versenyében a Farkas Lilla, Kovács Brigitta, Rab Alexander trió lett a szilveszteri bajnok. 2. Kanalas Márió, Kanálos Péter, Sebõk Roland, 3. Czétényi Krisztián, Kanalas Dániel, Varga-Nagy Bálint, 4. Fajkó Márk, Skultéti Zsombor, Ürmös László, 5. Breszkó Dominik, Oláh Levente, Rézmûves Alex, 6. Dániel Petra, Kovács Boglárka, Nagy Leila, 7. Breszkó Sándor, Makula Viktor, Sörös László, 8. Breszkó Viktória, Czétényi Klaudia, Czétényiné Eperjessy Zsófia, 9. Jónás Károly Krisztián, Konka Dániel, Szentpéteri Tamás, 10. Agócs Laura, Oláh Lola, Ribka Erika.

Pezsgõ bontással fejezõdött be a sportos óévbúcsúztató. A koccintásnál sokan fogadkoztak, hogy január 2-án már edzeni fognak.

Szilveszter Kupa részletes eredmények

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1_66bIpu64UX-p0pGeH3CwzipSj7367Eog88XccFnvas/edit?usp=sharing

A 2022. évi Szilveszter Kupa résztvevõi

Indián játék 1.

Indián játék 2.

Indián játék 3.

A legjobb indiánozók: 2. Sebõk Roland, 1. Kovács Brigitta, 3. Kanalas Richárd

Nevezés a kézen fogós párosra

Agócs Laura és Nagy Leila

Breszkó Viktória és Ribka Erika

Skultéti Zsombor és Sörös László

Kanalas Dániel és Kanalas Richárd

Czétényiné Eperjessy Zsófia és Czétényi Klaudia

Ganyi Dzsenifer és Rézmûves Tünde

Tóth Gábor és Farkas Lilla

Konka Dániel és Diós Letícia

Kézen fogós páros elõdöntõ

Czétényi Krisztián és Varga-Nagy Bálint

Köböl Richárd és Sebõk Roland

Rab Alexander és Kovács Brigitta

Sorsolás

Jónás Károly Krisztián ellenfelet sorsolt

A kézen fogós férfi és vegyes páros eredményhirdetése: 2. Rab Alexander, Kovács Brigitta, 1. Tóth Gábor, Farkas Lilla, 3. Varga-Nagy Bálint, Czétényi Krisztián

A kézen fogós nõi páros eredményhirdetése: 2. Dániel Petra, Kovács Boglárka, 1. Czétényi Klaudia, Czétényiné Eperjessy Zsófia, 3. Breszkó Viktória, Ribka Erika

Vendégek Görögországból: Varga Rita és kislányai

A sorsolásos páros eredményhirdetése: 2. Oláh Lola, Czétényi Krisztián, 1. Kovács Brigitta, Rab Alexander

Hagyományos csapatversennyel zárult a Szilveszter Kupa

A csapatversenyben együtt játszottak a kicsik és a nagyok, a fiúk és a lányok

Sebõk Roland akcióban

Csapatdöntõ

A csapatverseny eredményhirdetése: 3. Sebõk Roland, Kanálos Péter, Kanalas Márió, 1. Farkas Lilla, Kovács Brigitta, Rab Alexander, 3. Varga-Nagy Bálint, Kanalas Dániel, Czétényi Krisztián

Boldog új évet!

Fotó: Fehér János