Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2012. : Hírek 2012. május : Máj.19. Életmód és sportnap. Nagykanizsa

Életmód és sportnap

2012. május 19. Nagykanizsa

Május 19-én a sporté volt a fõszerep a Kanizsa Centrumban tartott életmód és sportnapon. A hagyományoknak megfelelõen újra helyi sportegyesületek adhattak randevút egymásnak, és a nagy létszámú érdeklõdõnek a keleti városrészben található bevásárló centrumban. Sportcsarnoka nem lévén Nagykanizsának, így a Kanizsa Centrum betölti ezt a szerepkört is, és idõrõl-idõre lehetõséget ad a kanizsai sportolóknak a bemutatkozásra és a tagtoborzásra.

A bejáratnál lévõ széles folyosón, ízlésesen és színvonalasan berendezett standokon mutatkoztak be a különféle sportágak képviselõi, akik szórólapokkal, információs füzetekkel, sportrelikviákkal, sporteszközökkel és legfõképp ajánlatokkal várták az érdeklõdõket. A színpadon több sportág mutatkozhatott be egymást követõen. A Honvéd Kaszinó SZKES Dance táncprodukciója kezdte a sort, akiket a Sensei Sáfár Shotokan Katae-Do SE karatékái követtek. A program része volt még az NTE 1866 Vívó és Judo Szakosztályának, valamint a JKD/Kali produkciója, míg végül újra a táncosoké volt „parkett”.

A színpad mellett volt a lábtollasok standja, akik a legtovább állták a sarat és folyamatosan vonták be az érdeklõdõket a játékba. Több száz szórólapot és információs kiadványt osztottak szét a résztvevõk között.

A bejárat melletti, már régóta üresen álló nagyteremben 13 csapat nevezett a Spinning Maraton amatõr csapat terepkerékpár versenyre, amire iskolai, céges, egyesületi és baráti közösségek neveztek. A résztvevõk között kétfõs gyertyafényes wellness, 6 fõre szóló éjszakai fürdõzés szállással, valamint pólók és más értékes díjak kerültek kiosztásra. Ugyanitt Czigány Ferenc a Kanizsa Darts Egyesület vezetõje várta az érdeklõdõket a három felállított darts táblánál. A kiállításon és bemutatókon részt vevõ egyesületek: Eraklin Táncklub Egyesület, Kanizsa Darts Egyesület, Kanizsa Küzdõsport SE, Kanizsa Motocross SE, KAMSE, Kanizsa Vadmacskák SE, Zemplén SE, Fodros Vízitúra, Vidra Vízitúra, NTE 1866 Vívó és Judo Szakosztály, Kanizsa Sárkányhajó Sportegyesület, JKD/Kali.

A programon több száz érdeklõdõ vett részt, akik színvonalas standokon, bemutatókon keresztül ismerhették meg városunk aktív és sikeres sportegyesületeit.

Lábtoll-labdázás a Kanizsa Centrumban

Spinning

Lábtoll-labdázók a kerékpáron

Játék a vásárlók között

Körjáték

Egy kis pihenõ

Fotó: Budavölgyi Kálmán