Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2023. : Nov. 8. Rendhagyó tanóra az Óbudai Egytetem mesterképzésén. Budapest

Rendhagyó tanóra az Óbudai Egytetem mesterképzésén

2023. november 8. Budapest

Az Óbudai Egyetem idén új képzést indított a székesfehérvári képzési helyén, szeptembertõl sportközgazdász mesterképzésre is jelentkezhetnek a leendõ hallgatók ezen az egyetemen. November 8-án különleges elõadásokon vehettek részt a diákok, hiszen az Ázsia sportgazdaságtana tantárgy keretében két vendégelõadó érkezett hozzájuk.

Németh Zita a Budapesti Corvinus Egyetem két éve végzett sportközgazdász szakos alumnija, aki jelenleg Szingapúrban él és dolgozik a szingapúri magyar nagykövetségen. Beszámolt a helyi sportéletrõl, sportirányítási stratégiáról, kultúráról és tradicionális sportágakról. A másik meghívott elõadó, Farkas Lilla sepak takraw és rokon sportágai témakörben tartott elõadást a Budapesti Corvinus Egyetem sportközgazdász szakos hallgatójaként diplomadolgozati konzulense, Kynsburg Zoltán invitálására.

A sportágismertetõ után a sepak takraw globális, európai és magyar helyzetérõl, rokon sportágakról és a délkelet-ázsiai sportágak lehetõségeit maghatározó fogalmakról kaptak információt a hallgatók, akik nagy érdeklõdéssel figyeltek. Az elõadás után számos kérdés érkezett az óbudaisoktól, majd a tanóra befejeztével a campus udvarára sietve próbálták ki a számukra eddig ismeretlen labdajátékokat. A szép õszi idõben másfél órán át szállt felváltva vagy éppen szinkronban a lábtoll-labda, sepak takraw, footbag vagy éppen shuttleball az Óbudai Egyetem elõtti parkban. A tehetséges és lelkes hallgatók ígéretet tettek, hogy a jövõben akár több lábtoll-labda eseményen is találkozunk majd velük.

Farkas Lilla