Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2019. : Ápr. 28. I. Nyílt lábtoll-labda verseny. Dunaújváros

I. Nyílt lábtoll-labda verseny

2019. április 28. Dunaújváros

2019. április 28-án egy új kezdeményezéssel játszani invitáltuk Dunaújvárosban azokat, akik szívesen sportolnak, és kedvet éreztek a lábtoll-labdázás kipróbálásához vagy a gyakorláshoz.

Nyílt verseny volt, mert nemcsak azok vehettek részt rajta, akik aktívan ûzik ezt a sportágat, hanem azok is, akik még csak a pályán kívülrõl figyelték eddig, vagy csak hallottak róla.

A versenykiírásban nem korcsoportokat határoztunk meg, hanem haladási szintet. Így volt kezdõ, középhaladó és haladó csoport, és azokban együtt versenyezhetett bármely korosztály, a felnõttek is.

A program célja a lábtoll-labda sportág népszerûsítése, lehetõség a sportág iránt érdeklõdõk bekapcsolódására, versenyzési lehetõség biztosítása Dunaújváros lábtoll-labdázói számára.

Nagyon kellemes, baráti hangulatú nap volt ez. 9 órától 16 óráig folytak a mérkõzések a Gárdonyi négy pályáján, s akár 12 meccse is volt annak, aki több versenyszámra is nevezett. Ki a kezdõk jókedvû próbálkozásával, ki a gyakorlottak elszántságával vetette bele magát a küzdelmekbe.

Több felnõtt is próbára tette magát. Lábtollazóink szülei: Varga Ildikó, Horváth Ibolya, Rabi István, Rédli István és Kondor András, aki a haladók között tudott dobogóra állni! Horváth Edina, a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium testnevelõ tanára és én – Kohán Árpádné – is játszottunk tanítványainkkal páros versenyszámban, és indultunk egyéniként is.

A Magyar Lábtoll-labda Szövetség jóvoltából a dobogós helyezést elérõknek érmeket is tudtunk adni. Fehér János, a szövetség elnöke személyesen hozta el számunkra az érmeket, s egy kicsit õ is velünk maradt, figyelte a játékot.

Ebbõl a versenyzési lehetõségbõl szeretnénk, ha évszakonként tudnánk egy-egy fordulót megrendezni, s hagyományt teremteni vele a városban.

Nagyon sok szép fotó készült a versenyrõl Szloboda Imre jóvoltából, aki minden – a városban zajló – eseményünkön részt vesz, és megörökíti azt. Köszönjük neki a segítségét, támogatását!

Kohán Árpádné

Fotók