Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2019. : Ápr. 15. Vörösmarty Lábtoll-labda Diákolimpia®. Újsszász

Vörösmarty Lábtoll-labda Diákolimpia®

2019. április 15. Újszász

Március elejétõl április közepéig tartott az Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskolában 176 felsõ tagozatos tanuló részvételével a lábtoll-labda egyéni bajnokság. A versenyt elõször az osztályokon belül rendeztük külön lányoknak és fiúknak. Az osztályok legjobbjai megmérkõzhettek a párhuzamos osztályok legjobbjaival az évfolyam bajnoki címért.

A 8. évfolyam döntõje Kökény Martin térdsérülése miatt elmaradt, aki a továbbiakban sajnos nem tudta vállalni a meccseket. A versenysorozatban a legjobbak mindig továbbjutottak, így az évfolyam legjobbjai megütközhettek más évfolyamok bajnokaival. Jelen esetben az 5.-esek a 6.-osokkal és a 7.-esek a 8.-osokkal. Az utóbbiak versenyében a két bajnokaspiráns, Galambos László és Rab Alexander egyéb elfoglaltság miatt nem tudott indulni, így teljesen nyílttá vált a verseny mindenki elõtt. Ebbõl a versenysorozatból is a legjobbak továbbjutottak a Szuper Kupa döntõjébe, ahol a legjobb 5-6.-osok és 7-8.-osok mérkõztek meg egymással. Az iskola bajnoka lányoknál Suki Bianka, a fiúknál Sebõk Roland lett.

Rajka Attila vezetésével a tanév második felében az alsó tagozatos tanulók heti egy-két alkalommal lábtoll-labdát edzenek. Néha betekintést kaptak a nagyobbak versenyébe is. Ennek mintájára a felsõ tagozatos bajnokság után az alsó tagozatos tanulók részére is megrendeztük a lábtoll-labda egyéni bajnokságot. A kezdõ lányoknál a bajnok Lénárt Liza lett, még az 1-2.-os fiúknál Konka Zsombor nyert. A 3-4. osztályos fiúknál a bajnok: 

Az egyéni bajnokság végeztével a felsõ tagozatos tanulók számára a csapatversenyt is megrendeztük. Az 5-6.-osoknál kettõ lány és kettõ fiú csapat indult. Lányoknál a 6.a, Bodor Klaudia, Hajdú Fanni, Szabó Szilvia, míg a fiúknál a 6.b Konka Dániel, Kulcsár Zalán, Szurmai Bence összeállítású csapata nyert. A 7-8.-osoknál összesen hét csapat indult, egy lány és hat fiú. A bajnoki címet a 8.c 1  Balogh Dávid, Galambos László, Gudics Bálint, Kökény Martin csapata nyerte meg.

Összességében elmondható, hogy a versenysorozat jól sikerült, sok gyerek megszerette a lábtoll-labdát, és rendszeresen jár edzésre. A bajnokságban összesen 205 tanuló vett részt, ahonnan a legjobbak a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Lábtoll-labda Diákolimpia® döntõjén vettek részt, és onnan kvalifikálták magukat mind csapatban, mind egyéniben a zánkai országos döntõre.

Tóth Gábor

5-6. osztályos fiú csapat: 2. 6.a, 1.6.b

5-6. osztályos leány csapat: 2. 5.b, 1. 6.a

5-6. osztályos fiú egyéni: 2. Jónás Károly, 1. Kulcsár Zalán, 3. Konka Dániel és Lázár Sándor

5-6. osztályos leány egyéni: 2. Szabó Szilvia, 1. Breszkó Klaudia, 3. Pomázi Boróka és Eszes Nóra

7-8. osztály leány csapat: 1. Nagy Barbara, Suki Bianka, Kolmanics Bianka

7-8. osztályosok fiú egyéni: 2. Béki Norbert, 1. Sebõk Roland, 3. Kanálos József és Kanalas Róbert Tóth Gábor adta át az érmeket

7-8. osztályos leányok: 2. Kolmanics Bianka, 1. Suki Bianka, 3. Nagy Barbara és Breszkó Viktória Gratuláció

Alsós fiú egyéni: 2. Szûcs Dominik, 1. Konka Zsombor, 3. Knapik Pál és Toronyi Zsolt

Alsós leány egyéni: 2.  Zachar Nikolett, 1. Lénárt Liza, 3. Nagy Gabriella és Gintl Zoé

Szuper Kupa fiú egyéni: 2. Kulcsár Zalán, 1. Sebõk Roland, 3. Béki Norbert

Fotó: Rajka Attila és Tóth Gábor